«Σκανταλιάρη Άλφονς», σε περιμέναμε!

Ο Άλφονς επιστρέφει με νέες περιπέτειες. Οι Εκδόσεις Μάρτης μας φέρνουν την συνεχεία της επιτυχημένης σειράς βιβλίων-φαινόμενο στη Σουηδία.

«Σκανταλιάρη Άλφονς», σε περιμέναμε!

Ο Άλφονς επιστρέφει με νέες περιπέτειες. Οι Εκδόσεις Μάρτης μας φέρνουν την συνεχεία της επιτυχημένης σειράς βιβλίων-φαινόμενο στη Σουηδία που μετρά μέχρι σήμερα 30 ιστορίες και έχει κερδίσει τους μικρούς αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

«Σκανταλιάρη Άλφονς», σε περιμέναμε! - εικόνα 1

Ο Άλφονς είναι στο σπίτι της γιαγιάς του με τα μεγαλύτερα ξαδέρφια του που ξέρουν να διαβάζουν και να λένε την ώρα, επειδή είναι μικρός τα ξαδέρφια του τον αγνοούν και δεν παίζουν μαζί του. Είναι μικρός και δεν καταλαβαίνει αυτό του το λένε συνέχεια ο Άλφονς όμως βρίσκει έναν ενδιαφέρον τρόπο για να τους αποδείξει το ακριβώς αντίθετο και τότε αρχίζουν να τον παίρνουν στα σοβαρά.

Τα μηνύματα που περνά η πολυβραβευμένη συγγραφέας Gunilla Bergstrom είναι σοβαρά αλλά αποδίδονται με χιούμορ, με τον ίδιο τρόπο και οι εικόνες των βιβλίων τις οποίες επιλέγει να σχεδιάζει η ίδια ρεαλιστικά αποφεύγονταν έτσι την εξιδανίκευση, όπως δήλωσε σε παλιότερη συνέντευξη της στο αθηνόραμα.

Η Σουηδή Gunilla Bergstrom γράφει και εικονογραφεί η ίδια τα βιβλία της, επίσης γράφει ποιήματα ομοιοκατάληκτα και παιδικά τραγούδια, τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 32 γλώσσες και έχουν πουληθεί περισσότερα από οκτώ εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Για το έργο της έχει συγκεντρώσει μια πληθώρα διακρίσεων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Μικρός Νότος: Επιστρέφει με "Αισωπομαχίες" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πέντε διαχρονικοί μύθοι γίνονται αγνώριστοι και έρχονται στο σήμερα μέσα από μια πολύχρωμη παράσταση φτιαγμένη από αγνά χειροποίητα υλικά, ζωντανή μουσική και τραγούδια, χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/02/2023

Ο Καραγκιόζης γιορτάζει το καρναβάλι στις "Φιγούρες & Κούκλες"

Οι απόκριες για τα παιδιά ξεκινάνε με ένα μασκέ πάρτι στον μπερντέ του Τάσου Κώνστα και ένα αποκριάτικο εργαστήριο μάσκας.

Ο "Φιλάργυρος" του Μολιέρου για παιδιά

H παιδική σκηνή Ονειροπόληση παρουσιάζει στο θέατρο Βρετάνια το κλασικό έργο σε θεατρική διασκευή για παιδιά.

Αποκριάτικα εργαστήρια στο Μουσείο Πειραμάτων

Οι μεγάλοι επιστήμονες 8-12 ετών θα ανακαλύψουν το πρώτο Science Escape Room ενώ οι πιο μικροί θα λάβουν μέρος στο αποκριάτικο εργαστήριο.

Το παιδικό βιβλίο "Η βασίλισσα των πάντων" που έγινε παράσταση στο Μέγαρο

Η βρεφική παράσταση του Λάμπρου Φισφή που βασίστηκε στο βιβλίο της Σάρα Τοσκάνο συνεχίζεται στο Μέγαρο Μουσικής με την ίδια και τον μουσικό Σόλη Μπαρκί.

Aποκριάτικα εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Βιωματικά εργαστήρια, παραμύθια, θέατρο και πολλά αποκριάτικα δρώμενα που οι μικροί μας φίλοι θα λατρέψουν!

Μαθαίνουμε πώς η ελιά έγινε πηγή έμπνευσης των Ελλήνων Χαρακτών – Ζωγράφων του 20ου αιώνα

Μύθοι συμβολισμοί, χρώματα, υφές και τ’ αγαθά που προσφέρει αυτό το ιερό, αιωνόβιο δέντρο .