150 δωρεάν εκδηλώσεις μας καλούν αυτόν τον Ιούνιο να ζήσουμε τον Εθνικό Κήπο αλλιώς

Μάθετε τα πάντα για τις δωρεάν εκδηλώσεις του νέου θεσμού του Δήμου Αθηναίων.

150 δωρεάν εκδηλώσεις μας καλούν αυτόν τον Ιούνιο να ζήσουμε τον Εθνικό Κήπο αλλιώς

Μάθετε τα πάντα για τις δωρεάν εκδηλώσεις του νέου θεσμού του Δήμου Αθηναίων.

150 δωρεάν εκδηλώσεις μας καλούν αυτόν τον Ιούνιο να ζήσουμε τον Εθνικό Κήπο αλλιώς - εικόνα 1
Athens Garden Festival, φωτό: Alice Koutoura

Στην παρουσίαση του νέου θεσμού «Ζήσε τον Κήπο αλλιώς», ο οποίος αποτελεί μέρος ενός νέου ευρύτερου προγράμματος που σχεδίασε ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και πρόκειται να επεκταθεί και σε άλλα πάρκα της πόλης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γεώργιος Καμίνης κάλεσε τους Αθηναίους να ζήσουμε την πόλη μας αλλιώς, με 150 διαφορετικές εκδηλώσεις που έχουν στο επίκεντρο το παιδί, αλλά όχι μόνο.

150 δωρεάν εκδηλώσεις μας καλούν αυτόν τον Ιούνιο να ζήσουμε τον Εθνικό Κήπο αλλιώς - εικόνα 2
Athens Garden Festival, φωτό: Alice Koutoura

Το «Ζήσε τον Κήπο αλλιώς» μας δίνει μεταξύ άλλων την ευκαιρία να κάνουμε yoga, pilates ή σουηδική, να ακούσουμε jazz, ελληνική ή κλασική μουσική, να ανακαλύψουμε τα γλυπτά, ή αλλιώς τα μαρμάρινα πρόσωπα του Κήπου, να παίξουμε τους πράσινους ντετέκτιβ, να ζήσουμε το αφιερωμένο στο ρομαντισμό φετινό Athens Garden Festival, να ακολουθήσουμε τον Θοδωρή Γκόνη σε μια ποιητική θεατρική διαδρομή στον Κήπο (Περίπατος μαθητείας και αλητείας) στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, αλλά και να γιορτάσουμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής.

150 δωρεάν εκδηλώσεις μας καλούν αυτόν τον Ιούνιο να ζήσουμε τον Εθνικό Κήπο αλλιώς - εικόνα 3
Ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Κωνσταντίνος Μπιτζάνης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο αντιδήμαρχος Πράσινου και Αστικής Πανίδας Αλέξανδρος Μοντιάνο και ο Βασίλης Μηνούδης, εκ μέρους της Επιτροπής Αθλητισμού του ΟΠΑΝΔΑ.

Ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Κωνσταντίνος Μπιτζάνης δήλωσε ότι ανταποκρίθηκαν με χαρά στην πρόσκληση του Δημάρχου να σχεδιάσουν ένα πρόγραμμα που δεν θα αφήνει κανέναν Αθηναίο χωρίς πρόσβαση στον πολιτισμό, τον αθλητισμό και το δημιουργικό παιχνίδι.

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα πρόκειται να υλοποιηθεί στη συνέχεια και σε άλλα πάρκα, όπως τα άλση Παγκρατίου και Προμπονά αλλά και νησίδες πρασίνου όπως η Φωκίωνος Νέγρη, ενώ θα προσφέρει μια ωραία έκπληξη και στους ξένους επισκέπτες της πόλης που, ιδιαίτερα φέτος που όπως δήλωσε ο κ. Καμίνης λόγω της documenta βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος με την έκθεση να μετρά ήδη πάνω από 180.000 επισκέψεις.

150 δωρεάν εκδηλώσεις μας καλούν αυτόν τον Ιούνιο να ζήσουμε τον Εθνικό Κήπο αλλιώς - εικόνα 4

Για συμμετέχετε στα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, αλλά και στα άθλησης & ευεξίας, πρέπει απαραίτητα να κάνετε κράτηση της θέσης σας στο www.opandakipos.gr

Ας ελπίσουμε να βρεθεί μια λύση και για το κλειστό εδώ και λίγο καιρό café του Κήπου και να επιστρέψει σύντομα κοντά μας.

150 δωρεάν εκδηλώσεις μας καλούν αυτόν τον Ιούνιο να ζήσουμε τον Εθνικό Κήπο αλλιώς - εικόνα 5
Η παράσταση του Θοδωρή Γκόνη Περίπατος μαθητείας και αλητείας μας καλεί σε μια ποιητική θεατρική διαδρομή στον Κήπο με τους Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Ελένη Κοκκίδου, Κατερίνα Πατσιάνη, Μυρτώ Γκόνη
150 δωρεάν εκδηλώσεις μας καλούν αυτόν τον Ιούνιο να ζήσουμε τον Εθνικό Κήπο αλλιώς - εικόνα 6

Το πρόγραμμα «Ζήσε τον Κήπο αλλιώς» γίνεται πραγματικότητα χάρη στη συλλογικότητα και τη συμμετοχή όλου του δυναμικού του ΟΠΑΝΔΑ – γυμναστές, μουσειοπαιδαγωγούς, βιλιοθηκονόμους, μουσικά σύνολα -, ενώ εμπλουτίζεται με συνεργασίες με το Φεστιβάλ Αθηνών, τη WWF Hellas, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων το AthensArtNetwork, το Τονικό Ωδείο και το τμήμα του Ιστορικού Αρχείου του Δήμου Αθηναίων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.