Μουσικές και φωνές παιδιών από όλο τον Κόσμο

Μουσικές από όλο τον κόσμο και σε πολλές διαφορετικές γλώσσες από διεθνική παιδική χορωδία με τη συμμετοχή της Ελένης και της Σουζάνας Βουγιουκλή

Μουσικές και φωνές παιδιών από όλο τον Κόσμο

Το British Council και η UNICEF διοργανώνουν την Τρίτη 15 Μαΐου στην αίθουσα Ω2 του Ωδείου Αθηνών συναυλία με τη συμμετοχή της χορωδίας μαθητών από τα Εκπαιδευτικά Κέντρα της Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων στο Σκαραμαγκά, της Έλιξ και της Μετάδρασης. Τη χορωδία αυτή των μαθητών, που οι ηλικίες τους είναι 12-17, πλαισιώνουν ταλαντούχοι μουσικοί, τραγουδιστές και άλλοι καλλιτέχνες καθώς και το μουσικό ντουέτο της Ελένης και Σουζάνας Βουγιουκλή.

Οι μικροί χορωδοί δούλεψαν σε συνεργασία με μουσικούς και καλλιτέχνες στην ανάπτυξη του ρεπερτορίου της συναυλίας μέσα από την μεγάλη συλλογή τραγουδιών του βιβλίου World Voice. Το αποτέλεσμα είναι μουσικές από όλο τον κόσμο και σε όλες τις γλώσσες, ενώ ένα ολοκαίνουριο τραγούδι που συνέθεσαν τα παιδιά κατά τη διάρκεια των προβών πρόκειται να παρουσιαστεί. Στο διευρυμένο ρεπερτόριο του βιβλίου τραγουδιών του World Voice, η Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή έρχονται να προσθέσουν με τους πειραματισμούς τους πάνω στην ανθρώπινη φωνή, ένα ταξίδι στις μουσικές του κόσμου ενώνοντας τις φωνές τους με τους μαθητές.

Η συναυλία αρχίζει στις 20.30μμ ενώ οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00μμ. Η είσοδος είναι ελεύθερη, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού απαιτείται ηλεκτρονική προεγγραφή εδώ
https://www.eventbrite.co.uk/e/world-voice-children-in-concert-tickets-45562824635
Συντελεστές Jane Wheeler Καλλιτεχνική Διευθύντρια Νίκος Ζιάζιαρης - Φανή Μώραλη World Voice Greece master trainers Μάκης Καραμπότης, Ντραμς Θοδωρής Ξενάκης, Πιάνο Στράτος Τσάκος, Κιθάρα Χρήστος Τζώρτζης, Μπάσο Στέφανος Χατζηαναγνώστου, Φλάουτο Henry Chukwuma Onushuks, Κρουστά Φωνές: Χάρης Βασιλάκης, Ζωή Βατίστα, Θεανώ Παπαδάκη, Έφη Παπαδοπούλου, Καλλιόπη Παπαδοπούλου, Αγγελική Ράλλη, Εύα Σταμάτη, Στρατής Στηλ, Δάφνη Τσιούνη Special guests: Ελένη & Σουζάνα Βουγιουκλή Σε συνεργασία με τους οργανισμούς Έλιξ, Μετάδραση, Ωδείο Αθηνών Συνεργάτες επικοινωνίας: Αθηνόραμα, 24Media, Pepper 96.6 Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη στήριξη της UNICEF και τη χρηματοδότηση της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας και Επιχειρήσεων Ανθρωπιστικής Βοήθειας (DG- ECHO)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.