150 δωρεάν εκδηλώσεις μας καλούν αυτόν τον Ιούνιο να ζήσουμε τον Εθνικό Κήπο αλλιώς

Μάθετε τα πάντα για τις δωρεάν εκδηλώσεις του νέου θεσμού του Δήμου Αθηναίων.

150 δωρεάν εκδηλώσεις μας καλούν αυτόν τον Ιούνιο να ζήσουμε τον Εθνικό Κήπο αλλιώς

Μάθετε τα πάντα για τις δωρεάν εκδηλώσεις του νέου θεσμού του Δήμου Αθηναίων.

150 δωρεάν εκδηλώσεις μας καλούν αυτόν τον Ιούνιο να ζήσουμε τον Εθνικό Κήπο αλλιώς - εικόνα 1
Athens Garden Festival, φωτό: Alice Koutoura

Στην παρουσίαση του νέου θεσμού «Ζήσε τον Κήπο αλλιώς», ο οποίος αποτελεί μέρος ενός νέου ευρύτερου προγράμματος που σχεδίασε ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και πρόκειται να επεκταθεί και σε άλλα πάρκα της πόλης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γεώργιος Καμίνης κάλεσε τους Αθηναίους να ζήσουμε την πόλη μας αλλιώς, με 150 διαφορετικές εκδηλώσεις που έχουν στο επίκεντρο το παιδί, αλλά όχι μόνο.

150 δωρεάν εκδηλώσεις μας καλούν αυτόν τον Ιούνιο να ζήσουμε τον Εθνικό Κήπο αλλιώς - εικόνα 2
Athens Garden Festival, φωτό: Alice Koutoura

Το «Ζήσε τον Κήπο αλλιώς» μας δίνει μεταξύ άλλων την ευκαιρία να κάνουμε yoga, pilates ή σουηδική, να ακούσουμε jazz, ελληνική ή κλασική μουσική, να ανακαλύψουμε τα γλυπτά, ή αλλιώς τα μαρμάρινα πρόσωπα του Κήπου, να παίξουμε τους πράσινους ντετέκτιβ, να ζήσουμε το αφιερωμένο στο ρομαντισμό φετινό Athens Garden Festival, να ακολουθήσουμε τον Θοδωρή Γκόνη σε μια ποιητική θεατρική διαδρομή στον Κήπο (Περίπατος μαθητείας και αλητείας) στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, αλλά και να γιορτάσουμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής.

150 δωρεάν εκδηλώσεις μας καλούν αυτόν τον Ιούνιο να ζήσουμε τον Εθνικό Κήπο αλλιώς - εικόνα 3
Ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Κωνσταντίνος Μπιτζάνης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο αντιδήμαρχος Πράσινου και Αστικής Πανίδας Αλέξανδρος Μοντιάνο και ο Βασίλης Μηνούδης, εκ μέρους της Επιτροπής Αθλητισμού του ΟΠΑΝΔΑ.

Ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Κωνσταντίνος Μπιτζάνης δήλωσε ότι ανταποκρίθηκαν με χαρά στην πρόσκληση του Δημάρχου να σχεδιάσουν ένα πρόγραμμα που δεν θα αφήνει κανέναν Αθηναίο χωρίς πρόσβαση στον πολιτισμό, τον αθλητισμό και το δημιουργικό παιχνίδι.

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα πρόκειται να υλοποιηθεί στη συνέχεια και σε άλλα πάρκα, όπως τα άλση Παγκρατίου και Προμπονά αλλά και νησίδες πρασίνου όπως η Φωκίωνος Νέγρη, ενώ θα προσφέρει μια ωραία έκπληξη και στους ξένους επισκέπτες της πόλης που, ιδιαίτερα φέτος που όπως δήλωσε ο κ. Καμίνης λόγω της documenta βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος με την έκθεση να μετρά ήδη πάνω από 180.000 επισκέψεις.

150 δωρεάν εκδηλώσεις μας καλούν αυτόν τον Ιούνιο να ζήσουμε τον Εθνικό Κήπο αλλιώς - εικόνα 4

Για συμμετέχετε στα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, αλλά και στα άθλησης & ευεξίας, πρέπει απαραίτητα να κάνετε κράτηση της θέσης σας στο www.opandakipos.gr

Ας ελπίσουμε να βρεθεί μια λύση και για το κλειστό εδώ και λίγο καιρό café του Κήπου και να επιστρέψει σύντομα κοντά μας.

150 δωρεάν εκδηλώσεις μας καλούν αυτόν τον Ιούνιο να ζήσουμε τον Εθνικό Κήπο αλλιώς - εικόνα 5
Η παράσταση του Θοδωρή Γκόνη Περίπατος μαθητείας και αλητείας μας καλεί σε μια ποιητική θεατρική διαδρομή στον Κήπο με τους Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Ελένη Κοκκίδου, Κατερίνα Πατσιάνη, Μυρτώ Γκόνη
150 δωρεάν εκδηλώσεις μας καλούν αυτόν τον Ιούνιο να ζήσουμε τον Εθνικό Κήπο αλλιώς - εικόνα 6

Το πρόγραμμα «Ζήσε τον Κήπο αλλιώς» γίνεται πραγματικότητα χάρη στη συλλογικότητα και τη συμμετοχή όλου του δυναμικού του ΟΠΑΝΔΑ – γυμναστές, μουσειοπαιδαγωγούς, βιλιοθηκονόμους, μουσικά σύνολα -, ενώ εμπλουτίζεται με συνεργασίες με το Φεστιβάλ Αθηνών, τη WWF Hellas, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων το AthensArtNetwork, το Τονικό Ωδείο και το τμήμα του Ιστορικού Αρχείου του Δήμου Αθηναίων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

7 νέα παιδικά βιβλία για το φθινόπωρο

Ξεχωρίσαμε τις νέες εκδόσεις που θα κρατήσουν συντροφιά στους μικρούς βιβλιοφάγους αυτό το φθινόπωρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/10/2022

"Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι" από το Θέατρο Μαριονέτας "Γκότση"

Μία παράσταση γεμάτη περιπέτεια, άφθονο γέλιο και εξαιρετικά μηνύματα για την φιλία, την αγάπη και τον σεβασμό στα ιδανικά και τις αξίες της ζωής.

Γνωρίστε τους καλλιτέχνες του κόσμου στο "Μικρό Εργαστήρι της Τέχνης"

Βόλτες στο εργαστήρι του Γιάννη Μόραλη, την Πινακοθήκη Γκίκα, αλλά και σε ατελιέ μεγάλων καλλιτεχνών της σύγχρονης τέχνης.

"Ροβινσώνας Κρούσος" στο Μέγαρο από την Τατιάνα Λύγαρη

Η προπώληση για την συναρπαστική μουσικοθεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια έχει ήδη αρχίσει.

Πολύχρωμα πειράματα για μικρούς και μεγάλους επιστήμονες

Οι δραστηριότητες του Μουσείου Πειραμάτων περιλαμβάνουν από πολύχρωμα πειράματα και δεινόσαυρους, μέχρι αληθινά πειράματα Χημείας και κατανόηση των καιρικών φαινομένων.

"Θεατροπαιχνιδίσματα στο μαγικό βαγόνι" της Αμαξοστοιχίας Ρουφ

Ένα ταξίδι στο χρόνο, το παιχνίδι και τη γνώση μέσα από τους φανταστικούς κόσμους της μυθολογίας, της λογοτεχνίας, των λαϊκών παραμυθιών και των εθίμων.

"Η Χώρα των Πουλιών" έρχεται στο Κνωσός

Μια παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.