Διαβάζω, διαβάζεις. Διαβάζουμε;

Μια πρωτότυπη λέσχη ανάγνωσης, διαφορετική από τις άλλες, προσφέρει δωρεάν μόρφωση αλλά και ψυχαγωγία στα παιδιά – μέλη της.

Διαβάζω, διαβάζεις. Διαβάζουμε;

Μια πρωτότυπη λέσχη ανάγνωσης, διαφορετική από τις άλλες, προσφέρει δωρεάν μόρφωση αλλά και ψυχαγωγία στα παιδιά – μέλη της.

Διαβάζω, διαβάζεις. Διαβάζουμε; - εικόνα 1

Οι γονείς προτιμούν τη μελέτη, ενώ τα παιδιά τη διασκέδαση… Η διαμάχη είναι γνωστή σε όλους, η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου βρήκε όμως τη χρυσή τομή! Για δεύτερη χρονιά, η «πειραγμένη» λέσχη ανάγνωσης του Ιδρύματος επιστρέφει και ικανοποιεί και τα δύο στρατόπεδα εξίσου. Το ιδιαίτερο αυτό πρόγραμμα φιλαγνωσίας καλεί ξανά παιδιά Γ΄, Δ΄ και Ε΄ Δημοτικού, μαζί με ένα ενήλικο μέλος της οικογένειάς τους και μέσα από έναν διαφορετικό και διασκεδαστικό τρόπο μελέτης τούς κάνει να δουν τη μελέτη με άλλο μάτι.

Πρωτότυπες και δωρεάν δραστηριότητες, που ανάμεσα στα άλλα περιλαμβάνουν παιχνίδια και δρώμενα, συστήνουν στα παιδιά και στους συνοδούς τους ποικίλα είδη βιβλίων, τους βοηθούν να καλλιεργήσουν δεξιότητες ανάγνωσης και ακρόασης, αλλά και τους διασκεδάζουν, αποκαλύπτοντας πώς τα βιβλία και οι βιβλιοθήκες μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι της καθημερινότητάς τους.

Ο νέος κύκλος περιλαμβάνει 3 συναντήσεις με τη βιβλιοθηκονόμο και εκπαιδευτικό Κατερίνα Πετροπούλου, τις οποίες μπορούν να παρακολουθήσουν οι ίδιοι συμμετέχοντες:
1η συνάντηση: Παρασκευή, 17 Μαρτίου, ώρες 18:00-19:30
2η συνάντηση: Παρασκευή, 7 Απριλίου, ώρες 18:00-19:30
3η συνάντηση: Παρασκευή, 5 Μαΐου, ώρες 18:00-19:30

Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη κράτηση θέσεων στο 2109469631 και 632 (Τρίτη ως Παρασκευή, 08:30-20:00, Σάββατο και Δευτέρα, 08:30-15:30).
Οι χώροι είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα (είσοδος από οδό Πεντέλης 11).
Υπάρχει δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κατόπιν έγκαιρης συνεννόησης με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο 6936 177143 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: lib@eugenfound.edu.gr, ενώ οι σκύλοι- οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.

Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο, 2109469600 και 2109469631-32

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Μη χάσετε τα διαδικτυακά εργαστήρια του Μουσείου Παιδικής Τέχνης

Κάθε εργαστήριο Σαββάτου είναι αυτοτελές αλλά υπάρχει ακόμη η δυνατότητα της εγγραφής σε κύκλο εργαστηρίων με μειωμένο συνολικό κόστος παρακολούθησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/01/2023

Τις Απόκριες φέρνουν οι Μορφές Έκφρασης

Η αγαπημένη αποκριάτικη παράσταση "Το γαϊτανάκι της αποκριάς" επιστρέφει από την ομάδα παιδικού και νεανικού θεάτρου που φέτος κλείνει 30 χρόνια παρουσίας.

Ο Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής κλείνει 10 χρόνια και το γιορτάζει

Τα έργα των παιδιών θα παρουσιαστούν σε έκθεση στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων τον Σεπτέμβριο.

Νέες δημιουργικές δράσεις στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Για πρώτη φορά, το Ίδρυμα πραγματοποιεί δράσεις και για παιδιά πολύ μικρής ηλικίας.

Η μάθηση γίνεται παιχνίδι στην παράσταση "Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα"

Το θεατρικό θα ανέβει για πέντε μόνο παραστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος".

Τα λάθη μας γίνονται πηγή έμπνευσης στους "Πρωινούς Σελιδοδείκτες" του "σχεδία home"

Μια ενδιαφέρουσα δράση για παιδιά 5-10 ετών, που συνδυάζει την ανάγνωση με την δημιουργική απασχόληση και ένα λαχταριστό δεκατιανό, πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στο σχεδία home.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για όλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, εργαστήρια, περιήγηση στους χώρους του Μεγάρου, γνωριμία με τους συντελεστές των εκδηλώσεων του καλλιτεχνικού προγράμματος, είναι μεταξύ άλλων μερικές από τις δράσεις που θα δούμε προσεχώς.