Γιορτάστε τη χρονιά του Πετεινού στο Μουσείο Ηρακλειδών

Ήρθε η χρονιά του Πετεινού και το Μουσείο Ηρακλειδών τη γιορτάζει  με ένα παιδικό εργαστήριο, δύο ωρών, που φέρνει τα παιδιά πιο κοντά στον πολιτισμό της μακρινής Κίνας το Σάββατο 18/2.

Γιορτάστε τη χρονιά του Πετεινού στο Μουσείο Ηρακλειδών

Ήρθε η χρονιά του Πετεινού και το Μουσείο Ηρακλειδών τη γιορτάζει με ένα παιδικό εργαστήριο, δύο ωρών, που φέρνει τα παιδιά πιο κοντά στον πολιτισμό της μακρινής Κίνας το Σάββατο 18/2.

Γιορτάστε τη χρονιά του Πετεινού στο Μουσείο Ηρακλειδών - εικόνα 1

Ένα συνδυαστικό παιδικό εργαστήριο περιμένει τους μικρούς φίλους του μουσείου που θα χωριστούν σε δύο ομάδες, παιδιά 5-7 ετών και παιδιά 8 ετών και άνω. Οι μεν θα μαθαίνουν για την ξακουστή «όπερα του Πεκίνου», οι δε τους φοβερούς «κινέζικους Δράκους». Το πρόγραμμα και για τις δύο ομάδες, χωρίζεται σε δύο μέρη, εικαστικό εργαστήριο και εργαστήριο αφήγησης ιστορίας, με διάρκεια μίας ώρας.

Γιορτάστε τη χρονιά του Πετεινού στο Μουσείο Ηρακλειδών - εικόνα 2

Αναλυτικά για τα παιδιά 5-7 ετών, πρώτη πράξη «Το πρόσωπο του μακρινού Ήρωα» ένα εικαστικό εργαστήριο εμπνευσμένο από την Όπερα του Πεκίνου που κατέχει την πρώτη θέση στο καλλιτεχνικό στερέωμα της Κίνας. Στο εργαστήριο αυτό τα παιδιά μεταμορφώνονται σε διάσημους χαρακτήρες, με εργαλείο το μοναδικό μακιγιάζ, σχεδιάζουν συμμετρικά μοτίβα και επιλέγοντας χρώμα βάσει του συμβολισμού τους δημιουργούν κάτι παραπάνω από μια απλή μάσκα, «χτίζουν» τον πιο εντυπωσιακό Ήρωα. Ο σχεδιασμός και η επιστημονική επιμέλεια είναι της Ελένης Παπαδάκη. Και για το δεύτερο μέρος, «Τι κρύβεται πίσω από τη μάσκα;», ζώα και πλάσματα φανταστικά περιπλέκονται σε παραμύθια και ιστορίες αλλιώτικες… γιατί κανείς δεν ξέρει τι κρύβεται κάτω από τη μάσκα. Αφήγηση, μουσική και χορός σε ένα εργαστήρι υπό την επιμέλεια των Αντωνία Βέλλιου και Ιφιγένεια Κακριδώνη.

Γιορτάστε τη χρονιά του Πετεινού στο Μουσείο Ηρακλειδών - εικόνα 3

Για τα μεγαλύτερα παιδία, 8 ετών και άνω, πρώτα οι «Τρομεροί Δράκοι και Ατρόμητοι Ήρωες». Αφήγηση μιας ιστορίας για δράκους που γίνονται ποτάμια και ποτίζουν τη γη και δράκους που φυλάνε τις πηγές και αφήνουν τους ανθρώπους διψασμένους. Ακολουθήστε τους δράκους σε ένα παραμυθένιο ταξίδι από την Κίνα μέχρι την Ελλάδα και όλα αυτά με συνοδεία μουσικής. Σχεδιασμός και επιστημονική Επιμέλεια: Αντωνία Βέλλιου και Ιφιγένεια Κακριδώνη. Ύστερα, ο «Παντοδύναμος κινέζικος Δράκος», ένα εικαστικό εργαστήριο όπου τα παιδιά φτιάχνουν έναν «μαγικό δράκο» και μαθαίνουν την ιστορία, τα χαρακτηριστικά και τα ενδιαφέροντα μυστικά του μέσα από εικόνες, κείμενα και ιστορίες. Με κολλάζ συνθέτουν το δικό τους δράκο σε μορφή κρεμαστού διακοσμητικού ή σε μορφή μάσκας για τις γιορτινές μέρες. Ο σχεδιασμός και η επιμέλεια είναι της Ρωξάνης Γιάννου.

Πληροφορίες
Ηρακλειδών 16 | Τηλ: 210-3461981 | Ώρα: 16:00-18:00 |
www.herakleidon-art.gr | Συνολικό κόστος: € 15

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Pet Partners of Hellas: "Η επαφή ενός ανθρώπου με έναν σκύλο είναι ευεργετική από μόνη της"

Ο ιδρυτής του Pet Partners of Hellas, Βασίλης Σούκος, μιλά για το φεστιβάλ, τις δράσεις, το έργο και τους στόχους του οργανισμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΒΟΥΝΙΔΟΥ
29/09/2022

"Underwater": Μια χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μαγευτική παράσταση για βρέφη και γονείς.

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί-μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου περιλαμβάνουν παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια.

"Ο Ραφτάκος των λέξεων" στο θέατρο της Ρεματιάς σε μια μοναδική παράσταση για καλό σκοπό

Η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση για καλό σκοπό στο θέατρο της Ρεματιάς.

"Ταρτούφος" και "Ερωτόκριτος" στην Παιδική – Εφηβική Σκηνή του Τζένη Καρέζη

Ύστερα από συνεχόμενα sold out, οι δύο παραστάσεις επανέρχονται για να συναντήσουν όσους δεν πρόλαβαν κι ακόμη περισσότερους.

"Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι" από το Θέατρο Μαριονέτας "Γκότση"

Μία παράσταση γεμάτη περιπέτεια, άφθονο γέλιο και εξαιρετικά μηνύματα για την φιλία, την αγάπη και τον σεβασμό στα ιδανικά και τις αξίες της ζωής.

Διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια για παιδιά από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης συνεχίζει και την σχολική χρονιά 2022-2023 τα διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια που αγαπήθηκαν τόσο πολύ από μικρούς και μεγάλους.