Προ-χριστουγεννιάτικη βόλτα στο Μουσείο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη σας προσκαλεί να περάσετε μαζί με τους φίλους και την οικογένειά σας μια λαμπερή, γιορτινή μέρα.

Προ-χριστουγεννιάτικη βόλτα στο Μουσείο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου σας προσκαλεί να περάσετε μαζί με τους φίλους και την οικογένειά σας μια λαμπερή, γιορτινή μέρα, με μουσική, εργαστήρια, ξεναγήσεις, πολλές προσφορές για τα δώρα σας και εορταστικές γευστικές εκπλήξεις στο πνεύμα των ημερών.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα οκτώ διαφορετικά σύνολα νέων μουσικών της Underground Youth Orchestra που αποτελείται από 45 σπουδαστές μουσικής, ηλικίας 10-24 ετών, και συμπληρώνεται από τέσσερις επαγγελματίες μουσικούς. Για τις πιο προχωρημένες ώρες ο Larry Gus έχει ετοιμάσει πολλές μουσικές προτάσεις.

Πολλά και τα εργαστήρια, από τα εργαστήρια bartending για cocktails με τον Χρήστο Χουσέα bartender και ιδιοκτήτη του 42 ο οποίος μαθαίνει μυστικές συνταγές για εορταστικά cocktail στους μεγάλους, σε ένα εργαστήριο για παιδιά και τους γονείς για την μαγεία της γεύσης και πώς αυτή αγκαλιάζει όλες μας τις αισθήσεις και τέλος το Swop, συνδυάζει ένα εργαστήριο κοπής laser με ένα δημιουργικό γραφείο, οι εφαρμογές του περιπλέκουν την αρχιτεκτονική με τις γραφικές τέχνες και τη φωτογραφία.

Επίσης, γίνονται ξεναγήσεις στις εκθέσεις: «Γιάννης Τσαρούχης. Εικονογράφηση μιας αυτοβιογραφίας. Δεύτερο Μέρος (1940-1989)» και «ΑΘΗΝΑ ΘΕΑ» όπου παρουσιάζονται 520 διαφορετικές φωτογραφίες της Αθήνας. Φιλική και για τα παιδιά η έκθεση της Όπυ Ζούνη «Τάξη στο Χάος / Ordo ad chao» η οποία αφορά γεωμετρία και φαντασία, σχήματα όλων των ειδών που δημιουργούν χώρους συναρπαστικούς και μας καλούν να τους εξερευνήσουμε, για φιλότεχνους από 5 ετών.

Πληροφορίες
Μουσείο Μπενάκη: Πειραιώς 138
Εισιτήριο: Ενιαία, συμβολική είσοδος €3, εξαιρούνται τα παιδιά, οι άνεργοι, οι νέοι έως 22 ετών και οι φοιτητές.
Ειδικά για τα μέλη του μουσείου: Eλεύθερη είσοδος, περιήγηση στα παρασκήνια της έκθεσης της Όπυ Ζούνη και έκπτωση 20% σε όλα τα είδη του Πωλητηρίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Pet Partners of Hellas: "Η επαφή ενός ανθρώπου με έναν σκύλο είναι ευεργετική από μόνη της"

Ο ιδρυτής του Pet Partners of Hellas, Βασίλης Σούκος, μιλά για το φεστιβάλ, τις δράσεις, το έργο και τους στόχους του οργανισμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΒΟΥΝΙΔΟΥ
29/09/2022

"Underwater": Μια χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μαγευτική παράσταση για βρέφη και γονείς.

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί-μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου περιλαμβάνουν παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια.

"Ο Ραφτάκος των λέξεων" στο θέατρο της Ρεματιάς σε μια μοναδική παράσταση για καλό σκοπό

Η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση για καλό σκοπό στο θέατρο της Ρεματιάς.

"Ταρτούφος" και "Ερωτόκριτος" στην Παιδική – Εφηβική Σκηνή του Τζένη Καρέζη

Ύστερα από συνεχόμενα sold out, οι δύο παραστάσεις επανέρχονται για να συναντήσουν όσους δεν πρόλαβαν κι ακόμη περισσότερους.

"Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι" από το Θέατρο Μαριονέτας "Γκότση"

Μία παράσταση γεμάτη περιπέτεια, άφθονο γέλιο και εξαιρετικά μηνύματα για την φιλία, την αγάπη και τον σεβασμό στα ιδανικά και τις αξίες της ζωής.

Διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια για παιδιά από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης συνεχίζει και την σχολική χρονιά 2022-2023 τα διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια που αγαπήθηκαν τόσο πολύ από μικρούς και μεγάλους.