3 ιδέες για παιδικές δημιουργικές δραστηριότητες

Το Ίδρυμα Θεοχαράκη, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών υποδέχονται τον πρώτο μήνα του νέου χρόνου με εκπαιδευτικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες για παιδιά.

3 ιδέες για παιδικές δημιουργικές δραστηριότητες

Το Ίδρυμα Θεοχαράκη, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών υποδέχονται τον πρώτο μήνα του νέου χρόνου με εκπαιδευτικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες για παιδιά.

Ίδρυμα Θεοχαράκη

3 ιδέες για παιδικές δημιουργικές δραστηριότητες - εικόνα 1

Παιδιά και γονείς έρχονται σε δημιουργική επαφή με τα εικαστικά, τη μουσική και το θέατρο στο Ίδρυμα Θεοχαράκη. Ανακαλύπτουν τις τέχνες, περιηγούνται στο μικρόκοσμο της φύσης ώστε να γνωρίσουν την ανθρώπινη κλίμακα σε σχέση με το σύμπαν, αλλά και ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο δημιουργώντας ζωγραφιές που εμπνέονται από πίνακες διάσημων καλλιτεχνών. Το πρωτοποριακό ARKKI συνεχίζει και τον Ιανουάριο, συστήνοντας στα παιδιά την Αρχιτεκτονική μέσα από δημιουργικό παιχνίδι που βοηθά στη συγκρότηση της σκέψης των παιδιών, τονώνει τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους, ενώ το Ίδρυμα ικανοποιεί και τους θεατρόφιλους μικρούς του φίλους με την παράσταση – αυτοσχέδιο παιχνίδι «Όλη η γη σε ένα ταξίδι. Στα ίχνη των μεγάλων θαλασσοπόρων» αλλά και το διασκεδαστικό μουσικό ‘θρίλερ’ «Εκλάπη το κλειδί του Sol».

Πληροφορίες: http://thf.gr/el/ekpaideytika-paidia/

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

3 ιδέες για παιδικές δημιουργικές δραστηριότητες - εικόνα 2

Στις ζηλευτές εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ, τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά με ζωγραφική, αλλά και αθλούνται διασκεδάζοντας με τα προγράμματα «Στίβος για παιδιά» και «Παίζω και Μαθαίνω», στο οποίο αναβιώνουν παιχνίδια όπως το κουτσό και οι τσουβαλοδρομίες. Οι μουσικές σαφώς και δεν λείπουν με τα παιδιά να αναπτύσσουν την αντίληψη της ταχύτητας, του μουσικού μέτρου και το ρυθμού, αλλά και έρχονται σε επαφή με μουσικά έργα διαφορετικών στυλ και περιόδων, από τα οποία αναδύονται ιστορίες για… τους δεινόσαυρους! Τις εκπαιδευτικές δράσεις του Ιδρύματος για τον πρώτο μήνα του χρόνου συμπληρώνει το «Πρόγραμμα ψυχοκινητικής αγωγής παιδιών» που απευθύνεται σε όλους και έχει στόχο να αγκαλιάσει εξίσου και τα παιδιά που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες κινητικές και μαθησιακές δυσκολίες μέσω της συμμετοχής σε ποικίλα ψυχοκινητικά παιχνίδια.

Πληροφορίες: http://www.snfcc.org/?lang=el

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

3 ιδέες για παιδικές δημιουργικές δραστηριότητες - εικόνα 3

Η εκπαίδευση στην Στέγη για παιδιά και εφήβους περιλαμβάνει προγράμματα που κινούνται στους χώρους του κινηματογράφου, του θεάτρου, του χορού, της μουσικής, των εικαστικών και των νέων τεχνολογιών. Τον Ιανουάριο οι έφηβοι… κάνουν σινεμά φτιάχνοντας πειραματικές ταινίες χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη μη αφηγηματικές φόρμες, όπως ποιήματα, όνειρα, σκέψεις και αντικείμενα, ενώ ένα μαγικό «Ταξίδι στην Άγρια Δύση» μεταφέρει τα μικρότερα παιδιά στην Αμερική του Μίκυ Μάους αλλά και του Άντι Γουόρχολ σε ένα εργαστήριο γραφιστικής, εικονογράφησης, τυπογραφίας και μεταξοτυπίας.

Πληροφορίες: http://www.sgt.gr/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Μαθαίνουμε πώς η ελιά έγινε πηγή έμπνευσης των Ελλήνων Χαρακτών – Ζωγράφων του 20ου αιώνα

Μύθοι συμβολισμοί, χρώματα, υφές και τ’ αγαθά που προσφέρει αυτό το ιερό, αιωνόβιο δέντρο .

31/01/2023

Γνωρίστε τον Μικρασιατικό πολιτισμό μέσα από το εφηβικό εργαστήρι του Μουσείου Μπενάκη

Τα παιδιά θα διαχειριστούν με δημιουργικό τρόπο έννοιες και σύμβολα και θα μεταμορφώσουν τα δεδομένα που λαμβάνουν εκφράζοντας την άποψή τους στα μέσα επικοινωνίας που ήδη χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους.

Απόκριες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα κατασκευάσουν μάσκες συναισθημάτων, εμπνευσμένες από το αρχαίο θέατρο, και θα μεταμορφωθούν σε πρωταγωνιστές έργων γνωστών καλλιτεχνών του 19ου και του 20ου αιώνα.

Η "Πουπουλένια Πολιτεία" ξανά στη σκηνή του θεάτρου 104

Μια διαδραστική παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.

Τελευταίες παραστάσεις για το "Τριγωνοψαρούλης, The Musical" στο Θέατρο Αθηνά

Η φαντασμαγορική θεατρική παράσταση, που βασίζεται στη σειρά βιβλίων του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, συνεχίζεται για λίγες ακόμα μέρες.

Μη χάσετε τα διαδικτυακά εργαστήρια του Μουσείου Παιδικής Τέχνης

Κάθε εργαστήριο Σαββάτου είναι αυτοτελές αλλά υπάρχει ακόμη η δυνατότητα της εγγραφής σε κύκλο εργαστηρίων με μειωμένο συνολικό κόστος παρακολούθησης.

Τις Απόκριες φέρνουν οι Μορφές Έκφρασης

Η αγαπημένη αποκριάτικη παράσταση "Το γαϊτανάκι της αποκριάς" επιστρέφει από την ομάδα παιδικού και νεανικού θεάτρου που φέτος κλείνει 30 χρόνια παρουσίας.