Τα παιδιά παίζουν και μαθαίνουν για τους μύλους

«Μύλος είναι και γυρίζει…» και τα παιδιά... παρασυρόμενα από τον αέρα θα ταξιδέψουν μαζί με το σιτάρι.

Τα παιδιά παίζουν και μαθαίνουν για τους μύλους

«Μύλος είναι και γυρίζει…», είναι ο τίτλος των νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ινστιτούτου των Ελληνικών Μύλων (Ι.τ.Ε.Μ.) για τη σχολική χρονιά 2016-2017 όπου τα παιδιά παρασυρόμενα από τον αέρα θα ταξιδέψουν μαζί με το σιτάρι…

Τα παιδιά παίζουν και μαθαίνουν για τους μύλους - εικόνα 1

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές προνηπίου, νηπιαγωγείου και δημοτικού καθώς επίσης και σε μεμονωμένα παιδιά ηλικίας 4-8 ετών συνοδευόμενα από τους γονείς τους. Μέσα από την αφήγηση, το βιωματικό παιχνίδι και ένα πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό τα παιδιά ανακαλύπτουν τη δύναμη του αέρα που κινεί τον ανεμόμυλο μέσα στον οποίο ταξιδεύει ένας σπόρος σιταριού. Επιδιώκεται μέσα από το πρόγραμμα αυτό η δημιουργική απασχόληση των παιδιών με παράλληλη εκπαίδευση και μετάδοση γνώσεων σε θεματικά πεδία όπως το περιβάλλον, η ενέργεια, η αγροδιατροφική αλυσίδα και ποιότητα στη διατροφή, η λαογραφία, η τεχνολογία κ.ά.

Ήδη έχει ξεκινήσει η θεματική ενότητα «Μύλος είναι και γυρίζει…ο αέρας μας ταΐζει». Θα ακολουθήσουν επίσης οι ενότητες: «Μύλος είναι και γυρίζει…Και ο μύθος ας αρχίσει», «Μύλος είναι και γυρίζει…Στροβιλίζει ή αναβλύζει», «Μύλος είναι και γυρίζει…Και ο φούρνος μας θα ψήσει» και «Μύλος είναι και γυρίζει…Και ο λαός μας μουρμουρίζει» Δηλώστε συμμετοχή και θα έχετε την ευκαιρία εσείς και τα παιδιά σας να περάσετε ένα δημιουργικό Κυριακάτικο πρωινό μέσα από ένα δίωρο διαδραστικό πρόγραμμα.

Πληροφορίες
Διεύθυνση: Αγίων Ασωμάτων 45, Aθήνα 10553
Τηλ: 6977787407, 6972902898, 6945794442
E-mail: itemylon@gmail.com
Web: www.hellenicmills.gr/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια για παιδιά από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης συνεχίζει και την σχολική χρονιά 2022-2023 τα διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια που αγαπήθηκαν τόσο πολύ από μικρούς και μεγάλους.

22/09/2022

Δείτε τις εκπαιδευτικές δράσεις του Ιδρύματος Θεοχαράκη για τον Οκτώβριο

Τα παιδιά γνωρίζουν τον θαυμαστό κόσμο των τεχνών μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις και εργαστήρια.

Το 1ο Διαδραστικό και Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ με σκύλους θεραπείας

Η πρωτοβουλία που υλοποιείται με στόχο την ανάπτυξη κοινωνικών και γνωστικών δεξιοτήτων των παιδιών, πραγματοποιείται για πρώτη χρονιά εντός του χώρου του Σεράφειου του Δήμου Αθηναίων.

"Ηλίας, ο πρώτος γάτος χορευτής της γατοϊστορίας": Μια παράσταση που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα

Το θεατρικό σε σκηνοθεσία Στέφανου Παπατρέχα και Νάντιας Δαλκυριάδου κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Άβατον.

Τα Ηράκλεια 2022 είναι αφιερωμένα στα παιδιά και την παράδοση

Με ένα ακόμα τριήμερο αφιερωμένο στην παράδοση, κυρίως όμως, στα παιδιά συνεχίζεται το ετήσιο, μεγάλο πολιτιστικό φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Ο Μάικ ο Φασολάκης κάνει "Πάρτυ!" στο θέατρο Ήβη

Κάθε Σάββατο και Κυριακή ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών που δημιούργησε η Μαρί Κωνσταντάτου επιστρέφει για να μας διηγηθεί τις νέες του περιπέτειες.

Πώς τα παιδιά μπορούν να κατανοήσουν δημιουργικά τη σχέση τους με το περιβάλλον;

Ο DOMa διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά τα εργαστήρια αρχιτεκτονικής για παιδιά DOMakids.