«Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα» ξαναχτυπά!

Μετά την τεράστια επιτυχία των έντεκα προηγούμενων βιβλίων της σειράς, «Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα» επιστρέφει με καινούριο λογοτεχνικό βιβλίο.

«Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα» ξαναχτυπά!

Μετά την τεράστια επιτυχία των έντεκα προηγούμενων βιβλίων της σειράς, «Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα» επιστρέφει με καινούριο λογοτεχνικό βιβλίο.

«Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα» ξαναχτυπά! - εικόνα 1

Την τελευταία φορά που είχε έρθει ο Τζεφ Κίνι στην Ελλάδα οι ουρές των παιδιών που ήθελαν να τους υπογράψει τα βιβλία του έξω από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Ψυχογιός ήταν παροιμιώδεις. Ο συγγραφέας και σκιτσογράφος Τζεφ Κίνι, επιστρέφει με την επόμενη περιπέτεια του Γκρεγκ Χέφλι που περιμένουν πως και πως τα παιδιά του δημοτικού. Χιούμορ με μη πολιτικά ορθή ματιά, μεγέθυνση του καθημερινού παραλόγου του σχολείου και των οικογενειακών ιστοριών, και βέβαια χαριτωμένα σκιτσάκια και λογική graphic novel είναι μερικά από τα στοιχεία που έχουν συντελέσει στην επιτυχία του.

Στο δωδέκατο βιβλίο της σειράς, ο Γκρέγκ Χέφλι προσπαθώντας να αντιμετωπίσει το άγχος των γιορτών, αποφασίζει να ταξιδέψει σε έναν απολύτως καλοκαιρινό προορισμό μαζί με την οικογένεια του ώστε να ξαναβρούν τον χαλαρό ρυθμό της ζωής τους. Σύντομα όμως, θα βρεθεί αντιμέτωπος με πολλά απρόοπτα που δεν θα τον αφήσουν να χαλαρώσει όσο θα ήθελε. Με στομαχικές διαταραχές, εγκαύματα από τον ήλιο και δηλητηριώδη πλάσματα να τον απειλούν, είναι απορίας άξιο αν θα καταφέρει τελικά να πραγματοποιήσει τις προσδοκίες του για αυτό το ταξίδι ή αν όλα αυτά τον οδηγήσουν στην καταστροφή.

Όπως όλα τα βιβλία-ημερολόγια έτσι και αυτό, είναι εμπλουτισμένο με χειρόγραφες σημειώσεις και απλά σχέδια με τις καθημερινές περιπέτειες του Γκρεγκ. Όλα τα βιβλία είναι έχουν γίνει διεθνή best-seller, έχουν αποσπάσει πολύ καλές κριτικές και έχουν μεταφερθεί και στον κινηματογράφο από την 20th Century Fox, με τρεις ταινίες να έχουν κυκλοφορήσει.

Ο Τζεφ Κίνι είναι σχεδιαστής ηλεκτρονικών παιχνιδιών, σκιτσογράφος και συγγραφέας. Tο 1998 άρχισε να γράφει τις περιπέτειες του "χάρτινου" ήρωά του, στο βιβλίο «Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα», οι οποίες αρχικά δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο, κερδίζοντας ένα φανατικό κοινό. Το πρώτο βιβλίο εκδόθηκε το 2007 και αμέσως κατέκτησε την πρώτη θέση σε λίστες μπεστ σέλερ των ΗΠΑ, ενώ έγινε και κινηματογραφική ταινία. Έχει γράψει 11 βιβλία. Του αρέσει εκτός από το να γράφει, να παίζει μαζί με τους δυο γιους του ποδόσφαιρο, κρυφτό και λάστιχο.

Εκδόσεις Ψυχογιός (€ 9,99)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.