Τι γυρεύει η Αλεπού στον Πειραιά;

Παιδιά, μια ζωηρή Αλεπού σας περιμένει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για να αφηγηθεί, με τον δικό της τρόπο, υπέροχους μύθους του Αισώπου.

Τι γυρεύει η Αλεπού στον Πειραιά;

«Η αλεπού και τα σταφύλια», «Η κολοβή αλεπού», «Η αλεπού και ο ξυλοκόπος»…Το πανέξυπνο τετράποδο πρωταγωνιστεί σε πολλούς από τους μύθους του Αισώπου, του αρχαίου Έλληνα μυθοποιού, ιδρυτή του λογοτεχνικού είδους που σήμερα ονομάζεται παραβολή ή αλληγορία. Μέσα από διάλογους που αναπτύσσονται μεταξύ ζώων που μιλούν κι ενεργούν σαν άνθρωποι, τα παθήματα γίνονται μαθήματα στους μύθους του Αισώπου και είναι γεγονός πως εξακολουθούν να ψυχαγωγούν και να προσφέρουν διδακτικά μηνύματα σε μικρούς και μεγάλους. Στην παράσταση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, «Αλεπού Αισώπου» που σκηνοθετεί η Ειρήνη Ιακώβου με πρωταγωνιστή τον Κώστα Φλωκατούλα, στο ρόλο της Αλεπούς, οι διαχρονικοί μύθοι ζωντανεύουν με υπέροχες μουσικές συνθέσεις, εντυπωσιακές μάσκες, πολύχρωμα σκηνικά, βίντεοπροβολές και χορογραφίες εμπνευσμένες από τις κινήσεις των ζώων. Τον ρόλο του Αισώπου ενσαρκώνει ο απρόβλεπτος μάγος Tristan, εντυπωσιάζοντας με τα μαγικά του, ενώ τα ζώα αποκτούν σάρκα και οστά μέσα από τις μεταμορφώσεις της Νεφέλης Σταμούλης και του Κωνσταντίνου Τσιαμάγκα.

Περισσότερες πληροφορίες

Αλεπού Αισωπού

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 90 '

Με τον Κ. Φλωκατούλα στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τη συμμετοχή του μάγου Tristan, ζωντανεύουν επτά μύθοι του Αισώπου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Τελευταίες παραστάσεις για το "Τριγωνοψαρούλης, The Musical" στο Θέατρο Αθηνά

Η φαντασμαγορική θεατρική παράσταση, που βασίζεται στη σειρά βιβλίων του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, συνεχίζεται για λίγες ακόμα μέρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/01/2023

Μη χάσετε τα διαδικτυακά εργαστήρια του Μουσείου Παιδικής Τέχνης

Κάθε εργαστήριο Σαββάτου είναι αυτοτελές αλλά υπάρχει ακόμη η δυνατότητα της εγγραφής σε κύκλο εργαστηρίων με μειωμένο συνολικό κόστος παρακολούθησης.

Τις Απόκριες φέρνουν οι Μορφές Έκφρασης

Η αγαπημένη αποκριάτικη παράσταση "Το γαϊτανάκι της αποκριάς" επιστρέφει από την ομάδα παιδικού και νεανικού θεάτρου που φέτος κλείνει 30 χρόνια παρουσίας.

Ο Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής κλείνει 10 χρόνια και το γιορτάζει

Τα έργα των παιδιών θα παρουσιαστούν σε έκθεση στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων τον Σεπτέμβριο.

Νέες δημιουργικές δράσεις στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Για πρώτη φορά, το Ίδρυμα πραγματοποιεί δράσεις και για παιδιά πολύ μικρής ηλικίας.

Η μάθηση γίνεται παιχνίδι στην παράσταση "Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα"

Το θεατρικό θα ανέβει για πέντε μόνο παραστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος".

Τα λάθη μας γίνονται πηγή έμπνευσης στους "Πρωινούς Σελιδοδείκτες" του "σχεδία home"

Μια ενδιαφέρουσα δράση για παιδιά 5-10 ετών, που συνδυάζει την ανάγνωση με την δημιουργική απασχόληση και ένα λαχταριστό δεκατιανό, πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στο σχεδία home.