5 + 1 πασχαλινά camps για παιδιά

Πάσχα με εξορμήσεις στη φύση, με δημιουργικές κατασκευές ή με αθλητικές δραστηριότητες; Συγκεντρώσαμε έξι ιδέες για απασχόληση των παιδιών την περίοδο των πασχαλινών τους διακοπών.

5 + 1 πασχαλινά camps για παιδιά

Πάσχα με εξορμήσεις στη φύση, με δημιουργικές κατασκευές ή με αθλητικές δραστηριότητες; Συγκεντρώσαμε έξι ιδέες για απασχόληση των παιδιών την περίοδο των πασχαλινών τους διακοπών.

5 + 1 πασχαλινά camps για παιδιά - εικόνα 1

#1 Με φόντο τη φύση

Το ολάνθιστο «Περιβόλι στη Βάρη» υποδέχεται το Πάσχα με ανεβασμένη ανοιξιάτικη διάθεση. Για οκτώ ημέρες, από τις 2-5 Απριλίου και από τις 10-13 Απριλίου, παιδιά 4-10 ετών παίζουν, τρέχουν και διασκεδάζουν στις ανθισμένες γωνιές του Περιβολιού ή πλάι στην λιμνούλα, αναπτύσσοντας παράλληλα τη σχέση τους με τη φύση. Χειροποίητες κατασκευές γεμάτες φαντασία, εκπαιδευτική ενασχόληση με τον λαχανόκηπο του Περιβολιού αλλά και παιχνιδο-μαγειρέματα με φρεσκοκομμένα υλικά απευθείας από τα βιολογικά παρτέρια περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Easter Camp 2018 που κάνει τις πασχαλινές διακοπές των παιδιών αξέχαστες και…καταπράσινες.

i 2-5/4 & 10-13/4 | 8.30 π.μ.-4.30 μ.μ. | για παιδιά 4-10 ετών
Κυργίων 15, Βάρη Αττικής, 2108963000

#2 Ξέρεις από αναρρίχηση;

Ένα ξεχωριστό τετραήμερο camp, ιδανικό για μικρούς και… δραστήριους φυσιολάτρες προτείνει η Trekking Hellas από την 1η Απριλίου μέχρι και τις 4 του μηνός. Με βάση το καταφύγιο Μπάφι στην Πάρνηθα όπου και θα διανυκτερεύουν, τα παιδιά ηλικίας 8-14 ετών εξορμούν καθημερινά στη φύση και έρχονται σε επαφή με το συναρπαστικό άθλημα της αναρρίχησης δίπλα σε έμπειρους εκπαιδευτές. Πέρα από τη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση στο σπορ της αναρρίχησης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει διασκεδαστικές δραστηριότητες, όπως προβολές ταινιών και επιτραπέζια παιχνίδια, αλλά και πασχαλινό εργαστήριο με ψήσιμο παραδοσιακών λιχουδιών.

i 1-4/4 | για παιδιά 8-14 ετών
Κρατήσεις-πληροφορίες στο 2103310323 (καθημερινά 9π.μ.-5μ.μ.)

5 + 1 πασχαλινά camps για παιδιά - εικόνα 2

#3 Παιχνίδι... oλυμπιακών διαστάσεων

Ποιος θα φανταζόταν ότι το άλμα του λαγού θα μπορούσε να διδάξει στα παιδιά τις βασικές αρχές του Ολυμπιακού αγωνίσματος άλμα εις μήκος; Στις εγκαταστάσεις του Ο.Α.Κ.Α ο αθλητισμός συναντά τη διασκέδαση μέσα από τις δράσεις της πρωτοποριακής μεθόδου Replayce, η οποία οργανώνει ένα πασχαλινό camp παιδιά 4-6 και 7-12 ετών. Συνολικά 14 Ολυμπιακά αγωνίσματα στίβου, όπως το άλμα εις μήκος και εις ύψος, το επί κοντώ και οι αγώνες ταχύτητας, αλλά και ομαδικά αθλήματα όπως handball, hockey και badminton, συστήνονται στα παιδιά και ενδυναμώνουν το σώμα και το νου τους, ενώ παράλληλα μια σειρά από εικαστικά εργαστήρια ξεδιπλώνει τη δημιουργική ενέργειά τους.

