Δραστηριότητες για παιδιά στο Σταύρος Νιάρχος

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο, όλο τον Αύγουστο, δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους.

Δραστηριότητες για παιδιά στο Σταύρος Νιάρχος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει στο Πάρκο του κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο, όλο τον Αύγουστο, δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους. Το καταπράσινο τοπίο του επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις στους επισκέπτες. Η οικογένεια μπορεί να περάσει ευχάριστα την μέρα της συμμετέχοντας στις ειδικά διαμορφωμένες δραστηριότητες για παιδιά και μεγάλους.

Δραστηριότητες για παιδιά στο Σταύρος Νιάρχος - εικόνα 1
Τέχνη και Παιχνίδι

Από 3/8 και κάθε Πέμπτη (03,10, 17, 24, 31/08) ώρα 19.00-20.00, τα παιδιά από 1-3 χρονών μπορούν να ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο της τέχνης και των συναισθημάτων μαζί με τους γονείς τους στο Μεσογειακό Κήπο του Ιδρύματος. Αυτό θα επιτευχθεί με τα βασικά υλικά των εικαστικών τεχνών, τους ήχους και τις μυρωδιές του Πάρκου, σε συνδυασμό με το παιχνίδι και τη δημιουργία. Οι συμμετέχοντες με αυτό τον τρόπο θα ανακαλύψουν τα συναισθήματά τους, θα γνωρίζουν το σώμα τους, θα πειραματιστούν και θα εξερευνήσουν τον κόσμο!

Για την δραστηριότητα αυτή απαιτείται προεγγραφή. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.

Παιχνίδια για οικογένειες διοργανώνονται και κάθε Σάββατο (05, 12, 19, 26/08) ώρα 18.30-20.00 για παιδιά 4-9 ετών, στο ονομαζόμενο χώρο του Ιδρύματος, Ξέφωτο. Εκεί τους περιμένει μία σύγχρονη και διασκεδαστική δραστηριότητα με ειδικά σχεδιασμένα παιχνίδια που ενθαρρύνουν τους γονείς να παίξουν με τα παιδιά τους στο Πάρκο. Οι δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους βοηθούν στην ανάπτυξη της ευρηματικότητας, δημιουργούν αφορμές εκπαίδευσης των παιδιών και προάγουν τη συνεργασία μέσα στην οικογένεια.

Δραστηριότητες για παιδιά στο Σταύρος Νιάρχος - εικόνα 2
Yoga

Αν προτιμάτε τα παιδιά σας να αναπτύξουν δεξιότητες σε ένα μη ανταγωνιστικό περιβάλλον, τότε το Κέντρο Πολιτισμού σας προτείνει να επιλέξετε την δραστηριότητα της yoga. Στο χώρο του Λαβύρινθου κάθε Σάββατο (05, 19, 26/08) και ώρα 19.00-20.00 πραγματοποιείται μία παιδοκεντρική προσέγγιση με βασικό εργαλείο το παιχνίδι που δεν στοχεύει στην τέλεια εκτέλεση της κάθε στάσης, αλλά μαθαίνει στα παιδιά από 4-12 ετών πώς να ελέγχουν το σώμα, την αναπνοή και τις σκέψεις τους και να ηρεμούν, ενώ παράλληλα δυναμώνουν, βελτιώνουν την ευλυγισία τους και αποκτούν αυτοπεποίθηση.

Για την δραστηριότητα αυτή, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν το δικό τους στρώμα yoga.

Στο χώρο του Μεσογειακού Κήπου διοργανώνεται κάθε Σάββατο (05, 12, 19, 26/08) και ώρα 19.30-20.30, ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι μνήμης για όλη την οικογένεια. Τα παιδιά ηλικιών 5-8, μπορούν να αποτυπώσουν τις καλοκαιρινές τους αναμνήσεις σε ένα λευκό χαρτόνι. Έπειτα, οι ζωγραφιές θα επαναλαμβάνονται και θα ανακατεύονται για να δημιουργηθεί το γνωστό σε όλους παιχνίδι μνήμης.

Δραστηριότητες για παιδιά στο Σταύρος Νιάρχος - εικόνα 3
Κύκλος εργαστηρίων

Κάθε Τρίτη (08, 22, 29/08) η ώρα 18.00-21.00 στη Βεράντα Φάρου θα υλοποιείται κύκλος εργαστηρίων για παιδιά όλων των ηλικιών, τα οποία θα εξερευνούν και αποτυπώνουν ζωγραφικά σχήματα, χρώματα και μορφές, σε ένα εργαστήριο ελεύθερης δημιουργικής απασχόλησης, με αφορμή το χρωματιστό κόσμο του Αυστριακού ζωγράφου και αρχιτέκτονα Friedensreich Hundertwasser.

Δραστηριότητες για παιδιά στο Σταύρος Νιάρχος - εικόνα 4
Κηπουρική

Στο Λαχανόκηπο του Ιδρύματος κάθε Τετάρτη (09, 16, 23, 30/08) και ώρα 19.00-20.30, οι κηπουροί του Πάρκου σε συνεργασία με παιδιά 5-9 ετών θα αναλάβουν δράση συλλέγοντας ντομάτες, πιπεριές, φασολάκια, πεπόνια, καρπούζια και αγγούρια. Με οδηγό το παιχνίδι θα ξεκινήσει ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης, παρατήρησης και ανακάλυψης.

Στη δραστηριότητα αυτή, οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο να φοράνε καπέλο και να έχουν μαζί τους νερό.

Δραστηριότητες για παιδιά στο Σταύρος Νιάρχος - εικόνα 5
Τουρνουά ευστοχίας

Την Κυριακή 27 Αυγούστου και ώρα 18.00-20.30 θα διοργανωθεί στο χώρο του Εσπλανάδα, ένα μοναδικό Τουρνουά ευστοχίας για μικρούς και μεγάλους από 4-65 ετών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν πόσο καλά μπορούν να στοχεύσουν. Η ηρεμία, η συγκέντρωση, η σταθερότητα, η καλή όραση και σιγουριά η λήψη αποφάσεων θα αποτελέσουν τα βασικά στοιχεία επίτευξης των στόχων που σας περιμένουν σε αυτό το τουρνουά, μέσα από διασκεδαστικά ατομικά παιχνίδια στόχευσης.

*Σε όλες τις δραστηριότητες προτείνεται οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό.


Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ.Συγγρού 364, Καλλιθέα, 2168091000

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/04/2024

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.

Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ

Καμπάνια ενημέρωσης για την έρευνα "Παιδί και ανάγνωση" και ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".

"Παραμύθια στο δάσος": Οι Μορφές Έκφρασης έρχονται με 5 παραστάσεις τους στον Διομήδειο Κήπο

Πέντε αγαπημένα έργα της ομάδας που είναι αφιερωμένη στο παιδικό θέατρο θα παιχτούν για ακόμη μια χρονιά κάτω από τη σκιά των δέντρων.

Παγκόσμια Ημέρα Ευχής: Φωταγωγήσεις και περίπατοι σε όλη την Ελλάδα

Το Make-A-Wish γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής με τον καθιερωμένο περίπατο Walk for Wishes.

Τελευταίες παραστάσεις για τον "Ραφτάκο των λέξεων"

Η ιστορία του Αντώνη Παπαθεοδούλου που έγινε θεατρικό από την ομάδα Μικρός Νότος φτάνει στο τέλος της για αυτή τη σεζόν, με μία διπλή παράσταση στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης".