Εορταστικές εκδηλώσεις στο ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), υποδέχεται το νέο έτος με ένα μοναδικό πρόγραμμα γεμάτο δωρεάν εορταστικές εκδηλώσεις για ολόκληρη την οικογένεια.

Εορταστικές εκδηλώσεις στο ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), υποδέχεται το νέο έτος με ένα μοναδικό πρόγραμμα γεμάτο δωρεάν εορταστικές εκδηλώσεις για ολόκληρη την οικογένεια.

Εορταστικές εκδηλώσεις στο ΚΠΙΣΝ - εικόνα 1

Το ΚΠΙΣΝ, το νέο τοπόσημο της Αθήνας, έχει ετοιμάσει ένα μοναδικό Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα μυώντας τους Αθηναίους κάθε ηλικίας στις υπέροχες εγκαταστάσεις του, με δωρεάν είσοδο. Από τις 24 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει Χριστουγεννιάτικες αναγνώσεις για μικρούς αλλά και μεγαλύτερους επισκέπτες, μοναδικές παραστάσεις τσίρκου/one man circus, ψυχαγωγικά παιχνίδια και εργαστήρια και παραστάσεις stand-up comedy. Στις 26 Δεκεμβρίου το ΚΠΙΣΝ υποδέχεται τον Ευγένιο Τριβιζά με τον ιπτάμενο ιππόκαμπό του για να μοιραστεί με όλους τις φανταστικές περιπέτειές του και τις μαγικές ιστορίες του, ενώ στο Kids Playpark (28/12) μικροί και μεγάλοι θα συνεργαστούν και θα διασκεδάσουν μέσα από πρωτότυπες δραστηριότητες.

Εορταστικές εκδηλώσεις στο ΚΠΙΣΝ - εικόνα 2

Σημείο αναφοράς, οι μελωδίες από διαφορετικές εποχές, από κάθε άκρη του κόσμου, θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες στον χρόνο. Τα κλασσικά ακούσματα συμπληρώνουν οι Voyage Jazz Group (24/12) και οι Drums & Voice Jazztronica Project / I. Doumanis, A. Toubanaki (30/12) με πολύ ζωηρή διάθεση. Η Παιδική Χορωδία Αρσακείου (27/12) θα τραγουδήσει παραδοσιακά κάλαντα και Χριστουγεννιάτικους ύμνους, ενώ η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) με ένα Εορταστικό Γκαλά Όπερας (28/12) δίνει στο κοινό μια γεύση λυρικού θεάτρου. Ακόμη, συμπεριλαμβάνονται αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες ταινίες που θα προσφέρουν στιγμές γέλιου, περιπέτειας και νοσταλγίας. Οι προβολές ξεκινούν με τον «Κατεργάρη των Χριστουγέννων» (26/12), για μικρούς και μεγάλους και συνεχίζονται με το κλασικό μιούζικαλ «Λευκά Χριστούγεννα» (29/12). Τις τελευταίες ημέρες του 2016, οι μικρότεροι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ θα γνωρίσουν τον αξιαγάπητο αρκουδάκο Πάντιγκτον (27/12) που ψάχνει να ένα νέο σπίτι, ενώ όλη η οικογένεια θα απολαύσει μία σπάνια προβολή της ταινίας «Φαντασία» (30/12).

Εορταστικές εκδηλώσεις στο ΚΠΙΣΝ - εικόνα 3

Πρωτοχρονιά στο ΚΠΙΣΝ

Η έναρξη γίνεται με αναγνώσεις βιβλίων από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ). Συγγραφείς, ηθοποιοί και άλλοι καλλιτέχνες, επιλέγουν από τη συλλογή της ΕΒΕ χριστουγεννιάτικες ιστορίες απ’ όλο τον κόσμο και τις διαβάζουν σε μικρά και μεγάλα παιδιά.

Στις 31 Δεκεμβρίου, οι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ θα απολαύσουν σε ζωντανή μετάδοση μία από τις σπουδαιότερες ορχήστρες του κόσμου, τη Φιλαρμονική του Βερολίνου, την οποία απαρτίζεται από τους σημαντικότερους μουσικούς σήμερα, ενώ την πρώτη μέρα του χρόνου θα καλωσορίσουν το 2017 απολαμβάνοντας την αναμετάδοση της Πρωτοχρονιάτικης Συναυλίας της Φιλαρμονικής της Βιέννης, το παγκόσμιας εμβέλειας μουσικό γεγονός που θα μεταδοθεί σε 90 χώρες σε όλο τον κόσμο και αναμένεται να το παρακολουθήσουν περισσότεροι από 50 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Ακολουθούν δύο παραστάσεις (31/12, 1/1), η πολυτάλαντη ομάδα The 7 Fingers θα παρουσιάσει ένα εκπληκτικό θέαμα, όπου συνδυάζεται το θέατρο με το τσίρκο. Επιπλέον το απόγευμα της 1ης Ιανουαρίου ο David Dimitri παρουσιάζει το «One Man Circus Show». Πρόκειται για έναν πρωτοποριακό συνδυασμό από ακροβατικά, μουσικά και χορευτικά νούμερα, από τον άνθρωπο που οι New York Times αποκαλούν τον «Άρχοντα του Σχοινιού».

Το τελευταίο βράδυ του 2016, στις 23.00, το ΚΠΙΣΝ υποδέχεται το νέο έτος με το απόλυτο Πρωτοχρονιάτικο υπαίθριο πάρτι, με πολύ μουσική, χορό, κεράσματα, εκπλήξεις και πολύχρωμα πυροτεχνήματα που θα φωτίσουν τον νυχτερινό ουρανό. Στο πλαίσιο της γιορτινής ατμόσφαιρας της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς, θα πραγματοποιηθεί ο ξεχωριστός αγώνας δρόμου SNF RUN: Τρέχοντας προς τη Νέα Χρονιά (31/12, 23.40) στην αλλαγή του χρόνου, που θα καταλήξει στο ΚΠΙΣΝ.

Πρόγραμμα Μελών του ΚΠΙΣΝ
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, επιθυμώντας να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη μελλοντική λειτουργία του ΚΠΙΣΝ και να δώσει ώθηση στη δημιουργία μίας κοινότητας που θα αγκαλιάσει το έργο, ήδη από τα πρώτα του βήματα, καλύπτει με δωρεά του το 50% του κόστους για τις νέες εγγραφές Mελών που θα πραγματοποιηθούν την περίοδο των Χριστουγέννων, για το διάστημα από 22 Δεκεμβρίου έως 8 Ιανουαρίου. Η δωρεά του ΙΣΝ θα καλύψει έως 30.000 νέες εγγραφές μελών. Η διαδικασία θα ισχύει για όσες εγγραφές πραγματοποιηθούν στο ΚΠΙΣΝ ή ηλεκτρονικά, στο www.SNFCC.org/members. Επιπλέον, από τις 16 Δεκεμβρίου, είναι εφικτή η αγορά συνδρομής Μέλους ως δώρο, για όλους όσοι επιθυμούν να την χαρίσουν σε φίλους ή συγγενείς τους, υποστηρίζοντας και με αυτόν τον τρόπο τις δράσεις του ΚΠΙΣΝ. Τα έσοδα από το Πρόγραμμα Μελών θα παραδοθούν ως αποθεματικό για τη λειτουργία του ΚΠΙΣΝ, με την παράδοση του έργου στο Ελληνικό Δημόσιο.

Οι προτάσεις για το διάστημα 24 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου περιλαμβάνουν:

SNF RUN: Τρέχοντας προς την Νέα Χρονιά
Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016, 23.40 | ΕΣΠΛΑΝΑΔΑ
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς οι επισκέπτες τρέχουν στο ΚΠΙΣΝ κόβοντας το νήμα του 2017 με έναν ξεχωριστό αγώνα δρόμου, που θα πραγματοποιηθεί στην αλλαγή του χρόνου! Μια ξεχωριστή δρομική εμπειρία 5 χιλιομέτρων που θα ξεκινήσει και θα καταλήξει στο σημείο συνάντησης του ΚΠΙΣΝ, όπου θα περιμένουν τους συμμετέχοντες μουσική, κεράσματα και πολλές εορταστικές εκπλήξεις στο πάρτι του ΚΠΙΣΝ για την αλλαγή του χρόνου!

