Όταν η μυθολογία συναντά την τεχνολογία

Η Αριάδνη δραπετεύει από το παρελθόν και ανακαλύπτει ένα νέο κόσμο με οδηγό την τεχνολογία. Θέλετε να την ακολουθήσετε στο ταξίδι της;

Όταν η μυθολογία συναντά την τεχνολογία

Η Αριάδνη δραπετεύει από το παρελθόν και ανακαλύπτει ένα νέο κόσμο με οδηγό την τεχνολογία. Θέλετε να την ακολουθήσετε στο ταξίδι της;

Όταν η μυθολογία συναντά την τεχνολογία - εικόνα 1

Η Αριάδνη κόρη του βασιλιά Μίνωα της Κρήτης και της Πασιφάης, που το όνομά της συνδέεται ιδιαίτερα με τον μύθο του Θησέα, με τον Μινώταυρο, και με το θεό Διόνυσο ενέπνευσε τη Χριστίνα Θωμοπούλου, τη Σοφία Μητσιγκόλα, το Χρήστο Μπουραντά και τον Γιώργο Φαραζή να δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο σενάριο. Στη συνέχεια η ομάδα του Εργαστηρίου Ολοκληρωμένων Συστημάτων του Ινστιτούτου Πληροφορικής Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» συνδυάζοντας τεχνικές projection mapping, 2D/3D animation και πρωτότυπη μουσική σύνθεση δημιούργησε την παράσταση «Το ταξίδι της Αριάδνης». Το οπτικοασκουστικό, υβριδικό θέαμα για όλη την οικογένεια εμπνέεται από τον κόσμο της Κνωσού και παρακολουθεί την Αριάδνη σε μια περιπέτεια με προορισμό ένα φανταστικό κόσμο που οι εικόνες μπλέκονται με τη μουσική, ο μύθος με την αρχαιολογική ανασκαφή, τα εικαστικά με κινούμενα σχέδια.

Θα παρουσιαστεί στο Ερευνητικό Κέντρο Δημόκριτος (Ναπολέως 20, Αγία Παρασκευή,210 6503000) την Τετάρτη 2 Μαΐου για τρεις παραστάσεις στις 2μ.μ, 3.30μ.μ και 7μ.μ ενώ την Πέμπτη στις 2μ.μ και 3.30μ.μ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο σε όλη την Ελλάδα μέσα από το πρόγραμμα "Το Θέατρο στο Νέο Σχολείο"

Ολοκληρώθηκε για 4η χρονιά το πρόγραμμα "Το Θέατρο στο Νέο Σχολείο", μεγαλώνοντας τον αριθμό των σχολείων και των μαθητών που έρχονται σε επαφή με την θεατρική τέχνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/07/2022

Μικρός Νότος: "Το θέατρο για παιδιά είναι μια μεγάλη αγκαλιά συνύπαρξης και αποδοχής"

Η καλλιτεχνική διευθύντρια και ηθοποιός του Μικρού Νότου, Χρύσα Διαμαντοπούλου, δίνει στο "α" μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη με αφορμή την επέτειο 10 χρόνων από τη δημιουργία της αγαπημένης θεατρικής ομάδας.

Παιδικά βιβλία για να συνοδεύσουν τις καλοκαιρινές βουτιές

Ιστορίες μυστηρίου, βιβλία δραστηριοτήτων, μυθιστορήματα φαντασίας και εικονογραφημένες διηγήσεις για να πάρετε μαζί με το αντηλιακό σας.

"Είναι αυτό τέχνη;": Nέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Μέσα από μια βιωματική διαδικασία, οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με τη σύγχρονη τέχνη και αναπτύσσουν πολλαπλούς τρόπους προσέγγισης των έργων σύγχρονων καλλιτεχνών.

"Παίζουμε Κινηματογράφο;": Ένα παραμύθι μας συστήνει στον μαγικό κόσμο των ταινιών

Η Cinemathesis παρουσιάζει ένα από τα ελάχιστα παραμύθια για παιδιά που γράφτηκαν ποτέ στην Ελλάδα με επίκεντρο την τέχνη του κινηματογράφου.

Το "Αλαντίν The Show" περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα

Ένα από τα πιο αγαπημένα παραμύθια ζωντανεύει σε μια θεαματική θεατρική παράσταση.

3 σχολεία ανοίγει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για άθληση και παιχνίδι

Αυλές και γήπεδα γυμνασίων και λυκείων στην περιοχή θα παραμείνουν ανοιχτά τα απογεύματα του Ιουλίου, προκειμένου τα παιδιά να έχουν περισσότερες επιλογές για παιχνίδι και απασχόληση τις ημέρες του καλοκαιριού.