Το ταξίδι μιας φωτογραφίας στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

Αυτό το Σαββατοκύριακο (18-19/3) τα παιδιά γυρνούν στη δεκαετία του ’50 μέσα από το δωρεάν μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα που τους συστήνει τη σημασία της τηλεφωτογραφίας στην εξάπλωση των σημαντικών ειδήσεων.

Το ταξίδι μιας φωτογραφίας στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

Αυτό το Σαββατοκύριακο (18-19/3) τα παιδιά γυρνούν στη δεκαετία του ’50 μέσα από το δωρεάν μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα που τους συστήνει τη σημασία της τηλεφωτογραφίας στην εξάπλωση των σημαντικών ειδήσεων.

Το ταξίδι μιας φωτογραφίας στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ - εικόνα 1

Πώς συνδέεται η επικοινωνία με τη μετάδοση των νέων στις εφημερίδες και τί σχέση έχει η φωτογραφική Polaroid με την ιστορία της επικοινωνίας; Μπορεί πια για τα παιδιά η σύνδεση μιας είδησης με την αντίστοιχη εικόνα να θεωρείται δεδομένη, ξέρουμε όμως πως τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι. Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ αναλαμβάνει να πιάσει το νήμα της ενημέρωσης μέσω φωτογραφιών από την αρχή και να το ξετυλίξει σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.

Αυτό το Σαββατοκύριακο (18-19/3) επιστρέφουμε στη δεκαετία του ’50 και με οδηγό ένα πραγματικό μηχάνημα τηλεφωτογραφίας μαθαίνουμε τον τρόπο που έφτανε μία φωτογραφία-είδηση από τον ΟΤΕ στις εφημερίδες της εποχής.

Στο τέλος του προγράμματος τα παιδιά φωτογραφίζουν με polaroid μηχανές παλιές τηλεφωνικές συσκευές και συνθέτουν το δικό τους φωτογραφικό κολάζ εμπνευσμένο από το καλλιτεχνικό κίνημα pop art.

Σαββατοκύριακο 18-19/3, 11.00-12.30 & 13.00-14.30
Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη κράτηση θέσης.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, Πρωτέως 25, Ν. Κηφισιά, 2106201899, 2106201999

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Μικρός Νότος: "Το θέατρο για παιδιά είναι μια μεγάλη αγκαλιά συνύπαρξης και αποδοχής"

Η καλλιτεχνική διευθύντρια και ηθοποιός του Μικρού Νότου, Χρύσα Διαμαντοπούλου, δίνει στο "α" μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη με αφορμή την επέτειο 10 χρόνων από τη δημιουργία της αγαπημένης θεατρικής ομάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
22/07/2022

Παιδικά βιβλία για να συνοδεύσουν τις καλοκαιρινές βουτιές

Ιστορίες μυστηρίου, βιβλία δραστηριοτήτων, μυθιστορήματα φαντασίας και εικονογραφημένες διηγήσεις για να πάρετε μαζί με το αντηλιακό σας.

"Είναι αυτό τέχνη;": Nέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Μέσα από μια βιωματική διαδικασία, οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με τη σύγχρονη τέχνη και αναπτύσσουν πολλαπλούς τρόπους προσέγγισης των έργων σύγχρονων καλλιτεχνών.

"Παίζουμε Κινηματογράφο;": Ένα παραμύθι μας συστήνει στον μαγικό κόσμο των ταινιών

Η Cinemathesis παρουσιάζει ένα από τα ελάχιστα παραμύθια για παιδιά που γράφτηκαν ποτέ στην Ελλάδα με επίκεντρο την τέχνη του κινηματογράφου.

Το "Αλαντίν The Show" περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα

Ένα από τα πιο αγαπημένα παραμύθια ζωντανεύει σε μια θεαματική θεατρική παράσταση.

3 σχολεία ανοίγει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για άθληση και παιχνίδι

Αυλές και γήπεδα γυμνασίων και λυκείων στην περιοχή θα παραμείνουν ανοιχτά τα απογεύματα του Ιουλίου, προκειμένου τα παιδιά να έχουν περισσότερες επιλογές για παιχνίδι και απασχόληση τις ημέρες του καλοκαιριού.

Αττικό Άλσος: 7 + 1 παραστάσεις που δεν θα χάσουμε φέτος στο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής

Το πρώτο της φεστιβάλ διοργανώνει φέτος το καλοκαίρι η Περιφέρεια Αττικής στο αμφιθέατρο "Κατίνα Παξινού" του Αττικού Άλσους, προσφέροντας πλήθος θεατρικών παραστάσεων στο κοινό με ελεύθερη είσοδο.