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

*Απαιτείται προεγγραφή στο www.SNFCC.org/events.
*Έως 1.500 συμμετοχές

Αναμετάδοση της συναυλίας της Φιλαρμονικής του Βερολίνου
Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016, 18.15 | ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ ΕΛΣ/ΑΓΟΡΑ
Η μαγεία της υποδοχής του νέου χρόνου στο ΚΠΙΣΝ γεμίζει από τους ήχους μιας από τις σπουδαιότερες ορχήστρες του κόσμου, της Φιλαρμονικής του Βερολίνου. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Daniil Trifonov, ερμηνεύει το Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 3 του Rachmaninoff, που θεωρείται από πολλούς ως η δυσκολότερη σύνθεση για πιάνο. Ο μαέστρος Simon Rattle παρουσιάζει τους δεξιοτεχνικούς Σλαβονικούς Χορούς του Antonín Dvořák, ενώ μας μυεί στο βρετανικό χιούμορ με ορχηστρικά μέρη από το έργο Façadeτου William Walton. Η ετήσια συναυλία της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, που πραγματοποιείται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, φιλοξενείται σε ζωντανή μετάδοση στην Κεντρική Σκηνή της ΕΛΣ και στο Ξέφωτο, σηματοδοτώντας την έναρξη της συνεργασίας του ΚΠΙΣΝ με ένα από τα σπουδαιότερα μουσικά σύνολα της διεθνούς σκηνής.

Φιλαρμονική του Βερολίνου
Sir Simon Rattle: Μαέστρος
Daniil Trifonov: Πιάνο
Dmitry Kabalevsky, Εισαγωγή στην όπερα ColasBreugnon, έργο 90
Sergei Rachmaninoff, Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 3 σε ρε ελάσσονα, έργο 30
Daniil Trifonov: Πιάνο
William Walton, ορχηστρικά μέρη από το έργο Façade σε μορφή σουίτας από τον Sir Simon Rattle
Antonín Dvořák, Σλαβονικοί χοροί, έργο 72 (επιλογή)

*Μπορείτε να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση, είτε λαμβάνοντας το σχετικό Δελτίο από το Κέντρο Επισκεπτών ή την Υποδοχή του ΚΠΙΣΝ από τις 19 Δεκεμβρίου μεταξύ 09.00-22.00, είτε συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα που θα είναι διαθέσιμη στο www.snfcc.org/events , από τις 22.00 τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου.

Το θέαμα της ομάδας The 7 Fingers
Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016, 23.40 και Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017, 18.00 | ΑΓΟΡΑ
‘Εκπληκτικό!’, ‘Καθηλωτικό!’, ‘Εθιστικό!’ είναι μερικά από τα επίθετα του διεθνούς Τύπου που περιγράφουν το θέαμα της ομάδας The 7 Fingers. Σύγχρονο, άκρως ψυχαγωγικό θέαμα, που δυναμιτίζει την αστική κουλτούρα, ένας συνδυασμός θεάτρου, τσίρκου, μουσικής, ακροβατικών και χορού. Λάτρεις του διαφορετικού, διευρύνουν συνεχώς τη δημιουργικότητά τους και αφηγούνται τις ιστορίες τους με βασικό άξονα την ανθρώπινη ύπαρξη και τις καταβολές της, μιλώντας πάντα για τον κόσμο μας και την εποχή του, με σαρωτικό ταλέντο. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια οι The 7 Fingers δημιουργούν μοναδικές παραγωγές (Broadway, Ολυμπιακοί Αγώνες, τηλεόραση) και διεθνείς συνεργασίες με κορυφαία σχήματα του χώρου, πάντα με το απαράμιλλο στίγμα τους. Η εκδήλωση αποτελεί μέρος της παράστασης TRACES που έχει παρουσιαστεί 1.800 φορές, σε 1 εκατομμύριο θεατές, σε 200 πόλεις και 25 χώρες.

