Φεβρουάριος στην Παραμυθοχώρα

Τον Φεβρουάριο του καρναβαλιού η Παραμυθοχώρα υποδέχεται τους μικρούς της φίλους ντυμένους αποκριάτικα για πολύ παιχνίδι και πολλές δραστηριότητες.

Φεβρουάριος στην Παραμυθοχώρα

Τον Φεβρουάριο του καρναβαλιού η Παραμυθοχώρα υποδέχεται τους μικρούς της φίλους ντυμένους αποκριάτικα για πολύ παιχνίδι και πολλές δραστηριότητες.

Φεβρουάριος στην Παραμυθοχώρα - εικόνα 1

Ντυθείτε λοιπόν πριγκίπισσες και ιππότες, σούπερ ήρωες και νεράιδες, σκυλάκια και πασχαλίτσες και ετοιμαστείτε να μάθετε τα παραδοσιακά έθιμα, και φυσικά να διασκεδάσετε με αποκριάτικα παραμύθια, πάρτι και πολύ χορό. Το Σάββατο 4/2 ξεκινήστε με ΑRT 'n' Play «Ο Αρλεκίνος» στις 10:45-11:45 για τα παιδιά από 2 έως 4 ετών μαζί με τους γονείς και στις 11:00-12:00 για τα παιδιά από 4 έως 8 ετών. Μικροί και μεγάλοι φτιάχνουν μία γιγαντόκουκλα Αρλεκίνο που θα είναι και ο επίσημος προσκεκλημένος στην αποκριάτικη παρέλαση του συλλόγου Αρδηττού. Την ίδια μέρα στις 12:00-13:00 το εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού «Ο μικρός πρίγκιπας» για παιδιά από 4 έως 8 ετών, ο μικρός πρίγκιπας επισκέπτεται τον πλανήτη του επιχειρηματία. Και το διαδραστικό κουκλοθέατρο «Τα τρία Γουρουνάκια» στις 13:00-14:00. Όσοι δεν προλάβουν ή δεν χορτάσουν από διασκέδαση το ίδιο πρόγραμμα επαναλαμβάνεται και το επόμενο Σάββατο 11/2. Προστίθεται όμως «Το καρναβάλι των ζώων» στις 10:45-11:45 για παιδιά από 2 έως 4 ετών και τους γονείς τους.

Φεβρουάριος στην Παραμυθοχώρα - εικόνα 2

Επειδή προφανώς μια φορά δεν είναι αρκετή «Το καρναβάλι των ζώων» επιστρέφει το Σάββατο 18/02 και ώρα 10:45-11:45 μαζί με το εργαστήρι εικαστικών για παιδιά από 4 έως 8 ετών όπού οι μικροί επισκέπτες δημιουργούν βενετσιάνικες μάσκες στις 11:00-12:00. Και πάλι ο μικρός πρίγκιπας θα περάσει από τον πλανήτη του επιχειρηματία στο εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά από 4 έως 8 ετών στις 12:00-13:00. Επίσης η κουκλοθεατρική παράσταση «Ο Τζακ και η μαγική φασολιά» στις 13:00-14:00. Ο Τζακ είναι ένα ατίθασο παιδάκι, που μέσα από μια μαγική περιπέτεια έρχεται αντιμέτωπο με το φόβο, τη λύπη και το θυμό. Γνωρίζει την εμπιστοσύνη, τη συμπόνια και την περηφάνια. Κατακτά την αγάπη και την ευτυχία

Φεβρουάριος στην Παραμυθοχώρα - εικόνα 3

Και από Σάββατο… στο Σάββατο 25/02 στις 10:45-11:45 ΑRT 'n' Play «Αποκριάτικο πάρτι μασκέ στη Χρωματούπολη με το γαϊτανάκι της Αποκριάς» για παιδιά από 2 έως 4 ετών παρέα με τους γονείς τους. Ακολουθεί στις 11:00-12:00 ένα εργαστήρι εικαστικών όπου τα παιδιά 4 έως 8 ετών θα φτιάξουν αστεία αποκριάτικα καπέλα και θα χορέψουν σε αποκριάτικους ρυθμούς. Φυσικά σειρά έχει το εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού «Ο μικρός πρίγκιπας» για παιδιά από 4 έως 8 ετών στις 12:00-13:00, μετά το κοινό υποδέχεται την κουκλοθεατρική παράσταση «Ο Τζακ και η μαγική φασολιά» στις 13:00-14:00.

Επειδή και οι Κυριακές έχουν πλάκα, κάθε Κυριακή στις 11:00-12:15 «Η Πόλη που έδιωξε τον πόλεμο», μια παράσταση όπου το χιούμορ και η φαντασία νικούν χωρίς καν να χρειαστεί να πολεμήσουν, με ηθοποιούς, κούκλες, τραγούδια και μουσική από το Φοίβο Δεληβοριά. Τέλος, στις 12:25-12:45 γίνεται και ένα εργαστήρι κατασκευής κούκλας.

INFO
Αναπαύσεως 14 & Τυρταίου 1| Τηλ. 210-9216346 | www.paramithohora.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.