Τα παραμύθια γιορτάζουν

Στα πλαίσια του 4ου Φεστιβάλ Αφήγησης αλλά και της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικής Λογοτεχνίας, το Ινστιτούτο Θερβάντες μας καλεί σε δυο δράσεις που έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Τα παραμύθια γιορτάζουν

Στα πλαίσια του 4ου Φεστιβάλ Αφήγησης αλλά και της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικής Λογοτεχνίας, το Ινστιτούτο Θερβάντες μας καλεί σε δυο δράσεις που έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Τα παραμύθια γιορτάζουν - εικόνα 1

Για 4η χρονιά φέτος, παλιοί και νέοι παραμυθάδες που συμμετέχουν στο «Φεστιβάλ Αφήγησης» που διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων, μαζεύουν τις αγαπημένες ιστορίες τους και δίνουν ραντεβού σε κεντρικά σημεία της Αθήνας. Το Ινστιτούτο Θερβάντες, συμμετέχοντας στις δράσεις του δήμου, παρουσιάζει την Παρασκευή 24/3 ( 6.30 μ.μ. έως 7.30 μ.μ.) τον μύθο των Αζτέκων για τον Κετσαλκόατλ, έναν από τους τρεις βασικούς μύθους του μεξικανικού πανθέου με τίτλο «Ο φτερωτός όφις, η ιστορία του θεού που σύρθηκε στο χώμα των ανθρώπων». Το μύθο θα αφηγηθεί σε νέους άνω των 15 ετών, αλλά και ενήλικες στα ισπανικά και ελληνικά, ο Λουίς Γκόμεσμπεκ, στη Βιβλιοθήκη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Αγίας Ελεούσης 4, Ψυρρή) με ελεύθερη είσοδο.

Τα παραμύθια γιορτάζουν - εικόνα 2

Την 1η Απριλίου (11 π.μ. έως 12.30 μ.) το Ινστιτούτο Θερβάντες γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικής Λογοτεχνίας και διοργανώνει δωρεάν εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 5-8 ετών στα ισπανικά και στα ελληνικά, με τον ποιητή και καθηγητή ισπανικών Χρήστο Σιορίκ. Με άξονα το ‘μαθηματικό’ ποίημα του Χόρχε Λουχάν με τίτλο «Νουμεράλια», που παρουσιάζει τους αριθμούς από το 0 έως το 10 με ευφάνταστο τρόπο, τα παιδιά παίζουν, ζωγραφίζουν και μαθαίνουν τους πρώτους αριθμούς, οδηγούμενα από την φαντασία τους και τις ιδέες που θα τους δώσει η ευφάνταστη εικονογράφηση της Ισόλ. (Aίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάνες της Αθήνας, Σκουφά 31, απαραίτητη προεγγραφή στο bibate@cervantes.es )

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Μικρός Νότος: "Το θέατρο για παιδιά είναι μια μεγάλη αγκαλιά συνύπαρξης και αποδοχής"

Η καλλιτεχνική διευθύντρια και ηθοποιός του Μικρού Νότου, Χρύσα Διαμαντοπούλου, δίνει στο "α" μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη με αφορμή την επέτειο 10 χρόνων από τη δημιουργία της αγαπημένης θεατρικής ομάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
22/07/2022

Παιδικά βιβλία για να συνοδεύσουν τις καλοκαιρινές βουτιές

Ιστορίες μυστηρίου, βιβλία δραστηριοτήτων, μυθιστορήματα φαντασίας και εικονογραφημένες διηγήσεις για να πάρετε μαζί με το αντηλιακό σας.

"Είναι αυτό τέχνη;": Nέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Μέσα από μια βιωματική διαδικασία, οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με τη σύγχρονη τέχνη και αναπτύσσουν πολλαπλούς τρόπους προσέγγισης των έργων σύγχρονων καλλιτεχνών.

"Παίζουμε Κινηματογράφο;": Ένα παραμύθι μας συστήνει στον μαγικό κόσμο των ταινιών

Η Cinemathesis παρουσιάζει ένα από τα ελάχιστα παραμύθια για παιδιά που γράφτηκαν ποτέ στην Ελλάδα με επίκεντρο την τέχνη του κινηματογράφου.

Το "Αλαντίν The Show" περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα

Ένα από τα πιο αγαπημένα παραμύθια ζωντανεύει σε μια θεαματική θεατρική παράσταση.

3 σχολεία ανοίγει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για άθληση και παιχνίδι

Αυλές και γήπεδα γυμνασίων και λυκείων στην περιοχή θα παραμείνουν ανοιχτά τα απογεύματα του Ιουλίου, προκειμένου τα παιδιά να έχουν περισσότερες επιλογές για παιχνίδι και απασχόληση τις ημέρες του καλοκαιριού.

Αττικό Άλσος: 7 + 1 παραστάσεις που δεν θα χάσουμε φέτος στο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής

Το πρώτο της φεστιβάλ διοργανώνει φέτος το καλοκαίρι η Περιφέρεια Αττικής στο αμφιθέατρο "Κατίνα Παξινού" του Αττικού Άλσους, προσφέροντας πλήθος θεατρικών παραστάσεων στο κοινό με ελεύθερη είσοδο.