Τι μπορεί να κρύβει ένα λυχνάρι; Τα παιδιά απαντούν ζωγραφίζοντας

Ένα αρχαίο πήλινο λυχνάρι γίνεται αντικείμενο έμπνευσης του 6ου κατά σειρά διαγωνισμού ζωγραφικής για παιδιά που διοργανώνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Τι μπορεί να κρύβει ένα λυχνάρι; Τα παιδιά απαντούν ζωγραφίζοντας

Ένα πήλινο λυχνάρι, αντικείμενο φωτισμού του 1ου αιώνα μ.Χ. που εκτίθεται στον 2ο όροφο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης στο πλαίσιο της έκθεσης «Αρχαία Ελληνική Τέχνη-Μια ιστορία με εικόνες», γίνεται αντικείμενο έμπνευσης για τους μικρούς καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργανώνει για 6η συνεχόμενη χρονιά το Μουσείο. «Φαντάσου τι κρύβει το λυχνάρι» είναι ο τίτλος της φετινής θεματικής του διαγωνισμού και τα παιδιά ηλικίας 4-12 ετών που θα συμμετάσχουν καλούνται να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και χωρίς κανέναν περιορισμό (ή παρεμβάσεις από μεγαλύτερους) να αποτυπώσουν στο χαρτί τη δική τους οπτική για το λυχνάρι και για οτιδήποτε μπορεί εκείνο να κρύβει –από μαγικά τζίνι μέχρι ολόκληρους φανταστικούς κόσμους!

Ο διαγωνισμός ανοίγει στις 10 Οκτωβρίου και θα τρέχει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2019, ενώ το νικητήριο έργο που θα παρουσιαστεί στην επόμενη έκθεση του Μουσείου θα επιλέξει η κριτική επιτροπή που αποτελείται από τους Μαρίνα Βρανόπουλου (ιδρύτρια της πλατφόρμας «Δύο Χωριά» και γενική συντονίστρια του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ στα Σφαγεία της Ύδρας), Χαρά Μαραντίδου (αρχιτέκτων-εικαστικός), Χάρη Παριανό (CEO McCann Worldgroup Greece), Δημήτρη Φακίνο (Διευθυντής των Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής και Εικονογράφησης) και Αντωνάκη Χριστοδούλου (καλλιτέχνης).

Όροι διαγωνισμού

-Τα παιδιά πρέπει να χρησιμοποιήσουν μαρκαδόρους ή/και ξυλομπογιές ή/και ακουαρέλες και να εκτυπώσουν το σχέδιό τους σε χαρτί Α4.
-Οι ατομικές συμμετοχές θα πρέπει να συνοδεύονται από τη φόρμα συμμετοχής (για τις σχολικές συμμετοχές αρκεί μία φόρμα συμμετοχής ανά τμήμα)
-Τα έργα πρέπει να σταλούν ή να παραδοθούν έως τη Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 στη διεύθυνση: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, 10674 Αθήνα Υ/Ο: Κατερίνα Αμπατζή/Τμήμα Εκπαιδευτικών , T: 210 7228321-3 | www.cycladic.gr
-Οι συμμετοχές θα ληφθούν υπ’ όψιν εφόσον βρίσκονται στο Μουσείο μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου ή έχουν σφραγίδα ταχυδρομείου της αντίστοιχης ημερομηνίας
-Τα έργα δεν θα επιστραφούν και μέρος αυτών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καθιερωμένη έκθεση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων ή σε άλλες εφαρμογές για τις ανάγκες του Μουσείου ή και των χορηγών

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Underwater": Μια χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μαγευτική παράσταση για βρέφη και γονείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/09/2022

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί-μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου περιλαμβάνουν παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια.

"Ο Ραφτάκος των λέξεων" στο θέατρο της Ρεματιάς σε μια μοναδική παράσταση για καλό σκοπό

Η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση για καλό σκοπό στο θέατρο της Ρεματιάς.

"Ταρτούφος" και "Ερωτόκριτος" στην Παιδική – Εφηβική Σκηνή του Τζένη Καρέζη

Ύστερα από συνεχόμενα sold out, οι δύο παραστάσεις επανέρχονται για να συναντήσουν όσους δεν πρόλαβαν κι ακόμη περισσότερους.

"Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι" από το Θέατρο Μαριονέτας "Γκότση"

Μία παράσταση γεμάτη περιπέτεια, άφθονο γέλιο και εξαιρετικά μηνύματα για την φιλία, την αγάπη και τον σεβασμό στα ιδανικά και τις αξίες της ζωής.

Διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια για παιδιά από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης συνεχίζει και την σχολική χρονιά 2022-2023 τα διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια που αγαπήθηκαν τόσο πολύ από μικρούς και μεγάλους.

Δείτε τις εκπαιδευτικές δράσεις του Ιδρύματος Θεοχαράκη για τον Οκτώβριο

Τα παιδιά γνωρίζουν τον θαυμαστό κόσμο των τεχνών μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις και εργαστήρια.