Το ταξίδι μιας φωτογραφίας στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

Αυτό το Σαββατοκύριακο (18-19/3) τα παιδιά γυρνούν στη δεκαετία του ’50 μέσα από το δωρεάν μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα που τους συστήνει τη σημασία της τηλεφωτογραφίας στην εξάπλωση των σημαντικών ειδήσεων.

Το ταξίδι μιας φωτογραφίας στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

Αυτό το Σαββατοκύριακο (18-19/3) τα παιδιά γυρνούν στη δεκαετία του ’50 μέσα από το δωρεάν μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα που τους συστήνει τη σημασία της τηλεφωτογραφίας στην εξάπλωση των σημαντικών ειδήσεων.

Το ταξίδι μιας φωτογραφίας στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ - εικόνα 1

Πώς συνδέεται η επικοινωνία με τη μετάδοση των νέων στις εφημερίδες και τί σχέση έχει η φωτογραφική Polaroid με την ιστορία της επικοινωνίας; Μπορεί πια για τα παιδιά η σύνδεση μιας είδησης με την αντίστοιχη εικόνα να θεωρείται δεδομένη, ξέρουμε όμως πως τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι. Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ αναλαμβάνει να πιάσει το νήμα της ενημέρωσης μέσω φωτογραφιών από την αρχή και να το ξετυλίξει σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.

Αυτό το Σαββατοκύριακο (18-19/3) επιστρέφουμε στη δεκαετία του ’50 και με οδηγό ένα πραγματικό μηχάνημα τηλεφωτογραφίας μαθαίνουμε τον τρόπο που έφτανε μία φωτογραφία-είδηση από τον ΟΤΕ στις εφημερίδες της εποχής.

Στο τέλος του προγράμματος τα παιδιά φωτογραφίζουν με polaroid μηχανές παλιές τηλεφωνικές συσκευές και συνθέτουν το δικό τους φωτογραφικό κολάζ εμπνευσμένο από το καλλιτεχνικό κίνημα pop art.

Σαββατοκύριακο 18-19/3, 11.00-12.30 & 13.00-14.30
Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη κράτηση θέσης.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, Πρωτέως 25, Ν. Κηφισιά, 2106201899, 2106201999

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Τα παιδικά βιβλία των Εκδόσεων Μεταίχμιο που μόλις κυκλοφόρησαν

Βιβλιοπαιχνίδια, βιβλία συμπεριφοράς, βιβλία εικονογραφημένα και μια μικρή βιβλιοθήκη για ανήσυχα πνεύματα συνθέτουν τους νέους τίτλους για παιδιά που μόλις κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

27/03/2023

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι.Ρέντη

Δύο δράσεις στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγ.Ι.Ρέντη για μαθητές Δημοτικού που διοργανώνονται στοπ πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου.

Γιορτάζουμε το Πάσχα χωρίς ατυχήματα

Συμβουλές για να αποφύγουμε τα ατυχήματα την περίοδο των πασχαλινών εορτών από το Σωματείο Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος.

"Οδύσσεια": Τελευταία παράσταση από την Κάρμεν Ρουγγέρη στο Christmas Theater

Ένα έργο που δίνει την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να γνωρίσουν μέσα από το θέατρο τον μεγαλύτερο ποιητή της ανθρωπότητας, τον Όμηρο, σε μια παράσταση αποκλειστικά δική τους.

"Είμαστε πάτσι": Ο συγγραφέας της επιτυχημένης παράστασης έρχεται στην Αθήνα

Ο Φόλκερ Λούντβιγκ, συγγραφέας του έργου που παρουσιάζει η Συντεχνία του Γέλιου, έρχεται στην Αθήνα για να παρακολουθήσει την παράσταση και να συζητήσει με το κοινό.

Μάρκος Μπότσαρης και Καραγκιόζης σημειώσατε ένα

Στο Ιστορικό Αρχείο Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς ο καραγκιοζοπαίκτης Κώστας Σπυρόπουλος ζωντανεύει στον μπερντέ γεγονότα της Επανάστασης του 1821.

Πασχαλινά πειράματα στο Μουσείο Πειραμάτων

Γεμίστε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών μέσα από τα κυριακάτικα εργαστήρια του Μουσείου Πειραμάτων.