«Ο πήλινος κόσμος των σχημάτων» δωρεάν για παιδιά ανέργων

Το Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δράσεων προσφέρει δωρεάν σε παιδιά ανέργων τη βιωματική εκπαιδευτική δράση «Ο πήλινος κόσμος των σχημάτων».

«Ο πήλινος κόσμος των σχημάτων» δωρεάν για παιδιά ανέργων

Το Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δράσεων προσφέρει δωρεάν σε παιδιά ανέργων τη βιωματική εκπαιδευτική δράση «Ο πήλινος κόσμος των σχημάτων».

«Ο πήλινος κόσμος των σχημάτων» δωρεάν για παιδιά ανέργων - εικόνα 1

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκινά με διαδραστική παράσταση της ομάδας ΆΝΑΣΣΑ που μυεί τους μικρούς θεατές στην διαδικασία της δημιουργίας και τους εισάγει στις βασικές έννοιες της Γεωμετρίας.

Ακολουθεί ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΗΛΟΥ στο οποίο τα παιδιά χρησιμοποιώντας στοιχεία της παράστασης, δημιουργούν με πηλό σχήματα και εικόνες. Μέσα από τη διαδικασία της δημιουργίας ανακαλύπτουν βιωματικά τη διαδρομή από τη σύλληψη μιας ιδέας στην πραγμάτωσή της. Εξερευνούν τον Κόσμο της Γεωμετρίας, μαθαίνουν να δουλεύουν τον πηλό, δίνουν σχήμα στα συναισθήματα τους και δημιουργούν το δικό τους μοναδικό κόσμο.

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-8 ετών.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 210-3318491/2 ή ηλεκτρονικά στο kmnk@otenet.gr.

Απαραίτητη η επίδειξη κάρτας ανεργίας του γονιού.
Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016
Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016
Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016
Ώρες: 11.00΄-12.30΄

Συντελεστές παράστασης: Κείμενο : Ντόρα Ζαχαροπούλου
Σκηνοθεσία: Ντόρα Ζαχαροπούλου
Μουσική : Ξενοφών Υφαντής Χ
ορογραφίες: Αναστασία Γεωργαλά
Δημιουργική ομάδα ταινίας stop motion animation: Σκηνοθεσία ταινίας: Αγάθη Δαρλάση Διεύθυνση φωτογραφίας ταινίας: Νίκος Παστρικός Clay & paper creator: Ήρα Μαγαλιού Μοντάζ & post production: Αγάθη Δαρλάση & Νίκος Παστρικός Ακούγονται οι: Χ. Ζησιμάτου, Ξεν.Υφαντής, Λ. Υφαντή, Ντ. Ζαχαροπούλου
Η ταινία είναι δημιουργία της ΑΝΑΣΣΑ & του STORYLAB. Στον ρόλο της σκανδαλιάρας παραμυθούς σε διπλή διανομή η Ελευθερία Γαλιατσάτου και η Μαριάννα Σφακιανάκη Διεύθυνση παραγωγής: Ντόρα Ζαχαροπούλου Φωτογραφίες παράστασης: Άντζυ Αρώνη Γραφιστικά: Κωστής Βασιλιάδης

Παραγωγή: ΑΝΑΣΣΑ

Με την ευγενική υποστήριξη ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΟΥ Φ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.