Μια κατασκήνωση για παιδιά με αυτισμό

Η εξειδικευμένη καλοκαιρινή κατασκήνωση «Olympia on the Rainbow» έχει στηθεί στο Κατάκολο Ηλείας.

Μια κατασκήνωση για παιδιά με αυτισμό

Γνωρίστε μία πρωτότυπη κατασκήνωση για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες

Μια κατασκήνωση για παιδιά με αυτισμό - εικόνα 1

Μια εξειδικευμένη καλοκαιρινή κατασκήνωση έχει στηθεί στο Κατάκολο Ηλείας που απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους με αυτισμό, σύνδρομο Asperger και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Η κατασκήνωση έχει δομηθεί γύρω από τη νέα μέθοδο «Autism Movement Therapy» (AMT), η οποία έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και έχει ως σκοπό να διδάξει μια μέθοδο επικοινωνίας και κινησιολογίας για παιδιά με αυτισμό και συγγενείς παθήσεις.

Η AMT αναπτύχθηκε από την Joanne Lara και συνδυάζει ένα δομημένο πρόγραμμα κινήσεων μέσω της μουσικής, συνδέοντας το αριστερό και το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου σε ένα «ενοποιημένο εγκέφαλο» (interhemispheric integration). Σε αυτό το σημείο επιχειρείται μία εκ νέου χαρτογράφηση γνωστικής προσέγγισης που αυξάνει σημαντικά την συγκέντρωση, εστιάζει στην ομιλία, την γλώσσα και τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.

Μια κατασκήνωση για παιδιά με αυτισμό - εικόνα 2

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ψυχαγωγική εκπαίδευση των παιδιών, την εύρεση νέων τρόπων έκφρασης μέσω της κίνησης και την ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων τους με την υποστήριξη και την καθοδήγηση εξειδικευμένων συνεργατών (art therapist, λογοθεραπευτές, ψυχολόγοι κ.ά.). Τελικός στόχος είναι η αφύπνιση της φαντασίας τους μέσω της κίνησης, της μουσικής, των τεχνών και του παιχνιδιού. Κατά την διάρκεια των δραστηριοτήτων, οι γονείς των παιδιών θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες, όπως μαθήματα yoga, pilates, aqua aerobic ακόμα και στις ίδιες δραστηριότητες με τα παιδιά, αν το επιθυμούν. Παράλληλα, μπορούν να παρακολουθήσουν ενημερωτικές ομιλίες για γονείς και θέματα που αφορούν την Διαχείριση και Αρμονία Οικογενειακών Σχέσεων από εξειδικευμένους εισηγητές. Φέτος, το «OlympiaontheRainbow» διοργανώνεται στο ξενοδοχείο «Οδυσσέας» στο Κατάκολο Ηλείας από τις 21 μέχρι τις 30/8.

INFO

Πολιτιστικό Πάρκο Οδυσσέας

Epihotel Odysseas

Κατάκολο, Ηλείας 2621041162

http://www.politistikoparko.com/event/summer-camp-olympia-rainbow/

https://hotelodysseas.gr/en/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.

Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ

Καμπάνια ενημέρωσης για την έρευνα "Παιδί και ανάγνωση" και ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".