Δύο θεατρικές κατασκηνώσεις για παιδιά

Θεατρόφιλοι ηλικίας 6-12 ετών ετοιμαστείτε! Η κατασκήνωση του Εθνικού και το καλοκαιρινό καλλιτεχνικό σχολείο του Θεάτρου Τέχνης σας περιμένουν.

Δύο θεατρικές κατασκηνώσεις για παιδιά

Θεατρόφιλοι ηλικίας 6-12 ετών ετοιμαστείτε! Η κατασκήνωση του Εθνικού και το καλοκαιρινό καλλιτεχνικό σχολείο του Θεάτρου Τέχνης σας περιμένουν.

Δύο θεατρικές κατασκηνώσεις για παιδιά - εικόνα 1

Κατασκήνωση στο Εθνικό;

Γιατί όχι; Οι θεατρόφιλοι ηλικίας 6-12 ετών θα έχουν τη δική τους ημερήσια κατασκήνωση χάρη στο Εθνικό Θέατρο. Η κατασκήνωση θα φιλοξενηθεί στο ανακαινισμένο «Σχολείον» της Ειρήνης Παππά, όπου στεγάζεται από φέτος η δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από τις 25 Ιουνίου έως τις 20 Ιουλίου.
Οι επιστημονικοί συνεργάτες του Εθνικού θα γνωρίσουν στα πιτσιρίκια το θεατρικό παιχνίδι, το σωματικό θέατρο, το χορό, το μιούζικαλ, ενώ δεν θα λείψουν τα εργαστήρια παραμυθιών. Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 2105288269 και 2105288107 ή gmpaka@n-t.gr και diamantopoulou@n-t.gr.

Καλλιτεχνικό σχολείο με άρωμα “Τέχνης”

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν θα κρατήσει συντροφιά στους μικρούς μας φίλους ηλικίας 6-12 ετών με το καλοκαιρινό καλλιτεχνικό σχολείο που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στη σκηνή της Φρυνίχου 14 στην Πλάκα, από 18 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου.
Με αφορμή τη συναρπαστική ιστορία του «Αλαντίν», μία από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις της Παιδικής Σκηνής του Θεάτρου Τέχνης, που πρωτοπαίχθηκε το 2010 σε θεατρική διασκευή Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη, και θα επαναληφθεί κατά τη χειμερινή θεατρική σεζόν 2018-19, διακεκριμένοι καλλιτέχνες-συνεργάτες της Παιδικής και της Νεανικής Σκηνής του Θεάτρου Τέχνης με εμπειρία σε εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, θα καθοδηγήσουν τους μικρούς θεατρόφιλους για τρεις εβδομάδες πάνω σε τρεις διαφορετικούς θεματικούς άξονες (υποκριτική και αυτοσχεδιασμός, μουσική και κίνηση στο θέατρο, δημιουργική γραφή και πράξη), με στόχο τη δημιουργία παράστασης στο τέλος της κάθε εβδομάδας. Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 2103222464 και 2103236732.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.

Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ

Καμπάνια ενημέρωσης για την έρευνα "Παιδί και ανάγνωση" και ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".