4+1 παιδικά βιβλία για ομαλή επιστροφή στο σχολείο

Πόσο δύσκολο είναι τελικά το ξεκίνημα ή η συνέχεια της σχολικής ζωής; Ανακάλυψε το παρέα με δεινόσαυρους, λύκους, πειρατές και την αλφαβήτα.

4+1 παιδικά βιβλία για ομαλή επιστροφή στο σχολείο

Τα 5 παιδικά βιβλία που μόλις κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος προσκαλούν τους μικρούς μας φίλους σε περιπέτειες που συμβάλλουν στη μείωση του φόβου προς το άγνωστο που βιώνουν τα πρωτάκια και γενικά προβάλλουν τη χαρά που φέρουν τα σχολικά χρόνια μέσα από την απόκτηση γνώσεων και την δημιουργία φίλων.

«Ο λύκος πάει σχολείο»

4+1 παιδικά βιβλία για ομαλή επιστροφή στο σχολείο - εικόνα 1

Ο λύκος σε αυτό το βιβλίο επιθυμεί διακαώς να πάει σχολείο για να μάθει γράμματα. Όμως το μοναδικό σχολείο που βρίσκει είναι για πρόβατα! Θα μπορέσει άραγε να γίνει φίλος με αυτά παρά τα κοφτερά του δόντια; Είναι μια απίθανη ιστορία για την ανάγκη και τη χαρά της γνώσης που ξεπερνά εμπόδια και συμβάσεις.

Συγγραφέας: Elisabeth Duval, Για παιδιά ηλικίας 4+ ετών, € 3,99

«Στην ακαδημία δεινοσαύρων»

4+1 παιδικά βιβλία για ομαλή επιστροφή στο σχολείο - εικόνα 2

Ο Μπόμπος είναι ένα μικρό δεινοσαυράκι που πρέπει να ακολουθήσει την παράδοση της οικογένειας του και να ξεκινήσει τη φοίτηση του στην Ακαδημία των Δεινοσαύρων, όμως αυτός αισθάνεται ακόμα μικρός! Ο ήρωας είναι αναμφίβολα ο χαρακτήρας με τον οποίο θα ταυτιστούν πάρα πολλά πρωτάκια καθώς μοιράζεται μαζί τους τα ίδια συναισθήματα: το φόβο για το άγνωστο και τη ματαίωση της ανεμελιάς. Σταδιακά μέσα από την αφήγηση του δεινοσαύρου, οι μικροί αναγνώστες θα διαπιστώσουν πως η σχολική πραγματικότητα δεν είναι και τόσο δραματική.

Συγγραφέας: Μαρία Ρουσάκη, Για παιδιά ηλικίας 5+ ετών, € 4,20

«Έχω για συμμαθητή έναν πειρατή»

4+1 παιδικά βιβλία για ομαλή επιστροφή στο σχολείο - εικόνα 3

Το σχολείο έχει ξεκινήσει και ο Νίκος έχει έναν καινούργιο διπλανό που τον λένε Μπελαμή και είναι πειρατής! Ο Νίκος ξεπερνά τον αρχικό του φόβο και αποφασίζει να γίνει φίλος με τον Μπελαμή. Οι μπελάδες και τα πειράγματα ξεκινούν από νωρίς για τον πειρατή αλλά ο Νίκος έχει σκοπό να υπερασπιστεί τον καινούργιο του φίλο και να αποδείξει πως είναι απλώς ένα παιδί όπως όλα τα άλλα. Είναι μια πρωτότυπη και αστεία ιστορία που παίζει με το φανταστικό στοιχείο αλλά και ένα σπουδαίο μήνυμα για τις φιλίες που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια των σχολικών χρόνων και την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου, Για παιδιά ηλικίας 5+ ετών, € 4,20

«Ένα αλφάβητο ταξίδι»

4+1 παιδικά βιβλία για ομαλή επιστροφή στο σχολείο - εικόνα 4

Τι θα γινόταν αν η εκμάθηση της αλφαβήτας αντί για μια γραμμική διαδρομή θύμιζε περισσότερο ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο των λέξεων; Οι δημιουργοί του βιβλίου αντιλαμβανόμενοι πως η κατάκτηση του γραμματισμού συχνά δυσκολεύει και αγχώνει τους μαθητές του νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του δημοτικού, συνέθεσαν μια διασκεδαστική περιπέτεια με τα γράμματα της ελληνικής γλώσσας ώστε να αποδείξουν πως οι ικανότητες της ανάγνωσης και της γραφής μπορεί να είναι απαραίτητες αλλά παράλληλα οδηγούν σε έναν κόσμο μαγικό, αυτόν της γνώσης και της φιλομάθειας. Το «Ένα αλφάβητο ταξίδι» βραβεύτηκε με White Ravens το 2016.

Συγγραφείς: Άγγελος Αγγέλου – Έμη Σίνη, Για παιδιά ηλικίας 4+ ετών, € 9,99

«Το σχολείο πάει σχολείο»

4+1 παιδικά βιβλία για ομαλή επιστροφή στο σχολείο - εικόνα 5

Σε αυτή την ιστορία, πρωταγωνιστής και αφηγητής είναι το ίδιο το Σχολείο το οποίο μοιράζεται με το αναγνωστικό κοινό τις σκέψεις και τα συναισθήματά του λίγο πριν και κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας που ανοίγει για να υποδεχτεί τους μαθητές. Μια συγκινητική ιστορία για την ανασφάλεια που κρύβει κάθε νέο ξεκίνημα και τη χαρά τού να βρίσκεις τη θέση σου και να απολαμβάνεις αυτό που σου προσφέρεται, δοσμένη απρόσμενα και με ωραία εικονογράφηση!

Συγγραφέας: Adam Rex, Για παιδιά ηλικίας 4+ ετών, € 10,99

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Η Χώρα των Πουλιών" έρχεται στο Κνωσός

Μια παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Pet Partners of Hellas: "Η επαφή ενός ανθρώπου με έναν σκύλο είναι ευεργετική από μόνη της"

Ο ιδρυτής του Pet Partners of Hellas, Βασίλης Σούκος, μιλά για το φεστιβάλ, τις δράσεις, το έργο και τους στόχους του οργανισμού.

"Underwater": Μια χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μαγευτική παράσταση για βρέφη και γονείς.

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί-μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου περιλαμβάνουν παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια.

"Ο Ραφτάκος των λέξεων" στο θέατρο της Ρεματιάς σε μια μοναδική παράσταση για καλό σκοπό

Η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση για καλό σκοπό στο θέατρο της Ρεματιάς.

"Ταρτούφος" και "Ερωτόκριτος" στην Παιδική – Εφηβική Σκηνή του Τζένη Καρέζη

Ύστερα από συνεχόμενα sold out, οι δύο παραστάσεις επανέρχονται για να συναντήσουν όσους δεν πρόλαβαν κι ακόμη περισσότερους.

"Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι" από το Θέατρο Μαριονέτας "Γκότση"

Μία παράσταση γεμάτη περιπέτεια, άφθονο γέλιο και εξαιρετικά μηνύματα για την φιλία, την αγάπη και τον σεβασμό στα ιδανικά και τις αξίες της ζωής.