Τι μπορεί να κρύβει ένα λυχνάρι; Τα παιδιά απαντούν ζωγραφίζοντας

Ένα αρχαίο πήλινο λυχνάρι γίνεται αντικείμενο έμπνευσης του 6ου κατά σειρά διαγωνισμού ζωγραφικής για παιδιά που διοργανώνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Τι μπορεί να κρύβει ένα λυχνάρι; Τα παιδιά απαντούν ζωγραφίζοντας

Ένα πήλινο λυχνάρι, αντικείμενο φωτισμού του 1ου αιώνα μ.Χ. που εκτίθεται στον 2ο όροφο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης στο πλαίσιο της έκθεσης «Αρχαία Ελληνική Τέχνη-Μια ιστορία με εικόνες», γίνεται αντικείμενο έμπνευσης για τους μικρούς καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργανώνει για 6η συνεχόμενη χρονιά το Μουσείο. «Φαντάσου τι κρύβει το λυχνάρι» είναι ο τίτλος της φετινής θεματικής του διαγωνισμού και τα παιδιά ηλικίας 4-12 ετών που θα συμμετάσχουν καλούνται να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και χωρίς κανέναν περιορισμό (ή παρεμβάσεις από μεγαλύτερους) να αποτυπώσουν στο χαρτί τη δική τους οπτική για το λυχνάρι και για οτιδήποτε μπορεί εκείνο να κρύβει –από μαγικά τζίνι μέχρι ολόκληρους φανταστικούς κόσμους!

Ο διαγωνισμός ανοίγει στις 10 Οκτωβρίου και θα τρέχει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2019, ενώ το νικητήριο έργο που θα παρουσιαστεί στην επόμενη έκθεση του Μουσείου θα επιλέξει η κριτική επιτροπή που αποτελείται από τους Μαρίνα Βρανόπουλου (ιδρύτρια της πλατφόρμας «Δύο Χωριά» και γενική συντονίστρια του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ στα Σφαγεία της Ύδρας), Χαρά Μαραντίδου (αρχιτέκτων-εικαστικός), Χάρη Παριανό (CEO McCann Worldgroup Greece), Δημήτρη Φακίνο (Διευθυντής των Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής και Εικονογράφησης) και Αντωνάκη Χριστοδούλου (καλλιτέχνης).

Όροι διαγωνισμού

-Τα παιδιά πρέπει να χρησιμοποιήσουν μαρκαδόρους ή/και ξυλομπογιές ή/και ακουαρέλες και να εκτυπώσουν το σχέδιό τους σε χαρτί Α4.
-Οι ατομικές συμμετοχές θα πρέπει να συνοδεύονται από τη φόρμα συμμετοχής (για τις σχολικές συμμετοχές αρκεί μία φόρμα συμμετοχής ανά τμήμα)
-Τα έργα πρέπει να σταλούν ή να παραδοθούν έως τη Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 στη διεύθυνση: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, 10674 Αθήνα Υ/Ο: Κατερίνα Αμπατζή/Τμήμα Εκπαιδευτικών , T: 210 7228321-3 | www.cycladic.gr
-Οι συμμετοχές θα ληφθούν υπ’ όψιν εφόσον βρίσκονται στο Μουσείο μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου ή έχουν σφραγίδα ταχυδρομείου της αντίστοιχης ημερομηνίας
-Τα έργα δεν θα επιστραφούν και μέρος αυτών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καθιερωμένη έκθεση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων ή σε άλλες εφαρμογές για τις ανάγκες του Μουσείου ή και των χορηγών

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.