Η ActionAid σας καλεί σε έναν κόσμο άνω κάτω

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου η ActionAid προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στο εκπαιδευτικό της κέντρο «Ένας κόσμος άνω κάτω», που βρίσκεται κοντά στον σταθμό μετρό Συγγρού-Φιξ.

Η ActionAid σας καλεί σε έναν κόσμο άνω κάτω

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου η ActionAid προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στο εκπαιδευτικό της κέντρο «Ένας κόσμος άνω κάτω», που βρίσκεται κοντά στον σταθμό μετρό Συγγρού-Φιξ.

Η ActionAid σας καλεί σε έναν κόσμο άνω κάτω - εικόνα 1

Ταξιδεύοντας στις γειτονιές του κόσμου οι επισκέπτες θα συναντήσουν τον μυστηριώδη ταξιδιώτη 2Π, θα «γνωρίσουν» την οικογένεια Νιάμπολα από την Κένυα και έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, θα παίξουν το επιτραπέζιο παιχνίδι «Ο γύρος του κόσμου με την ActionAid» και θα μάθουν να προσφέρουν σε όσους έχουν ανάγκη. Επίσης, οι οικογένειες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού θα μπορούν να γράψουν το γράμμα τους προς το παιδί που υποστηρίζουν και να βγάλουν μια οικογενειακή φωτογραφία που θα τη στείλουν στους μακρινούς τους φίλους. Οι δραστηριότητες γίνονται με ελεύθερη ροή, θα υπάρχουν διαφορετικοί σταθμοί στο «αεροπλάνο», την «καλύβα» και την «αγορά», όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες που απευθύνονται σε παιδιά άνω των 5 ετών.

Η ActionAid Ελλάς δραστηριοποιείται από το 2000 και αποσκοπεί στο να ευαισθητοποιήσει παιδιά και εφήβους για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Βασικοί συνεργάτες της είναι τα σχολεία καθώς περισσότεροι από 250.000 μαθητές έχουν συμμετάσχει στις εκστρατείες και τα προγράμματα της. Η οργάνωση εστιάζει στο να διδάξει στα παιδιά αξίες όπως η αποδοχή του διαφορετικού, η δικαιοσύνη, η ισότητα, η συνεργασία και η ανεκτικότητα.

Πληροφορίες
Διεύθυνση: Οδυσσέα Ανδρούτσου 2, Αθήνα
Διάρκεια: 11.00 με 14.00 με ελεύθερη είσοδο και ώρα προσέλευσης.
Δήλωση συμμετοχής στο: education.hellas@actionaid.org

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Μικρός Νότος: Επιστρέφει με "Αισωπομαχίες" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πέντε διαχρονικοί μύθοι γίνονται αγνώριστοι και έρχονται στο σήμερα μέσα από μια πολύχρωμη παράσταση φτιαγμένη από αγνά χειροποίητα υλικά, ζωντανή μουσική και τραγούδια, χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/02/2023

Ο Καραγκιόζης γιορτάζει το καρναβάλι στις "Φιγούρες & Κούκλες"

Οι απόκριες για τα παιδιά ξεκινάνε με ένα μασκέ πάρτι στον μπερντέ του Τάσου Κώνστα και ένα αποκριάτικο εργαστήριο μάσκας.

Ο "Φιλάργυρος" του Μολιέρου για παιδιά

H παιδική σκηνή Ονειροπόληση παρουσιάζει στο θέατρο Βρετάνια το κλασικό έργο σε θεατρική διασκευή για παιδιά.

Αποκριάτικα εργαστήρια στο Μουσείο Πειραμάτων

Οι μεγάλοι επιστήμονες 8-12 ετών θα ανακαλύψουν το πρώτο Science Escape Room ενώ οι πιο μικροί θα λάβουν μέρος στο αποκριάτικο εργαστήριο.

Το παιδικό βιβλίο "Η βασίλισσα των πάντων" που έγινε παράσταση στο Μέγαρο

Η βρεφική παράσταση του Λάμπρου Φισφή που βασίστηκε στο βιβλίο της Σάρα Τοσκάνο συνεχίζεται στο Μέγαρο Μουσικής με την ίδια και τον μουσικό Σόλη Μπαρκί.

Aποκριάτικα εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Βιωματικά εργαστήρια, παραμύθια, θέατρο και πολλά αποκριάτικα δρώμενα που οι μικροί μας φίλοι θα λατρέψουν!

Μαθαίνουμε πώς η ελιά έγινε πηγή έμπνευσης των Ελλήνων Χαρακτών – Ζωγράφων του 20ου αιώνα

Μύθοι συμβολισμοί, χρώματα, υφές και τ’ αγαθά που προσφέρει αυτό το ιερό, αιωνόβιο δέντρο .