i 2-6/4 & 10-13/4 | 9π.μ.-3μ.μ. | για παιδιά ηλικίας 4-6 και 7-12 ετών
Κλειστό Προπονητήριο Στίβου, Ο.Α.Κ.Α, Αμαρυσίας Αρτέμιδος - Έναντι parking The Mall, 2102725101

#4 Ραντεβού στην Πλάκα

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης προσφέρει και φέτος στα παιδιά ένα πλούσιο πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων, φέρνοντάς τα σε επαφή με τον κόσμο της τέχνης και βοηθώντας τα να ανακαλύψουν τις εκφραστικές τους δυνατότητες. Για ένα γεμάτο οκταήμερο, οι χώροι του μουσείου καλωσορίζουν παιδιά 5-10 ετών τα οποία γίνονται μια παρέα και διασκεδάζουν με θεατρικά και μουσικοκινητικά εργαστήρια, ζωγραφική, παιχνίδια στον ήσυχο πεζόδρομο του μουσείου και εξερευνήσεις στα όμορφα στενά της Πλάκας, αλλά και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε γειτονικά μουσεία.

i 2-5/4 & 10-13/4 | 8π.μ.-3.30μ.μ. | για παιδιά 5-10 ετών
Kόδρου 9 (προέκταση οδού Bουλής), Πλάκα, 2103312621, 2103312750

#5 Η διασκέδαση στο μικροσκόπιο

Στις πασχαλινές τους διακοπές τα παιδιά ηλικίας 6-10 ετών φορούν τις εργαστηριακές τους φόρμες και παίρνουν θέση στους «εργαστηριακούς» πάγκους του νέου χώρου του Μουσείου Πειραμάτων στον Άγιο Δημήτριο. Εκεί, με αληθινό εξοπλισμό και με την ασφάλειά τους πάνω απ’ όλα, πραγματοποιούν πειράματα με πρωταγωνιστές τα αυγά, ενώ στο τετραήμερο camp του μουσείου γεμίζουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους με πρωτότυπες κατασκευές με πασχαλινές νότες αλλά και κάθε λογής παιχνίδια και δραστηριότητες έκφρασης, μουσικής και θεατρικής αγωγής.

i 2-5/4 | 8π.μ.-4μ.μ. | για παιδιά 6-10 ετών
Θάλειας 3, Άγιος Δημήτριος, 2107610038

#6 Μικρός χώρος τέχνης για… μεγάλους δημιουργούς

Ο «Μικρός Χώρος Τέχνης» της Γλυφάδας που έχει σαν κύριο στόχο του να γνωρίσει στα παιδιά τον μαγικό κόσμο της μουσικής, αφήνει για λίγο τα μουσικά όργανα και καταπιάνεται με πασχαλινές κατασκευές και δημιουργίες. Από τις 2 Απριλίου και για έξι ακόμα μέρες, τα παιδιά που θα πάρουν μέρος στο πασχαλινό του camp έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν λαμπάδες και καλαθάκια, κουλουράκια και σοκολατάκια, να ζωγραφίσουν και να διασκεδάσουν με ομαδικά παιχνίδια. Και μη σκεφτείτε ότι για όλες αυτές τις ημέρες θα απαρνηθεί εντελώς τον φιλόμουσο χαρακτήρα του…τα πάντα γίνονται συνοδεία μουσικής και τραγουδιού!

i 2-5/4 & 11-13/4 | 7.30π.μ.-4μ.μ. | για παιδιά όλων των ηλικιών
Σ. Καράγιωργα 76, Γλυφάδα, 2109605199

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.