Θεατρική αφήγηση κυπριακών παραμυθιών

Ραντεβού την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στο Σπίτι της Κύπρου στη θεατρική αφήγηση κυπριακών παραμυθιών «Μιαν βολάν τζι’ έναν τζιαιρόν...»

Θεατρική αφήγηση κυπριακών παραμυθιών

Ραντεβού την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στο Σπίτι της Κύπρου στη θεατρική αφήγηση κυπριακών παραμυθιών «Μιαν βολάν τζι’ έναν τζιαιρόν...»

Θεατρική αφήγηση κυπριακών παραμυθιών - εικόνα 1

Το Σπίτι της Κύπρου και το Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας προσκαλούν, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α στο Σύνταγμα, μικρούς και μεγάλους, στη θεατρική αφήγηση κυπριακών παραμυθιών Μιαν βολάν τζι’ έναν τζιαιρόν…

Οι ηθοποιοί Άνδρη Θεοδότου, Αντρέας Κουτσόφτας και Ελένη Μολέσκη θα αφηγηθούν τα κυπριακά παραμύθια Ο βασιλιάς με τους τρεις γιούες, Η γριά, η κάττα, ο σσύλλος τζαι το θερκόν και Η βασιλοπούλλα που έτρωεν τα νύσια της.

Τα παραμύθια συμπεριλαμβάνονται στον τόμο ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. Από το λαογραφικό αρχείο του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών (Δημοσιεύματα του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών LVIII, Λευκωσία 2015 / Εισαγωγή: Μιχάλης Γ. Μερακλής, Επιμέλεια: Αργυρώ Ξενοφώντος, Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου).

Όπως σημειώνει η κ. Αργυρώ Ξενοφώντος, εκ των συνεπιμελητριών του τόμου, στην Κύπρο, σε παλαιότερες κυρίως εποχές, τα παραμύθια αποτελούσαν το βασικότερο μέσο ψυχαγωγίας τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες. Μέσα από αυτά ο καθένας μπορούσε να δει την καθημερινότητα, τα πιστεύω, τα ήθη, τα έθιμα, ακόμα και τους πόθους του να ξεδιπλώνονται σχεδόν ζωντανά μπροστά στα μάτια του.

Πρεσβεία Κυπριακής Δημοκρατίας
Σπίτι της Κύπρου
Ξενοφώντος 2Α
Τ. 210 3734934
http://spititiskyprou.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Η Χώρα των Πουλιών" έρχεται στο Κνωσός

Μια παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Pet Partners of Hellas: "Η επαφή ενός ανθρώπου με έναν σκύλο είναι ευεργετική από μόνη της"

Ο ιδρυτής του Pet Partners of Hellas, Βασίλης Σούκος, μιλά για το φεστιβάλ, τις δράσεις, το έργο και τους στόχους του οργανισμού.

"Underwater": Μια χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μαγευτική παράσταση για βρέφη και γονείς.

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί-μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου περιλαμβάνουν παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια.

"Ο Ραφτάκος των λέξεων" στο θέατρο της Ρεματιάς σε μια μοναδική παράσταση για καλό σκοπό

Η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση για καλό σκοπό στο θέατρο της Ρεματιάς.

"Ταρτούφος" και "Ερωτόκριτος" στην Παιδική – Εφηβική Σκηνή του Τζένη Καρέζη

Ύστερα από συνεχόμενα sold out, οι δύο παραστάσεις επανέρχονται για να συναντήσουν όσους δεν πρόλαβαν κι ακόμη περισσότερους.

"Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι" από το Θέατρο Μαριονέτας "Γκότση"

Μία παράσταση γεμάτη περιπέτεια, άφθονο γέλιο και εξαιρετικά μηνύματα για την φιλία, την αγάπη και τον σεβασμό στα ιδανικά και τις αξίες της ζωής.