Το «Ζήσε τον κήπο αλλιώς» συνεχίζεται…

Μέχρι και τις πρώτες μέρες του Ιουλίου, ο Εθνικός Κήπος συνεχίζει τις δράσεις του με δωρεάν παιδικές δραστηριότητες για έμπνευση και δημιουργία.

Το «Ζήσε τον κήπο αλλιώς» συνεχίζεται…

Μέχρι και τις πρώτες μέρες του Ιουλίου ο Εθνικός Κήπος συνεχίζει τις δράσεις του με δωρεάν παιδικές δραστηριότητες για έμπνευση και δημιουργία.

Το «Ζήσε τον κήπο αλλιώς» συνεχίζεται… - εικόνα 1

«Δημιουργώντας έργα τέχνης με έμπνευση τα ρωμαϊκά ψηφιδωτά του Εθνικού Κήπου»

Παιδιά από 6 μέχρι 12 χρονών μαζί με τους ενήλικες συνοδούς τους συναντιούνται την τελευταία Τετάρτη του Ιουνίου (28/6) για να περιηγηθούν καλλιτεχνικά στον κήπο. Από τις 10 το πρωί, αναζητούν τα ρωμαϊκά ψηφιδωτά και εμπνέονται από αυτά, δημιουργώντας τα δικά τους έργα.

«Ανακαλύπτουμε την ιστορία, δημιουργούμε αναμνήσεις»

Την ίδια ημέρα (28/6), παιδιά από 6 έως 12 ετών δίνουν ραντεβού στο ηλιακό ρολόι του κήπου και ξεκινάν το απόγευμα (6 μ.μ.) την περιήγησή τους στα μονοπάτια του κήπου. Παρατηρούν δέντρα, φυτά, ζώα και αρχαιολογικά ευρήματα, συνθέτοντας το προσωπικό τους άλμπουμ αναμνήσεων.

Το «Ζήσε τον κήπο αλλιώς» συνεχίζεται… - εικόνα 2

«Ο Μήτρος και ο Τζίμης»

Τι γίνεται όταν ένας ποντικός της πόλης συναντά έναν ποντικό του αγρού; Η ομάδα κουκλοθέατρου «Φιλφαρί» που ζωντανεύει τον διδακτικό μύθο του Αισώπου «Ο ποντικός του αγρού και ο ποντικός της πόλης», κλείνει με μία τελευταία παράσταση στα πλαίσια του Εθνικού Κήπου, την Τετάρτη 5/7. Στις 7 το απόγευμα, «Ο Μήτρος και ο Τζίμης» περιμένουν όλα τα παιδιά, 3 έως 12 ετών.

«POLAROID και σύγχρονη τέχνη!»

Το απόγευμα της πρώτης Τετάρτης του Ιουλίου (5/7), στις 6 μ.μ., παιδιά 6-12 ετών συναντιούνται στο στρογγυλό κιόσκι του κήπου και γνωρίζουν την τέχνη της φωτογραφίας. Αποτυπώνουν τα καλύτερα κάδρα τους με παλιές φωτογραφικές Polaroid και συνθέτουν ένα ομαδικό φωτογραφικό κολάζ.

Για την συμμετοχή σας στα προγράμματα απαιτείται η προεγγραφή σας εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Ο Ηλίας Καρελλάς επιστρέφει στο θέατρο Κάππα με την "Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι"

Το επίκαιρο, αντιρατσιστικό και αντιπολεμικό έργο του Μάικ Κένι παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή σκηνή. Ένα μοναδικό ανέβασμα, με υπέροχα μηνύματα για παιδιά και εφήβους.

30/11/2022

"Σημειωματάριο" γλυπτικής στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ρέντη

Παιδιά ηλικίας 9-12 ετών έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τέχνη της γλυπτικής μέσα από τη ζωή και το έργο του Γιαννούλη Χαλεπά και να δημιουργήσουν το δικό τους γλυπτό στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ρέντη.

Οι καλικάντζαροι ήρθανε φέτος νωρίς

Η αφηγήτρια Νάγια Οικονομοπούλου και η μουσικός Μαρία Γεωργοπούλου, θα συναπαντηθούν με τους καλικάντζαρους, που ήρθανε φέτος νωρίς, βιαστικοί και ορεξάτοι.

Η "Φρικαντέλα" του Ευγένιου Τριβιζά έρχεται στο Christmas Theater

Μια φαντασμαγορική μουσική υπερπαραγωγή του αγαπημένου παραμυθιού για όλη την οικογένεια, με συναρπαστικές μουσικές συνθέσεις του Άλκη Mπαλτά.

Η Γιούλη Ηλιοπούλου μάς ταξιδεύει στο σύμπαν του Κάρολου Ντίκενς

Το κλασικό αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς "Όλιβερ Τουίστ" και την δημοφιλή ιστορία του Σκρουτζ μεταφέρει στο θέατρο η γνωστή δημιουργός.

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών για Πολύ Νεαρό Κοινό Ηλικίας 0 έως 6 χρονών

Στόχος του φεστιβάλ είναι να φέρει στο προσκήνιο το κοινό των παιδιών που βρίσκονται στην προσχολική ηλικία, να αναδείξει την ανάγκη του ανθρώπου να έρχεται σε επαφή με την τέχνη από την αρχή της ζωής του.