Μια κατασκήνωση για παιδιά με αυτισμό

Η εξειδικευμένη καλοκαιρινή κατασκήνωση «Olympia on the Rainbow» έχει στηθεί στο Κατάκολο Ηλείας.

Μια κατασκήνωση για παιδιά με αυτισμό

Γνωρίστε μία πρωτότυπη κατασκήνωση για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες

Μια κατασκήνωση για παιδιά με αυτισμό - εικόνα 1

Μια εξειδικευμένη καλοκαιρινή κατασκήνωση έχει στηθεί στο Κατάκολο Ηλείας που απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους με αυτισμό, σύνδρομο Asperger και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Η κατασκήνωση έχει δομηθεί γύρω από τη νέα μέθοδο «Autism Movement Therapy» (AMT), η οποία έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και έχει ως σκοπό να διδάξει μια μέθοδο επικοινωνίας και κινησιολογίας για παιδιά με αυτισμό και συγγενείς παθήσεις.

Η AMT αναπτύχθηκε από την Joanne Lara και συνδυάζει ένα δομημένο πρόγραμμα κινήσεων μέσω της μουσικής, συνδέοντας το αριστερό και το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου σε ένα «ενοποιημένο εγκέφαλο» (interhemispheric integration). Σε αυτό το σημείο επιχειρείται μία εκ νέου χαρτογράφηση γνωστικής προσέγγισης που αυξάνει σημαντικά την συγκέντρωση, εστιάζει στην ομιλία, την γλώσσα και τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.

Μια κατασκήνωση για παιδιά με αυτισμό - εικόνα 2

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ψυχαγωγική εκπαίδευση των παιδιών, την εύρεση νέων τρόπων έκφρασης μέσω της κίνησης και την ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων τους με την υποστήριξη και την καθοδήγηση εξειδικευμένων συνεργατών (art therapist, λογοθεραπευτές, ψυχολόγοι κ.ά.). Τελικός στόχος είναι η αφύπνιση της φαντασίας τους μέσω της κίνησης, της μουσικής, των τεχνών και του παιχνιδιού. Κατά την διάρκεια των δραστηριοτήτων, οι γονείς των παιδιών θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες, όπως μαθήματα yoga, pilates, aqua aerobic ακόμα και στις ίδιες δραστηριότητες με τα παιδιά, αν το επιθυμούν. Παράλληλα, μπορούν να παρακολουθήσουν ενημερωτικές ομιλίες για γονείς και θέματα που αφορούν την Διαχείριση και Αρμονία Οικογενειακών Σχέσεων από εξειδικευμένους εισηγητές. Φέτος, το «OlympiaontheRainbow» διοργανώνεται στο ξενοδοχείο «Οδυσσέας» στο Κατάκολο Ηλείας από τις 21 μέχρι τις 30/8.

INFO

Πολιτιστικό Πάρκο Οδυσσέας

Epihotel Odysseas

Κατάκολο, Ηλείας 2621041162

http://www.politistikoparko.com/event/summer-camp-olympia-rainbow/

https://hotelodysseas.gr/en/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο Ραφτάκος των λέξεων" στο θέατρο της Ρεματιάς σε μια μοναδική παράσταση για καλό σκοπό

Η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση για καλό σκοπό στο θέατρο της Ρεματιάς.

27/09/2022

"Ταρτούφος" και "Ερωτόκριτος" στην Παιδική – Εφηβική Σκηνή του Τζένη Καρέζη

Ύστερα από συνεχόμενα sold out, οι δύο παραστάσεις επανέρχονται για να συναντήσουν όσους δεν πρόλαβαν κι ακόμη περισσότερους.

"Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι" από το Θέατρο Μαριονέτας "Γκότση"

Μία παράσταση γεμάτη περιπέτεια, άφθονο γέλιο και εξαιρετικά μηνύματα για την φιλία, την αγάπη και τον σεβασμό στα ιδανικά και τις αξίες της ζωής.

Διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια για παιδιά από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης συνεχίζει και την σχολική χρονιά 2022-2023 τα διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια που αγαπήθηκαν τόσο πολύ από μικρούς και μεγάλους.

Δείτε τις εκπαιδευτικές δράσεις του Ιδρύματος Θεοχαράκη για τον Οκτώβριο

Τα παιδιά γνωρίζουν τον θαυμαστό κόσμο των τεχνών μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις και εργαστήρια.

Το 1ο Διαδραστικό και Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ με σκύλους θεραπείας

Η πρωτοβουλία που υλοποιείται με στόχο την ανάπτυξη κοινωνικών και γνωστικών δεξιοτήτων των παιδιών, πραγματοποιείται για πρώτη χρονιά εντός του χώρου του Σεράφειου του Δήμου Αθηναίων.

"Ηλίας, ο πρώτος γάτος χορευτής της γατοϊστορίας": Μια παράσταση που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα

Το θεατρικό σε σκηνοθεσία Στέφανου Παπατρέχα και Νάντιας Δαλκυριάδου κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Άβατον.