Δύο εκδηλώσεις στην Αθήνα γνωρίζουν τις ευρωπαϊκές γλώσσες σε μικρούς και μεγάλους

Τα Εθνικά Ινστιτούτα Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης διοργανώνουν φεστιβάλ παιδικής λογοτεχνίας και εκδήλωση με πολιτιστικά δρώμενα με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών.

Δύο εκδηλώσεις στην Αθήνα γνωρίζουν τις ευρωπαϊκές γλώσσες σε μικρούς και μεγάλους

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, το καθιερωμένο κάλεσμα των Ινστιτούτων να ταξιδέψουμε με όχημα τη γλώσσα από τη μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη, μέσα από ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια που περιλαμβάνει από μουσική και θέατρο μέχρι γεύσεις επιστρέφει και μάλιστα στο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το Σάββατο 23/9, η Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος του Ιδρύματος μεταμορφώνεται από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι σε κέντρο πολυγλωσσίας και ψυχαγωγίας. Η εκδήλωση απευθύνετε σε μικρούς και μεγάλους και έχει ως στόχο να παράσχει πληροφορίες σχετικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τις γλώσσες που ομιλούνται σε αυτές. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης μπορείτε επίσης, να κερδίσετε πολλά βραβεία συμμετέχοντας στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό γλωσσών στην ιστοσελίδα www.imera-glosson.eu μέχρι τις 16/9.

Δύο εκδηλώσεις στην Αθήνα γνωρίζουν τις ευρωπαϊκές γλώσσες σε μικρούς και μεγάλους - εικόνα 1

Οι μικροί μας φίλοι δεν δίνουν αυτές τις μέρες ραντεβού μόνο με τα σχολικά βιβλία αλλά και με τη λογοτεχνία. Μια ωραία αφορμή για να μυηθούν στην ανάγνωση με διαδραστικό τρόπο είναι το φεστιβάλ παιδικής λογοτεχνίας που διοργανώνεται από τα Εθνικά Ινστιτούτα Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη «Στοά του Βιβλίου» το Σάββατο, 16/9 από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ πραγματοποιούνται παιχνίδια, εκπαιδευτικά προγράμματα και αναγνώσεις από συγγραφείς προερχόμενους από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες διαρκούν 1 ώρα και εν συνεχεία επαναλαμβάνονται. Η διοργάνωση εστιάζει στην πολιτισμική διαφορετικότητα, με στόχο να προβάλει την αλληλεγγύη και τη συνύπαρξη ατόμων με διαφορετικό πολιτισμικό περιβάλλον, προέλευση, γλώσσα και θρησκεία. Μια από τις εκδηλώσεις που μας τραβούν το ενδιαφέρον είναι η παρουσίαση του βιβλίου «Das Kleine Ich bin Ich» της αυστριακής συγγραφέως Mira Lobe (1913-1995), το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1972. Το βιβλίο αυτό έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, ενώ τώρα διατίθεται μία έκδοση που περιέχει το κείμενο στη γερμανική, την ελληνική, την αραβική και τη φαρσί γλώσσα. Στην εκδήλωση έχει προσκληθεί η μεταφράστρια του βιβλίου καθ. Αναστασία Καλαντζή-Αζίζι.

Οι συγγραφείς Bernard Friot (Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος), Antonio G. Iturbe (Instituto Cervantes), Julia Kaerge (Goethe-Institut Athen), Tanya Landman (British Council), Πάνος Χριστοδούλου και Παναγιώτα Πλησή (Σπίτι της Κύπρου) θα βρίσκονται στην διάθεση του κοινού και θα υπογράψουν βιβλία και άλµπουµ. Η είσοδος στο χώρο είναι ελεύθερη, ενώ πραγματοποιείται διαδοχική μετάφραση στην ελληνική γλώσσα.

Και οι δύο εκδηλώσεις διοργανώνονται από το EUNIC Cluster Athens σε συνεργασία με την Αυστριακή Πρεσβεία της Αθήνας.

Δύο εκδηλώσεις στην Αθήνα γνωρίζουν τις ευρωπαϊκές γλώσσες σε μικρούς και μεγάλους - εικόνα 2

Διευθύνσεις
Στοά του Βιβλίου: Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο
Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος στο ΚΠΙΣΝ : Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.