Δύο εκδηλώσεις στην Αθήνα γνωρίζουν τις ευρωπαϊκές γλώσσες σε μικρούς και μεγάλους

Τα Εθνικά Ινστιτούτα Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης διοργανώνουν φεστιβάλ παιδικής λογοτεχνίας και εκδήλωση με πολιτιστικά δρώμενα με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών.

Δύο εκδηλώσεις στην Αθήνα γνωρίζουν τις ευρωπαϊκές γλώσσες σε μικρούς και μεγάλους

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, το καθιερωμένο κάλεσμα των Ινστιτούτων να ταξιδέψουμε με όχημα τη γλώσσα από τη μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη, μέσα από ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια που περιλαμβάνει από μουσική και θέατρο μέχρι γεύσεις επιστρέφει και μάλιστα στο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το Σάββατο 23/9, η Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος του Ιδρύματος μεταμορφώνεται από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι σε κέντρο πολυγλωσσίας και ψυχαγωγίας. Η εκδήλωση απευθύνετε σε μικρούς και μεγάλους και έχει ως στόχο να παράσχει πληροφορίες σχετικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τις γλώσσες που ομιλούνται σε αυτές. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης μπορείτε επίσης, να κερδίσετε πολλά βραβεία συμμετέχοντας στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό γλωσσών στην ιστοσελίδα www.imera-glosson.eu μέχρι τις 16/9.

Δύο εκδηλώσεις στην Αθήνα γνωρίζουν τις ευρωπαϊκές γλώσσες σε μικρούς και μεγάλους - εικόνα 1

Οι μικροί μας φίλοι δεν δίνουν αυτές τις μέρες ραντεβού μόνο με τα σχολικά βιβλία αλλά και με τη λογοτεχνία. Μια ωραία αφορμή για να μυηθούν στην ανάγνωση με διαδραστικό τρόπο είναι το φεστιβάλ παιδικής λογοτεχνίας που διοργανώνεται από τα Εθνικά Ινστιτούτα Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη «Στοά του Βιβλίου» το Σάββατο, 16/9 από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ πραγματοποιούνται παιχνίδια, εκπαιδευτικά προγράμματα και αναγνώσεις από συγγραφείς προερχόμενους από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες διαρκούν 1 ώρα και εν συνεχεία επαναλαμβάνονται. Η διοργάνωση εστιάζει στην πολιτισμική διαφορετικότητα, με στόχο να προβάλει την αλληλεγγύη και τη συνύπαρξη ατόμων με διαφορετικό πολιτισμικό περιβάλλον, προέλευση, γλώσσα και θρησκεία. Μια από τις εκδηλώσεις που μας τραβούν το ενδιαφέρον είναι η παρουσίαση του βιβλίου «Das Kleine Ich bin Ich» της αυστριακής συγγραφέως Mira Lobe (1913-1995), το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1972. Το βιβλίο αυτό έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, ενώ τώρα διατίθεται μία έκδοση που περιέχει το κείμενο στη γερμανική, την ελληνική, την αραβική και τη φαρσί γλώσσα. Στην εκδήλωση έχει προσκληθεί η μεταφράστρια του βιβλίου καθ. Αναστασία Καλαντζή-Αζίζι.

Οι συγγραφείς Bernard Friot (Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος), Antonio G. Iturbe (Instituto Cervantes), Julia Kaerge (Goethe-Institut Athen), Tanya Landman (British Council), Πάνος Χριστοδούλου και Παναγιώτα Πλησή (Σπίτι της Κύπρου) θα βρίσκονται στην διάθεση του κοινού και θα υπογράψουν βιβλία και άλµπουµ. Η είσοδος στο χώρο είναι ελεύθερη, ενώ πραγματοποιείται διαδοχική μετάφραση στην ελληνική γλώσσα.

Και οι δύο εκδηλώσεις διοργανώνονται από το EUNIC Cluster Athens σε συνεργασία με την Αυστριακή Πρεσβεία της Αθήνας.

Δύο εκδηλώσεις στην Αθήνα γνωρίζουν τις ευρωπαϊκές γλώσσες σε μικρούς και μεγάλους - εικόνα 2

Διευθύνσεις
Στοά του Βιβλίου: Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο
Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος στο ΚΠΙΣΝ : Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Η Χώρα των Πουλιών" έρχεται στο Κνωσός

Μια παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Pet Partners of Hellas: "Η επαφή ενός ανθρώπου με έναν σκύλο είναι ευεργετική από μόνη της"

Ο ιδρυτής του Pet Partners of Hellas, Βασίλης Σούκος, μιλά για το φεστιβάλ, τις δράσεις, το έργο και τους στόχους του οργανισμού.

"Underwater": Μια χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μαγευτική παράσταση για βρέφη και γονείς.

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί-μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου περιλαμβάνουν παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια.

"Ο Ραφτάκος των λέξεων" στο θέατρο της Ρεματιάς σε μια μοναδική παράσταση για καλό σκοπό

Η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση για καλό σκοπό στο θέατρο της Ρεματιάς.

"Ταρτούφος" και "Ερωτόκριτος" στην Παιδική – Εφηβική Σκηνή του Τζένη Καρέζη

Ύστερα από συνεχόμενα sold out, οι δύο παραστάσεις επανέρχονται για να συναντήσουν όσους δεν πρόλαβαν κι ακόμη περισσότερους.

"Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι" από το Θέατρο Μαριονέτας "Γκότση"

Μία παράσταση γεμάτη περιπέτεια, άφθονο γέλιο και εξαιρετικά μηνύματα για την φιλία, την αγάπη και τον σεβασμό στα ιδανικά και τις αξίες της ζωής.