Πάρε μέρος στη Βραδιά του Ερευνητή και γίνε...ιδιοφυΐα σε ένα βράδυ

Διαδραστικά εργαστήρια, πειράματα, ομιλίες για την πληροφορική, τη ρομποτική, τη βιολογία… η «Βραδιά του Ερευνητή» τα έχει όλα και μάλιστα δωρεάν!

Πάρε μέρος στη Βραδιά του Ερευνητή και γίνε...ιδιοφυΐα σε ένα βράδυ

Διαδραστικά εργαστήρια, πειράματα, ομιλίες για την πληροφορική, τη ρομποτική, τη βιολογία… η «Βραδιά του Ερευνητή» τα έχει όλα και μάλιστα δωρεάν!

Πάρε μέρος στη Βραδιά του Ερευνητή και γίνε...ιδιοφυΐα σε ένα βράδυ - εικόνα 1

Σε μια περιήγηση στον συναρπαστικό κόσμο της επιστήμης μας καλεί την Παρασκευή 29/9 από τις 5 μ.μ. μέχρι τα μεσάνυχτα η διεθνής γιορτή «Βραδιά του Ερευνητή» γεμίζοντας το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος και το κτίριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Πατησίων με πρωτότυπα εργαστήρια και δρώμενα για όλους. Τα συμμετέχοντα ερευνητικά κέντρα έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων για όλες τις ηλικίες και φυσικά για όλα τα επίπεδα, οπότε όποια κι αν είναι η σχέση σας με τις θετικές επιστήμες, ετοιμαστείτε να δείτε μόνο τη “θετική” και διασκεδαστική τους πλευρά.

Πολύπλοκες μαθηματικές εξισώσεις και επιστημονικές σπαζοκεφαλιές δίνουν τη θέση τους σε διαδραστικά πειράματα και εργαστήρια, προβολές εικονικής πραγματικότητας, κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, παρατηρήσεις ουρανού με φορητό πλανητάριο και πολλά ακόμα... Tαξιδέψτε με ειδικά VR γυαλιά στο μικρόκοσμο των βιομορίων με το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, μάθετε τα πάντα για τη δορυφορική παρακολούθηση των καιρικών φαινομένων συμμετέχοντας στα μαθήματα αστρονομίας και μετεωρολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και γίνεται φίλοι με τα ρομπότ του ερευνητικού Κέντρου Αθηνά – ακούν και καταλαβαίνουν τα πάντα! Με το σύνθημα «Γνώρισε τη μαγεία της επιστήμης», οι ερευνητές των μεγαλύτερων ερευνητικών κέντρων της χώρας είναι πανέτοιμοι να μας μυήσουν στα μυστικά τους και να μας κάνουν ιδιοφυΐες σε ένα βράδυ!

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της βραδιάς και ετοιμαστείτε για μια χορταστική βουτιά στον κόσμο της επιστήμης

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Η Χώρα των Πουλιών" έρχεται στο Κνωσός

Μια παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Pet Partners of Hellas: "Η επαφή ενός ανθρώπου με έναν σκύλο είναι ευεργετική από μόνη της"

Ο ιδρυτής του Pet Partners of Hellas, Βασίλης Σούκος, μιλά για το φεστιβάλ, τις δράσεις, το έργο και τους στόχους του οργανισμού.

"Underwater": Μια χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μαγευτική παράσταση για βρέφη και γονείς.

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί-μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου περιλαμβάνουν παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια.

"Ο Ραφτάκος των λέξεων" στο θέατρο της Ρεματιάς σε μια μοναδική παράσταση για καλό σκοπό

Η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση για καλό σκοπό στο θέατρο της Ρεματιάς.

"Ταρτούφος" και "Ερωτόκριτος" στην Παιδική – Εφηβική Σκηνή του Τζένη Καρέζη

Ύστερα από συνεχόμενα sold out, οι δύο παραστάσεις επανέρχονται για να συναντήσουν όσους δεν πρόλαβαν κι ακόμη περισσότερους.

"Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι" από το Θέατρο Μαριονέτας "Γκότση"

Μία παράσταση γεμάτη περιπέτεια, άφθονο γέλιο και εξαιρετικά μηνύματα για την φιλία, την αγάπη και τον σεβασμό στα ιδανικά και τις αξίες της ζωής.