Το καπλάνι επιστρέφει στο θέατρο

Το κλασικό και αγαπημένο μυθιστόρημα «Το καπλάνι της βιτρίνας» της Άλκης Ζέη ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Αβάκιο με ανανεωμένο καστ, από 6/11

Το καπλάνι επιστρέφει στο θέατρο

Το κλασικό και αγαπημένο μυθιστόρημα «Το καπλάνι της βιτρίνας» της Άλκης Ζέη ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Αβάκιο με ανανεωμένο καστ, από 6/11.

Το καπλάνι επιστρέφει στο θέατρο - εικόνα 1

Στο πρώτο του ανέβασμα, «Το καπλάνι της βιτρίνας» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Ανδρομάχης Χρυσομάλη, σύστησε το θρυλικό βιβλίο της Άλκης Ζέη στους νεότερους (ή τουλάχιστον σε όσους δεν το γνώριζαν ήδη) και προκάλεσε μια γλυκιά νοσταλγία στους μεγαλύτερους, καθώς παρουσιάζει μια ιστορία όπου η παιδική αφέλεια και αθωότητα, η συγκίνηση και το χιούμορ πρωταγωνιστούν για να μας πουν ξανά ότι η φιλία, η ανθρωπιά και η δημοκρατία είναι αξίες ανεκτίμητες. Φέτος, στο θέατρο Αβάκιο, από 6/11 έως 25/12, το ανανεωμένο καστ υπόσχεται να μεταφέρει ξανά μικρούς και μεγάλους στη Σάμο, στο “σκηνικό” των παιδικών χρόνων της Άλκης Ζέη και κυρίως στα συναισθήματα, την ψυχή και την αθωότητα των δύο μικρών κοριτσιών, της Μέλιας και της Μυρτώς. Οι δυο τους, το καλοκαίρι του 1936 στο Λαμαγάρι, απολαμβάνουν επί δικτατορίας του Μεταξά το παιχνίδι και τη θάλασσα με τους φίλους τους και τον αγαπημένο τους ξάδελφο Νίκο, φοιτητή στην Αθήνα που τους διηγείται τις πιο συναρπαστικές ιστορίες για το καπλάνι, τον βαλσαμωμένο τίγρη, που τη μια μέρα έχει ανοιχτό το γαλάζιο του μάτι και την άλλη το μαύρο. Τι θα συμβεί όμως, όταν το καπλάνι ανοίξει για τα καλά το μαύρο του μάτι;

Περισσότερες πληροφορίες

Το καπλάνι της βιτρίνας

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 120 '

Σύγχρονη δραματοποιημένη προσέγγιση του έργου, το οποίο καταγράφει την καθημερινότητα δύο κοριτσιών το καλοκαίρι που ξεκινά η δικτατορία του Μεταξά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.