Αναμετάδοση της Πρωτοχρονιάτικης Συναυλίας της Φιλαρμονικής της Βιέννης
Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017, 12.15 | ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ ΕΛΣ/ΑΓΟΡΑ
Το καθιερωμένο, ετήσιο μουσικό ραντεβού της πρωτοχρονιάς με τη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης, θα μεταδοθεί ζωντανά, ταυτόχρονα σε δύο σημεία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Οι λάτρεις της κλασικής μουσικής θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση σε μεγάλη οθόνη, ενώ οι εν δυνάμει ‘οπαδοί’, θα γνωρίσουν αυτό το παγκόσμιας εμβέλειας μουσικό γεγονός.*

*Μπορείτε να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση, είτε λαμβάνοντας το σχετικό Δελτίο από το Κέντρο Επισκεπτών ή την Υποδοχή του ΚΠΙΣΝ από 19 Δεκεμβρίου μεταξύ 09.00-22.00, είτε συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα που θα είναι διαθέσιμη στο www.snfcc.org/events , από τις 22.00 την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου.


Jazz Διαχρονίες

Drums & Voice Jazztronica Project / I. Doumanis, A. Toubanaki
Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016, 20.30 | ΠΥΡΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
H Αγγελική Τουμπανάκη στα φωνητικά και ο Ηλίας Δουμάνης στα ντραμς, δημιουργούν ένα πρωτοποριακό ντουέτο Τυμπάνων - Φωνής. Μέσα από τους απρόσμενους συνδυασμούς φωνητικών και κρουστών ήχων, αναδεικνύεται ο πολυδιάστατος ρόλος των δύο ξεχωριστών οργάνων. Οι δύο μουσικοί παρουσιάζουν με ευρηματικές ενορχηστρώσεις διαχρονικά κομμάτια του διεθνούς τζαζ ρεπερτορίου (εποχής bebop, modal, hardbop) και πρωτότυπες συνθέσεις, δίνοντας έμφαση στο ρυθμικό παιχνίδι, την αυτοσχεδιαστική διάδραση και την πειραματική χρήση του κάθε οργάνου, δημιουργώντας ένα σύγχρονο πολυφωνικό προσωπικό ήχο!

Στους ρυθμούς του Κόσμου-Χριστουγεννιάτικη Έκδοση

Voyage Jazz Group
Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016, 12.00 | ΑΓΟΡΑ
Το Voyage Jazz Group θα βρίσκεται στο ΚΠΙΣΝ για ένα διαδραστικό, διαφορετικό μουσικό πρωινό για παιδιά και γονείς. Μέσα από γνωστές Χριστουγεννιάτικες και όχι μόνο μελωδίες παρουσιάζονται τα όργανα, οι μουσικοί και οι ρυθμοί! Από το swing και τη rock μέχρι τη latin και τη samba.
Πηνελόπη Τζανετάκη - τραγούδι
Γρηγόρης Ασημακόπουλος - σαξόφωνο
Αλέκος Ορφανός - πλήκτρα
Αντώνης Αρβανίτης- μπάσο
Νίκος Σκομόπουλος- ντραμς
Αλέκος Χρηστίδης-ντραμς

*Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια

Ο Ευγένιος Τριβιζάς στο ΚΠΙΣΝ
Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016, 11.00 | ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΛΣ
Έκτακτο εναέριο ανακοινωθέν!
«Σας ενημερώνουμε ότι ο Ευγένιος Τριβιζάς, αγαπημένος συγγραφέας μικρών και μεγάλων, έχει ξεκινήσει από το Νησί των Πυροτεχνημάτων με τον ιπτάμενο ιππόκαμπό του και κατευθύνεται ολοταχώς προς το ΚΠΙΣΝ. Ευελπιστούμε ότι αν δεν συγκρουστεί με κανένα ιπτάμενο κρουασάν, αν δεν πέσει στον Ωκεανό των Γιασεμιών και αν δεν τον αιχμαλωτίσουν πρασινογένηδες πειρατές, θα βρίσκεται τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου, στις 11.00 π.μ. κοντά μας για να μας ταξιδέψει στους μαγικούς του κόσμους. Μη χάσετε μία μοναδική ευκαιρία να θαυμάσετε ένα αυθεντικό πούπουλο από το μαξιλάρι της πεντάμορφης πριγκιποπούλας, να δείτε ένα αόρατο πράσινο καγκουρό να χορεύει συρτάκι και να αποκτήσετε έναν ηλιόσπορο που, όταν τον φυτεύεις, φυτρώνει ένας ήλιος.»

