Τρέχοντας σε μια σκυταλοδρομία γεμάτη παραμύθια

Ξεκίνησε η 3η σκυταλοδρομία παραμυθιού και περιμένει μικρούς αλλά και μεγάλους για ένα συναρπαστικό ταξίδι στο κόσμο των παραμυθιών που θα διαρκέσει μέχρι τις 12/3.

Τρέχοντας σε μια σκυταλοδρομία γεμάτη παραμύθια

Ξεκίνησε η 3η σκυταλοδρομία παραμυθιού και περιμένει μικρούς αλλά και μεγάλους για ένα συναρπαστικό ταξίδι στο κόσμο των παραμυθιών που θα διαρκέσει μέχρι τις 12/3.

Τρέχοντας σε μια σκυταλοδρομία γεμάτη παραμύθια - εικόνα 1

Η Σκυταλοδρομία Παραμυθιού πραγματοποιείται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρία «Παραμύθια & Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη». Είναι μία σειρά προ-φεστιβαλικών εκδηλώσεων με αφηγήσεις, η οποία προϋπαντεί το 4ο Φεστιβάλ Αφήγησης «Αθήνα…μια πόλη παραμύθια 2017» 19-26/3, που είναι εμπνευσμένο από την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης στις 20 Μαρτίου. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις της «σκυταλοδρομίας» είναι ελεύθερη.

Το πρόγραμμα των δράσεων έχει ως εξής:

Το Σάββατο 4/2, και ώρα 12:00-13:00, για παιδιά άνω των 6 ετών, στο Πολιτιστικό Κέντρο Σεπολίων (Λαμπόβου 4) ο «Φλεβάρης των Φλεβών και των παραμυθιών». Αφηγούνται οι «Υφάντρες των παραμυθιών» Μ. Απειρανθίτου, Α. Γιάνκου και Λ. Σουγιά.

Την Κυριακή 5/2 και ώρα 12:00-13:00, για παιδιά άνω των 6 ετών, στο Πολιτιστικό Κέντρο Κυψέλης (Καλογερά 18, πλ. Κυψέλης) «Ένα τσουβάλι γεμάτο παραμύθια». Στην αφήγηση τα «Παραμυθοπεράσματα» με τους Τ. Κοντορούδα, Κ. Λιναρδάτος, Ι. Φώκου, Ε. Χατζάκη και τη μουσική του Α. Γαλανοπούλου.

Την Κυριακή 12/2 και ώρα 12:00-13:00, για παιδιά άνω των 6 ετών, στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης Αγγελικής Χατζημιχάλη (Αγγ. Χατζημιχάλη 6 - Πλάκα) «Παραμύθια για μικρά και μεγάλα παιδιά». Αφηγείται η ομάδα « Ήμουνα κι εγώ εκεί» με τους Γ. Δακορώνια, Α. Ζαφειράκη, Θ. Ίντας και Α. Φλωράκη.

Την Κυριακή 5/3 και ώρα 12:00-13:00, για παιδιά άνω των 5 ετών, στη Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη - Παιδικό Τμήμα (Δομοκού 2, Στ. Λαρίσης) «Δυο χούφτες παραμύθια λαϊκά και… μια ανάσα ιστορίες από παλιά» αφηγείται ο Δημήτρης Β. Προύσαλης.

Την Κυριακή 12/3 και ώρα 12:00-13:00, για παιδιά άνω των 6 ετών, στη Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη (Λάμψα & Τριφυλίας, Αμπελόκηποι - πρώην ΚΑΠΑΨ) «Δυο κουκιά κι ένα ρεβίθι, έλα να μάθεις το γιατί μέσ’ απ’ το παραμύθι!». Στην Αφήγηση η «Κόκκινη Κλωστή» με τους Α. Καψωμενάκη, Κ. Κόκκορη, Φ. Κολιαράκη, Ε. Κούβαρη και Ε. Λεβεντάκη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Πολύχρωμα πειράματα για μικρούς και μεγάλους επιστήμονες

Οι δραστηριότητες του Μουσείου Πειραμάτων περιλαμβάνουν από πολύχρωμα πειράματα και δεινόσαυρους, μέχρι αληθινά πειράματα Χημείας και κατανόηση των καιρικών φαινομένων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/09/2022

"Θεατροπαιχνιδίσματα στο μαγικό βαγόνι" της Αμαξοστοιχίας Ρουφ

Ένα ταξίδι στο χρόνο, το παιχνίδι και τη γνώση μέσα από τους φανταστικούς κόσμους της μυθολογίας, της λογοτεχνίας, των λαϊκών παραμυθιών και των εθίμων.

"Η Χώρα των Πουλιών" έρχεται στο Κνωσός

Μια παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.

Pet Partners of Hellas: "Η επαφή ενός ανθρώπου με έναν σκύλο είναι ευεργετική από μόνη της"

Ο ιδρυτής του Pet Partners of Hellas, Βασίλης Σούκος, μιλά για το φεστιβάλ, τις δράσεις, το έργο και τους στόχους του οργανισμού.

"Underwater": Μια χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μαγευτική παράσταση για βρέφη και γονείς.

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί-μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου περιλαμβάνουν παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια.

"Ο Ραφτάκος των λέξεων" στο θέατρο της Ρεματιάς σε μια μοναδική παράσταση για καλό σκοπό

Η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση για καλό σκοπό στο θέατρο της Ρεματιάς.