Το νέο σπίτι της Εθνικής Βιβλιοθήκης γεμίζει ιστορίες και ευχές

Αυτά τα Χριστούγεννα, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος διοργανώνει τις πρώτες εορταστικές εκδηλώσεις στο νέο της σπίτι και περιμένει μικρούς και μεγάλους με ξεχωριστές ιστορίες από τη συλλογή της.

Το νέο σπίτι της Εθνικής Βιβλιοθήκης γεμίζει ιστορίες και ευχές

Αυτά τα Χριστούγεννα, τις ημέρες 22 - 25, 29 Δεκεμβρίου και 1η Ιανουαρίου η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος διοργανώνει τις πρώτες εορταστικές εκδηλώσεις στο νέο της σπίτι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και περιμένει μικρούς και μεγάλους με ξεχωριστές ιστορίες από τη συλλογή της.

Το νέο σπίτι της Εθνικής Βιβλιοθήκης γεμίζει ιστορίες και ευχές - εικόνα 1

Πάνω από 70 γνωστοί συγγραφείς, τραγουδιστές, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι και βιβλιοθηκονόμοι γεμάτοι προθυμία θα διαβάσουν αγαπημένα χριστουγεννιάτικα βιβλία υποστηρίζοντας την Εθνική Βιβλιοθήκη στο νέο της ξεκίνημα. Έργα των Άντερσεν, Γκριμμ και Ντίκενς, παραδοσιακά παραμύθια, διηγήματα του Παπαδιαμάντη και του Κόντογλου αλλά και σύγχρονες ιστορίες αποκτούν φωνή μέσα από δημόσιες αναγνώσεις προσωπικοτήτων των γραμμάτων και των τεχνών.

Το νέο σπίτι της Εθνικής Βιβλιοθήκης γεμίζει ιστορίες και ευχές - εικόνα 2

Στον ίδιο χώρο θα φιλοξενηθεί από 16 Δεκεμβρίου έως τις 15 Ιανουαρίου και το Δέντρο των Ευχών του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών. Έργο παιδιών που προέκυψε από 100 εργαστήρια ευχών σχολείων και βιβλιοθηκών απ’ όλη τη χώρα, το δέντρο είναι γεμάτο πρωτότυπες ευχές που αποτελούν το πρώτο υλικό που θα κάνει ποδαρικό στις νέες εγκαταστάσεις, προτού τα ράφια γεμίσουν από βιβλία κατά τη διάρκεια του νέου έτους.

Πληροφορίες
Διεύθυνση: Πανεπιστημίου 32, Αθήνα 10679
Τηλ: 210-3382601
Ιστοσελίδα Μετάβασης: transition.nlg.gr
Ιστοσελίδα Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών: network.nlg.gr
Facebook: www.facebook.com/NLGreece/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Φτιάξτε τις δικές σας αφίσες στο εργαστήριο του Planet G(reece)

Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα μπούνε ακόμα πιο βαθιά στην τέχνη της γραφιστικής, φτιάχνοντας ένα δικό τους έντυπο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

Εκπαιδευτικά προγράμματα Φεβρουαρίου για όλη την οικογένεια στο Μουσείο Κοτσανά

Εκπλήξεις που θα μας μεταφέρουν στη "χώρα των υδάτων", στις αρχαίες ακαδημίες και την τέχνη της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά και στον κόσμο του έρωτα και της ανταλλαγής.

"Σημειωματάριο Mουσικής" στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι.Ρέντη

Τα παιδιά αυτοσχεδιάζουν με τη φωνή τους, συνθέτουν παρτιτούρες με εικόνες και ήχους και μαθαίνουν για τη σημασία της μουσικής με αφορμή το βιβλίο "Imagine" του Τζον Λενον.

Μικρός Νότος: Επιστρέφει με "Αισωπομαχίες" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πέντε διαχρονικοί μύθοι γίνονται αγνώριστοι και έρχονται στο σήμερα μέσα από μια πολύχρωμη παράσταση φτιαγμένη από αγνά χειροποίητα υλικά, ζωντανή μουσική και τραγούδια, χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις.

Ο Καραγκιόζης γιορτάζει το καρναβάλι στις "Φιγούρες & Κούκλες"

Οι απόκριες για τα παιδιά ξεκινάνε με ένα μασκέ πάρτι στον μπερντέ του Τάσου Κώνστα και ένα αποκριάτικο εργαστήριο μάσκας.

Ο "Φιλάργυρος" του Μολιέρου για παιδιά

H παιδική σκηνή Ονειροπόληση παρουσιάζει στο θέατρο Βρετάνια το κλασικό έργο σε θεατρική διασκευή για παιδιά.

Αποκριάτικα εργαστήρια στο Μουσείο Πειραμάτων

Οι μεγάλοι επιστήμονες 8-12 ετών θα ανακαλύψουν το πρώτο Science Escape Room ενώ οι πιο μικροί θα λάβουν μέρος στο αποκριάτικο εργαστήριο.