Προλάβετε τις αιτήσεις για τα δωρεάν hi-tech εργαστήρια του δήμου Κυψέλης

Μαθήματα ρομποτικής, 3D εκτύπωσης και προγραμματισμού περιμένουν έφηβους στην Δημοτική Αγορά της περιοχής.

Προλάβετε τις αιτήσεις για τα δωρεάν hi-tech εργαστήρια του δήμου Κυψέλης

«Ραντεβού στη Φωκίωνος Νέγρη» και μετά από τη γιορτινή Κυψέλη, με την Δημοτική Αγορά της περιοχής να φιλοξενεί ένα νέο κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων για εφήβους, που εξιτάρουν τη φαντασία και την δημιουργικότητα –χωρίς φυσικά να ζητούν αντίτιμο.

Μέχρι την Παρασκευή 26 του μήνα, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ για τον δωρεάν κύκλο high tech εκπαίδευσης, που περιλαμβάνει εργαστήρια εφήβων 15-17 ετών για την εξοικείωση με την ρομποτική, την τρισδιάστατη εκτύπωση (3d printing) και τον προγραμματισμό με την γλώσσα υψηλού επιπέδου Python. Ξεκινώντας από το πρώτο σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου (3-4/2) και φτάνοντας μέχρι το τελευταίο του Μαρτίου, οι επιλεχθέντες πρόκειται να περάσουν διαδοχικά από τη μία τεχνολογική εφαρμογή στην άλλη με 48 συνολικά ώρες, χωρίς να απαιτείται κάποια προηγούμενη γνώση επί του θέματος.

Προλάβετε τις αιτήσεις για τα δωρεάν hi-tech εργαστήρια του δήμου Κυψέλης - εικόνα 1Απαραίτητο δε στοιχείο είναι η ικανοποιητική γνώση αγγλικών, μιας και το πρόγραμμα γίνεται μέσω της ομάδας Code + Create που χρησιμοποιεί μόνο την αγγλική γλώσσα στις εκπαιδευτικές της συναντήσεις, προκειμένου να ενώσει ανθρώπους όλων των πολιτισμών, πρόσφυγες και ντόπιους, που θέλουν να ανοίξουν τους ορίζοντές τους.

Όλοι οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης πρόσβαση μία φορά την εβδομάδα, στο εργαστήριο εκμάθησης για ελεύθερη άσκηση και πειραματισμό σε ομάδες ή μεμονωμένα ενώ θα έχουν δικαίωμα καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος για ελεύθερη μετακίνηση στα ΜΜΜ.

i Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Κυριακές στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου για όλη την οικογένεια

Μια νέα σειρά κυριακάτικων δράσεων έρχεται από την ομάδα του ΒΜΦ για να συστήσει τα υλικά του παλιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας σε οικογένειες με παιδιά 3-11 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/02/2024

"Frozen Queen: The music show on ice": Η αγαπημένη ιστορία για τη δύναμη της αγάπης στο θέατρο Παλλάς

Ένα παραμυθένιο σκηνικό στήνεται με ειδικά εφέ, λαμπερά κοστούμια, θεαματικές χορογραφίες και ακροβατικά, ενώ συμμετέχει και το εθνικό ακροβατικό συγκρότημα Κούβας.

"Ροβινσώνας Κρούσος": Το ταξίδι του πιο διάσημου ναυαγού ολοκληρώνεται στο Μέγαρο Μουσικής

Η μουσικοθεατρική παραγωγή σε σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη, θα βρίσκεται για λίγες μέρες ακόμη στο Μέγαρο.

"Οι τρεις μάγοι": 'Ενα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο της μαγείας συμβαίνει στο θέατρο Αυλαία

Τρεις ξεχωριστοί μάγοι με σημαντική πορεία στο χώρο των "μαγικών" ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους θεατές σε μια παράσταση που θα τους μείνει αξέχαστη.

"Ο Ρομπέν των Δασών, προστάτης των φτωχών": Ο διάσημος Άγγλος λαϊκός ήρωας στον Πολυχώρο Τεχνών – Θέατρο Αυλαία

Ο παγκοσμίου φήμης θρύλος του αγγλικού Μεσαίωνα, ταξιδεύει στην Ελλάδα για να πολεμήσει την αδικία και να κάνει τους φτωχούς πλουσιότερους και τους πλουσίους φτωχότερους.

Το επιτυχημένο "Καρναβάλι των ζώων" συνεχίζεται στον Ελληνικό Κόσμο

Μία ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών, μουσικών και χορευτών μάς ταξιδεύει στον υπέροχο κόσμο της κλασικής μουσικής μέσα από ένα παραμύθι που παραπέμπει σε ένα φανταστικό ζωολογικό κήπο.