Προλάβετε τις αιτήσεις για τα δωρεάν hi-tech εργαστήρια του δήμου Κυψέλης

Μαθήματα ρομποτικής, 3D εκτύπωσης και προγραμματισμού περιμένουν έφηβους στην Δημοτική Αγορά της περιοχής.

Προλάβετε τις αιτήσεις για τα δωρεάν hi-tech εργαστήρια του δήμου Κυψέλης

«Ραντεβού στη Φωκίωνος Νέγρη» και μετά από τη γιορτινή Κυψέλη, με την Δημοτική Αγορά της περιοχής να φιλοξενεί ένα νέο κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων για εφήβους, που εξιτάρουν τη φαντασία και την δημιουργικότητα –χωρίς φυσικά να ζητούν αντίτιμο.

Μέχρι την Παρασκευή 26 του μήνα, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ για τον δωρεάν κύκλο high tech εκπαίδευσης, που περιλαμβάνει εργαστήρια εφήβων 15-17 ετών για την εξοικείωση με την ρομποτική, την τρισδιάστατη εκτύπωση (3d printing) και τον προγραμματισμό με την γλώσσα υψηλού επιπέδου Python. Ξεκινώντας από το πρώτο σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου (3-4/2) και φτάνοντας μέχρι το τελευταίο του Μαρτίου, οι επιλεχθέντες πρόκειται να περάσουν διαδοχικά από τη μία τεχνολογική εφαρμογή στην άλλη με 48 συνολικά ώρες, χωρίς να απαιτείται κάποια προηγούμενη γνώση επί του θέματος.

Προλάβετε τις αιτήσεις για τα δωρεάν hi-tech εργαστήρια του δήμου Κυψέλης - εικόνα 1Απαραίτητο δε στοιχείο είναι η ικανοποιητική γνώση αγγλικών, μιας και το πρόγραμμα γίνεται μέσω της ομάδας Code + Create που χρησιμοποιεί μόνο την αγγλική γλώσσα στις εκπαιδευτικές της συναντήσεις, προκειμένου να ενώσει ανθρώπους όλων των πολιτισμών, πρόσφυγες και ντόπιους, που θέλουν να ανοίξουν τους ορίζοντές τους.

Όλοι οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης πρόσβαση μία φορά την εβδομάδα, στο εργαστήριο εκμάθησης για ελεύθερη άσκηση και πειραματισμό σε ομάδες ή μεμονωμένα ενώ θα έχουν δικαίωμα καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος για ελεύθερη μετακίνηση στα ΜΜΜ.

i Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Πολύχρωμα πειράματα για μικρούς και μεγάλους επιστήμονες

Οι δραστηριότητες του Μουσείου Πειραμάτων περιλαμβάνουν από πολύχρωμα πειράματα και δεινόσαυρους, μέχρι αληθινά πειράματα Χημείας και κατανόηση των καιρικών φαινομένων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/09/2022

"Θεατροπαιχνιδίσματα στο μαγικό βαγόνι" της Αμαξοστοιχίας Ρουφ

Ένα ταξίδι στο χρόνο, το παιχνίδι και τη γνώση μέσα από τους φανταστικούς κόσμους της μυθολογίας, της λογοτεχνίας, των λαϊκών παραμυθιών και των εθίμων.

"Η Χώρα των Πουλιών" έρχεται στο Κνωσός

Μια παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.

Pet Partners of Hellas: "Η επαφή ενός ανθρώπου με έναν σκύλο είναι ευεργετική από μόνη της"

Ο ιδρυτής του Pet Partners of Hellas, Βασίλης Σούκος, μιλά για το φεστιβάλ, τις δράσεις, το έργο και τους στόχους του οργανισμού.

"Underwater": Μια χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μαγευτική παράσταση για βρέφη και γονείς.

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί-μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου περιλαμβάνουν παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια.

"Ο Ραφτάκος των λέξεων" στο θέατρο της Ρεματιάς σε μια μοναδική παράσταση για καλό σκοπό

Η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση για καλό σκοπό στο θέατρο της Ρεματιάς.