*Μπορείτε να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση, είτε λαμβάνοντας το σχετικό Δελτίο από το Κέντρο Επισκεπτών ή την Υποδοχή του ΚΠΙΣΝ από 19 Δεκεμβρίου μεταξύ 09.00-22.00, είτε συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα που θα είναι διαθέσιμη στο www.snfcc.org/events , από τις 22.00 τη Δευτέρα 19
Δεκεμβρίου.

Stand Up Comedy
Γιώργος Χατζηπαύλου - Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016, 21.30 | ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ
Δημήτρης Δημόπουλος - Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016, 21.30 | ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ
Κωμικό Μπουμ - Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016, 21.30 | ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ

Ένας άνθρωπος, ένα μικρόφωνο και ένα κοινό που θέλει να γελάσει. Αυτά είναι τα μόνα πράγματα που χρειάζονται για μια παράσταση Stand Up Comedy. Μια παράσταση κωμωδίας που βασίζεται μόνο σε έναν άνθρωπο. Έναν άνθρωπο που αυτοσαρκάζεται, αλλάζει ρόλους, αναλύει την καθημερινότητα, διακωμωδεί την εποχή μας και σατιρίζει τα περίεργα της ζωής. Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, φέτος τα Χριστούγεννα, καλεί μερικούς από τους καλύτερους κωμικούς της Ελλάδας και δημιουργεί οκτώ γιορτινές βραδιές stand up comedy και κωμικού αυτοσχεδιασμού, όπου οι καλλιτέχνες και το κοινό γίνονται μια παρέα και διασκεδάζουν βρίσκοντας όλα αυτά που μας συνδέουν και μας κάνουν να γελάμε.
Επιμέλεια ενότητας: Λάμπρος Φισφής

*Για το πλήρες πρόγραμμα και για να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας επισκεφθείτε το www.snfcc.org/events.

Παιδική Χορωδία Αρσακείου
Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016, 21.30 | ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΛΣ
Η Χορωδία του Μουσικού Ομίλου των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, έρχεται στο ΚΠΙΣΝ για μία χριστουγεννιάτικη συναυλία με βυζαντινά τροπάρια και παραδοσιακά κάλαντα, της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Όλοι μαζί θα κάνουμε μία διαχρονική περιήγηση σε πανέμορφους χριστουγεννιάτικους ύμνους απ’ όλο τον κόσμο και αγαπημένες κλασικές συνθέσεις των Bach, Handel και άλλων μεγάλων συνθετών που σχετίζονται με την εορταστική αυτή περίοδο. Τη Χορωδία θα πλαισιώσουν μέλη της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων.

*Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Χριστουγεννιάτικο Γκαλά Όπερας της ΕΛΣ
Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016, 20.00 | ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΛΣ
Η γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων ταιριάζει άριστα με τον λαμπερό, φωτεινό κόσμο της όπερας. Ορισμένες από τις πιο τρυφερές ιστορίες αγάπης, όπως αυτή της Μιμής και του Ροντόλφο στη Λα Μποέμ του Puccini, ξετυλίγονται κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) παρουσιάζει ένα χριστουγεννιάτικο Γκαλά Όπερας με τους διακεκριμένους Μονωδούς της, συνοδεία πιάνου. Οι άριες και τα ντουέτα από διάσημες όπερες θα συναντήσουν τη φωτισμένη Χριστουγεννιάτικη Αθήνα.
Συμμετέχουν οι Μονωδοί της ΕΛΣ:
Βασιλική Καραγιάννη, Έλενα Κελεσίδη, Αντώνης Κορωναίος, Πέτρος Μαγουλάς, Μαρία Μητσοπούλου, Μαρισία Παπαλεξίου, Διονύσης Σούρμπης, Γιάννης Χριστόπουλος
Πιάνο: Σοφία Ταμβακοπούλου

*Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Χριστουγεννιάτικες αναγνώσεις
24, 25, 29, 30, 31 Δεκεμβρίου 2016 και 1 Ιανουαρίου 2017, 10.00-12.00 & 17.00-19.00 |ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΒΕ
Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) ετοιμάζεται να μετακομίσει στο νέο της κτίριο και προετοιμάζει τους επισκέπτες της με αναγνώσεις βιβλίων κατά την περίοδο των χριστουγεννιάτικων γιορτών. Συγγραφείς, ηθοποιοί και άλλοι καλλιτέχνες, επιλέγουν από τη συλλογή της ΕΒΕ χριστουγεννιάτικες ιστορίες απ’ όλο τον κόσμο και τις διαβάζουν σε ΄παιδιά΄ κάθε ηλικίας.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
*Για το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε ημέρας επισκεφθείτε το www.snfcc.org/events .

One-Man Circus | David Dimitri
25, 26, 28, 29, 30 Δεκεμβρίου - 1, 2, 4, 5, 6 Ιανουαρίου, 19.00-20.30 | ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ
*Στις 25 Δεκεμβρίου & στις 2 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί επιπλέον παράσταση, στις 16.00-17.30
Μια ολόκληρη παράσταση τσίρκου εκτελείται από έναν μόνο άνθρωπο!
Ο άνθρωπος αυτός ΄avec un talent fou΄ (‘με το ταλέντο ενός τρελού’ - Maurice Béjart) – επιχειρεί να εκτελέσει τα πιο τολμηρά νούμερα του τσίρκου. Ο τίτλος της παράστασης είναι L’homme cirque (Ο Άνθρωπος Τσίρκο), και πρόκειται για έναν πρωτοποριακό συνδυασμό από ακροβατικά, μουσικά και χορευτικά νούμερα, τα οποία εκτελούνται από τον David Dimitri, τον Άρχοντα του Σχοινιού όπως τον έχουν αποκαλέσει οι New York Times. Όλα όσα βλέπει ο θεατής είναι αληθινά. Ο David Dimitri είναι διεθνώς αναγνωρισμένος για το μοναδικό του στυλ ακροβατικού χορού σε σχοινί. Συνδυάζοντας την εκπαίδευση στην State Academy for Circus Arts της Βουδαπέστης με τις εντατικές μελέτες χορού στην περίφημη Σχολή Τζούλιαρντ της Νέας Υόρκης, έχει δημιουργήσει ένα είδος δεξιοτεχνικού ακροβατικού χορού σε σχοινί, τον οποίο εκτελεί σε τσίρκα, καλλιτεχνικά φεστιβάλ και αίθουσες συναυλιών σε ολόκληρο τον κόσμο –στο Cirque du Soleil του Καναδά, στο Big Apple Circus της Νέας Υόρκης, στο Εθνικό Τσίρκο Knie της Ελβετίας, και στη Metropolitan Opera υπό τη διεύθυνση του Jean-Pierre Ponelle, είναι μόνο μερικά παραδείγματα.
Η παράσταση L’homme cirque δημιουργήθηκε το 2007 και έχει περιοδεύσει στην Βόρεια Καρολίνα, την Ολλανδία, την Γερμανία, την Ιταλία, την Ελβετία, το Βέλγιο, την Σλοβενία και πιο εκτεταμένα στην Γαλλία.

