Παιδικά βιβλία ζωντανεύουν στη Βιβλιοθήκη του ΠΙΟΠ

Δωρεάν δράσεις αλλά και αφηγήσεις για παιδιά οργανώνονται με αφορμή μια αντιπολεμική ιστορία στην Αθήνα των κλασικών χρόνων.

Παιδικά βιβλία ζωντανεύουν στη Βιβλιοθήκη του ΠΙΟΠ

Δωρεάν δράσεις αλλά και αφηγήσεις για παιδιά οργανώνονται με αφορμή μια αντιπολεμική ιστορία στην Αθήνα των κλασικών χρόνων.

Παιδικά βιβλία ζωντανεύουν στη Βιβλιοθήκη του ΠΙΟΠ - εικόνα 1

Με τρυφερή και αισιόδοξη ματιά παρουσιάζει ο συγγραφέας του βιβλίου «Ένα κορίτσι φτερουγίζει στον Κεραμεικό. Μια αντιπολεμική ιστορία στην Αθήνα των Κλασικών χρόνων» τη σύντομη παιδική ζωή που έληξε βίαια μέσα στο πολεμικό κλίμα εκείνων των ημερών. Ο Χρήστος Μπουλώτης εμπνεύστηκε το παιδικό του βιβλίο από την ανασκαφή ενός ομαδικού τάφου στην περιοχή του Κεραμεικού και την Παρασκευή 24/3, το βιβλίο αυτό αποτελεί την αφορμή για μάθηση, αλλά και ψυχαγωγία.

Στη Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, στις 5 μ.μ., η θεατροπαιδαγωγός Μαρία Τερζάκη παρουσιάζει το παιδικό βιβλίο του Χρήστου Μπουλώτη με εικονογράφηση του Βασίλη Παπατσαρούχα, «Ένα κορίτσι φτερουγίζει στον Κεραμεικό. Μια αντιπολεμική ιστορία στην Αθήνα των Κλασικών χρόνων» και καλεί τα παιδιά ηλικίας 9-12 ετών να ανακαλύψουν τους θησαυρούς που κρύβουν τα βιβλία μέσα από δωρεάν δράσεις που περιλαμβάνουν εικαστικά, δημιουργική γραφή και θεατρικό παιχνίδι.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 3739651-2 (Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-16:00).

Βιβλιοθήκη Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, Σαλαμίνος 72-74, Καλλιθέα, 2103739651

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο σε όλη την Ελλάδα μέσα από το πρόγραμμα "Το Θέατρο στο Νέο Σχολείο"

Ολοκληρώθηκε για 4η χρονιά το πρόγραμμα "Το Θέατρο στο Νέο Σχολείο", μεγαλώνοντας τον αριθμό των σχολείων και των μαθητών που έρχονται σε επαφή με την θεατρική τέχνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/07/2022

Μικρός Νότος: "Το θέατρο για παιδιά είναι μια μεγάλη αγκαλιά συνύπαρξης και αποδοχής"

Η καλλιτεχνική διευθύντρια και ηθοποιός του Μικρού Νότου, Χρύσα Διαμαντοπούλου, δίνει στο "α" μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη με αφορμή την επέτειο 10 χρόνων από τη δημιουργία της αγαπημένης θεατρικής ομάδας.

Παιδικά βιβλία για να συνοδεύσουν τις καλοκαιρινές βουτιές

Ιστορίες μυστηρίου, βιβλία δραστηριοτήτων, μυθιστορήματα φαντασίας και εικονογραφημένες διηγήσεις για να πάρετε μαζί με το αντηλιακό σας.

"Είναι αυτό τέχνη;": Nέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Μέσα από μια βιωματική διαδικασία, οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με τη σύγχρονη τέχνη και αναπτύσσουν πολλαπλούς τρόπους προσέγγισης των έργων σύγχρονων καλλιτεχνών.

"Παίζουμε Κινηματογράφο;": Ένα παραμύθι μας συστήνει στον μαγικό κόσμο των ταινιών

Η Cinemathesis παρουσιάζει ένα από τα ελάχιστα παραμύθια για παιδιά που γράφτηκαν ποτέ στην Ελλάδα με επίκεντρο την τέχνη του κινηματογράφου.

Το "Αλαντίν The Show" περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα

Ένα από τα πιο αγαπημένα παραμύθια ζωντανεύει σε μια θεαματική θεατρική παράσταση.

3 σχολεία ανοίγει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για άθληση και παιχνίδι

Αυλές και γήπεδα γυμνασίων και λυκείων στην περιοχή θα παραμείνουν ανοιχτά τα απογεύματα του Ιουλίου, προκειμένου τα παιδιά να έχουν περισσότερες επιλογές για παιχνίδι και απασχόληση τις ημέρες του καλοκαιριού.