Γιορτές στην «Παραμυθοχώρα»

Η Βασίλισσα του Χιονιού, ο Ρούντολφ το Ελαφάκι, ο Καραγκιόζης και πολλοί ακόμα αγαπημένοι ήρωες παραμυθιών ζωντανεύουν αυτά τα Χριστούγεννα στον παραμυθένιο πολυχώρο.

Γιορτές στην «Παραμυθοχώρα»

Η Βασίλισσα του Χιονιού, ο Ρούντολφ το Ελαφάκι, ο Καραγκιόζης και πολλοί ακόμα αγαπημένοι ήρωες παραμυθιών ζωντανεύουν αυτά τα Χριστούγεννα στον παραμυθένιο πολυχώρο.

Γιορτές στην «Παραμυθοχώρα» - εικόνα 1

Σ ένα όμορφο νεοκλασικό στο Μετς στεγάζεται η «Παραμυθοχώρα», ένας πολυχώρος για παιδιά γεμάτος…παραμύθια! Παραστάσεις κουκλοθέατρου, αφηγήσεις παραμυθιών, εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης πραγματοποιούνται στον παραμυθένιο πολυχώρο προσφέροντας ποιοτική ψυχαγωγία στα παιδιά.

Η κουκλοθεατρική ομάδα «Κιβωτός Μύθων» της Σπυριδούλας και της Μαρίας Παπαγεωργίου που κρύβονται πίσω από την «Παραμυθοχώρα» παρουσιάζει παραστάσεις εικαστικού θεάτρου κούκλας μαγεύοντας για 15 και πλέον χρόνια τους μικρούς της φίλους. Με σπουδές στα παιδαγωγικά και στη σκηνοθεσία, οι δυο τους ένωσαν την αγάπη τους για τα παραμύθια και στεγάζουν τις ιστορίες τους στην «Παραμυθοχώρα», παρουσιάζοντάς τες με μια πρωτότυπη μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης που συνδυάζει το χειρισμό της κούκλας με την υποκριτική.

Γιορτές στην «Παραμυθοχώρα» - εικόνα 2

Αυτές τις μέρες, οι παραστάσεις και οι δραστηριότητες της «Παραμυθοχώρας» στολίζονται γιορτινά και περιμένουν τους μικρούς τους φίλους να διασκεδάσουν παρέα!

Ο.. ατίθασος «Τζακ και η Μαγική Φασολιά» και τα αγαπημένα «Τρία Γουρουνάκια» που αναδεικνύουν τις αξίες της υπευθυνότητας, της αλληλεγγύης και των δεσμών της αγάπης δίνουν μια σειρά από επιπλέον έκτακτες παραστάσεις στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν και τα παιδιά, ενώ το εορταστικό πρόγραμμα εμπλουτίζεται με παραστάσεις αγαπημένων γιορτινών ιστοριών: «Ο Ρούντολφ το Ελαφάκι», «Η Βασίλισσα του Χιονιού», «Ο Καραγκιόζης και τα Καλικαντζαράκια» και «Ο Παπουτσής και τα Ξωτικά» έρχονται στη σκηνή της Παραμυθοχώρας και μαγεύουν τα παιδιά!

Περισσότερες πληροφορίες

Εορταστικές παραστάσεις στην Παραμυθοχώρα

  • Θέατρο Κούκλας

Σε εναλασσόμενο πρόγραμμα παρουσιάζονται οι παραστάσεις: «Ο Τζακ και η μαγική φασολιά», «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη», «Τα τρία γουρουνάκια», «Ρούντολφ το ελαφάκι», «Η βασίλισσα του χιονιού», «Ο Καραγκιόζης και τα καλικαντζαράκια», «Ο παπουτσής και τα ξωτικά».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Μη χάσετε τα διαδικτυακά εργαστήρια του Μουσείου Παιδικής Τέχνης

Κάθε εργαστήριο Σαββάτου είναι αυτοτελές αλλά υπάρχει ακόμη η δυνατότητα της εγγραφής σε κύκλο εργαστηρίων με μειωμένο συνολικό κόστος παρακολούθησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/01/2023

Τις Απόκριες φέρνουν οι Μορφές Έκφρασης

Η αγαπημένη αποκριάτικη παράσταση "Το γαϊτανάκι της αποκριάς" επιστρέφει από την ομάδα παιδικού και νεανικού θεάτρου που φέτος κλείνει 30 χρόνια παρουσίας.

Ο Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής κλείνει 10 χρόνια και το γιορτάζει

Τα έργα των παιδιών θα παρουσιαστούν σε έκθεση στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων τον Σεπτέμβριο.

Νέες δημιουργικές δράσεις στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Για πρώτη φορά, το Ίδρυμα πραγματοποιεί δράσεις και για παιδιά πολύ μικρής ηλικίας.

Η μάθηση γίνεται παιχνίδι στην παράσταση "Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα"

Το θεατρικό θα ανέβει για πέντε μόνο παραστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος".

Τα λάθη μας γίνονται πηγή έμπνευσης στους "Πρωινούς Σελιδοδείκτες" του "σχεδία home"

Μια ενδιαφέρουσα δράση για παιδιά 5-10 ετών, που συνδυάζει την ανάγνωση με την δημιουργική απασχόληση και ένα λαχταριστό δεκατιανό, πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στο σχεδία home.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για όλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, εργαστήρια, περιήγηση στους χώρους του Μεγάρου, γνωριμία με τους συντελεστές των εκδηλώσεων του καλλιτεχνικού προγράμματος, είναι μεταξύ άλλων μερικές από τις δράσεις που θα δούμε προσεχώς.