*Μπορείτε να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα που είναι διαθέσιμη στο www.snfcc.org/events

Παιδικές Εκδηλώσεις

Kids Playpark
Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016, 10.00-13.00 | ΣΤΙΒΟΣ-ΞΕΦΩΤΟ-ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ-ΚΑΝΑΛΙ
Μία ημέρα γεμάτη ψυχαγωγικά παιχνίδια κινητικών και νοητικών δεξιοτήτων θα φέρει παιδιά και γονείς πιο κοντά στο Πάρκο, αλλά και στο πνεύμα των ημερών. Παιχνίδια που δίνουν έμφαση στην έννοια της συνεργασίας και την ενεργοποίηση των αισθήσεων, ενισχύοντας παράλληλα την ψυχική και σωματική ευεξία.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

*Έως 300 συμμετοχές
Εκδηλώσεις για ενήλικες

ΖΟΟ
Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016, 18.00-21.00 | ΠΥΡΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
Στο εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους αναφορικά με την παράδοση της γλυπτικής μεθόδου origami, καθώς θα σχεδιάσουν και θα συναρμολογήσουν γλυπτικά αντικείμενα με μοναδικό υλικό το χαρτί. Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί με την κατασκευή μιας σειράς έργων εμπνευσμένων από το ζωικό βασίλειο.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Λυδία Ανδριώτη, εικαστικός- καλλιτέχνης & Κατερίνα Ζαφειροπούλου, εικαστικός- καλλιτέχνης

*Έως 30 συμμετοχές

Προβολές Χριστουγεννιάτικων ταινιών για μικρούς και μεγάλους

Ο κατεργάρης των Χριστουγέννων (2000)
Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016, 19.30 | ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΛΣ
Στα σύνορα της πόλης του Whoville, ζει ο Grinch, ένας μνησίκακος ερημίτης με μορφή καλικάντζαρου που παρενοχλεί τους ανθρώπους και πάντοτε τους καταστρέφει το εορταστικό κλίμα. Για να ξεμπερδέψει μια και καλή μαζί τους, θα αποπειραθεί να κλέψει το Πνεύμα των Χριστουγέννων! Το γνωστό παραμύθι του Dr. Seuss σε μια διάσημη, μοντέρνα κινηματογραφική διασκευή που έσπασε ταμεία, με τον Jim Carrey να οργιάζει στον πρωταγωνιστικό ρόλο, αγνώριστος χάρη στη μεταμόρφωση του μακιγιάζ του, το οποίο προφανώς και βραβεύτηκε με Όσκαρ στην κατηγορία του.
Σκηνοθεσία: Ron Howard

Πάντινγκτον
Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016, 17.30 | ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΒΕ
Ο Πάντινγκτον, ένας γλυκύτατος αρκουδάκος από το Περού, αποδέχεται την ανοιχτή πρόσκληση που είχε απευθύνει Βρετανός εξερευνητής στους θείους του και καταφτάνει στο Λονδίνο, αναζητώντας τους… ΄συγγενείς΄ του! Θα βρει καταφύγιο στο φιλικό σπίτι της οικογένειας των Μπράουν, αλλά θα γίνει και στόχος μιας δαιμόνιας υπαλλήλου του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας που σκοπεύει να τον ταριχεύσει λόγω εξαιρετικής σπανιότητας. Μια αρχετυπική φιγούρα της αγγλικής κουλτούρας ζωντανεύει στο σινεμά με εξαιρετικά διασκεδαστικό τρόπο, για κάθε ηλικία.
Προβολή με ελληνική μεταγλώττιση
Σκηνοθεσία: Paul King

Λευκά Χριστούγεννα (1954)
Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016, 19.30 | ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΛΣ
Από φαντάροι στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Bing Crosby και Danny Kaye μετατρέπονται σε φημισμένους διασκεδαστές του Broadway, οι οποίοι καλούνται να βοηθήσουν τον παλιό τους στρατηγό που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, γνωρίζοντας έτσι τις αδελφές του, Rosemary Clooney και Vera-Ellen. Πώς θα τις κατακτήσουν, άραγε; Ακόμα ένα πασίγνωστο και αγαπημένο μιούζικαλ με τραγούδια του Irving Berlin και, φυσικά, το ομώνυμο του τίτλου που ερμηνεύει ξανά στη μεγάλη οθόνη ο Crosby. Η ταινία εγκαινίασε στις ΗΠΑ το σύστημα προβολής VistaVision, προσφέροντας ακόμη πιο widescreen εικόνα.
Σκηνοθεσία: Michael Curtiz

Φαντασία (1940)
Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016, 19.00 | ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ ΕΛΣ
Η τρίτη μεγάλου μήκους κινηματογραφική παραγωγή του studio του Walt Disney εμπνέεται από οκτώ συνθέσεις κλασικής μουσικής, με κάθε αντίστοιχο φιλμάκι να τις οπτικοποιεί ξεχωριστά, υπό τη διεύθυνση ορχήστρας του Leopold Stokowski. Η διανομή του φιλμ πραγματοποιήθηκε σε μορφή roadshow attraction, περιοδεύοντας σε 13 αμερικανικές πόλεις με ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες, οι οποίες χρησιμοποιούσαν το Fantasound, επιτρέποντας στο κοινό της εποχής να ακούσει στερεοφωνικό ήχο για πρώτη φορά στο σινεμά! Το συνολικό κόστος ήταν ανυπολόγιστο, ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος δεν επέτρεψε στην ταινία να ταξιδέψει μέχρι την Ευρώπη και το studio «μπήκε μέσα». Έμεινε, όμως, ένα αγέραστο αριστούργημα κινηματογραφικής ομορφιάς που θα σεβόμαστε για πάντα.
Σκηνοθεσία: James Algar, Samuel Armstrong, Ford Beebe Jr., Norman Ferguson, Jim Handley, T. Hee, Wilfred Jackson, Hamilton Luske, Bill Roberts, Paul Satterfield, Ben Sharpsteen

*Μπορείτε να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση, είτε λαμβάνοντας το σχετικό Δελτίο από το Κέντρο Επισκεπτών ή την Υποδοχή του ΚΠΙΣΝ από 19 Δεκεμβρίου μεταξύ 09.00-22.00, είτε συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα που θα είναι διαθέσιμη στο www.snfcc.org/events από τις 22.00 την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου.

Πληροφορίες
Διεύθυνση: Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα 176 74
Τηλ: 216-8091001/002/003
E-mail: info@snfcc.org

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Φτιάξτε τις δικές σας αφίσες στο εργαστήριο του Planet G(reece)

Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα μπούνε ακόμα πιο βαθιά στην τέχνη της γραφιστικής, φτιάχνοντας ένα δικό τους έντυπο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

Εκπαιδευτικά προγράμματα Φεβρουαρίου για όλη την οικογένεια στο Μουσείο Κοτσανά

Εκπλήξεις που θα μας μεταφέρουν στη "χώρα των υδάτων", στις αρχαίες ακαδημίες και την τέχνη της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά και στον κόσμο του έρωτα και της ανταλλαγής.

"Σημειωματάριο Mουσικής" στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι.Ρέντη

Τα παιδιά αυτοσχεδιάζουν με τη φωνή τους, συνθέτουν παρτιτούρες με εικόνες και ήχους και μαθαίνουν για τη σημασία της μουσικής με αφορμή το βιβλίο "Imagine" του Τζον Λενον.

Μικρός Νότος: Επιστρέφει με "Αισωπομαχίες" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πέντε διαχρονικοί μύθοι γίνονται αγνώριστοι και έρχονται στο σήμερα μέσα από μια πολύχρωμη παράσταση φτιαγμένη από αγνά χειροποίητα υλικά, ζωντανή μουσική και τραγούδια, χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις.

Ο Καραγκιόζης γιορτάζει το καρναβάλι στις "Φιγούρες & Κούκλες"

Οι απόκριες για τα παιδιά ξεκινάνε με ένα μασκέ πάρτι στον μπερντέ του Τάσου Κώνστα και ένα αποκριάτικο εργαστήριο μάσκας.

Ο "Φιλάργυρος" του Μολιέρου για παιδιά

H παιδική σκηνή Ονειροπόληση παρουσιάζει στο θέατρο Βρετάνια το κλασικό έργο σε θεατρική διασκευή για παιδιά.

Αποκριάτικα εργαστήρια στο Μουσείο Πειραμάτων

Οι μεγάλοι επιστήμονες 8-12 ετών θα ανακαλύψουν το πρώτο Science Escape Room ενώ οι πιο μικροί θα λάβουν μέρος στο αποκριάτικο εργαστήριο.