«Ο πήλινος κόσμος των σχημάτων» δωρεάν για παιδιά ανέργων

Το Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δράσεων προσφέρει δωρεάν σε παιδιά ανέργων τη βιωματική εκπαιδευτική δράση «Ο πήλινος κόσμος των σχημάτων».

«Ο πήλινος κόσμος των σχημάτων» δωρεάν για παιδιά ανέργων

Το Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δράσεων προσφέρει δωρεάν σε παιδιά ανέργων τη βιωματική εκπαιδευτική δράση «Ο πήλινος κόσμος των σχημάτων».

«Ο πήλινος κόσμος των σχημάτων» δωρεάν για παιδιά ανέργων - εικόνα 1

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκινά με διαδραστική παράσταση της ομάδας ΆΝΑΣΣΑ που μυεί τους μικρούς θεατές στην διαδικασία της δημιουργίας και τους εισάγει στις βασικές έννοιες της Γεωμετρίας.

Ακολουθεί ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΗΛΟΥ στο οποίο τα παιδιά χρησιμοποιώντας στοιχεία της παράστασης, δημιουργούν με πηλό σχήματα και εικόνες. Μέσα από τη διαδικασία της δημιουργίας ανακαλύπτουν βιωματικά τη διαδρομή από τη σύλληψη μιας ιδέας στην πραγμάτωσή της. Εξερευνούν τον Κόσμο της Γεωμετρίας, μαθαίνουν να δουλεύουν τον πηλό, δίνουν σχήμα στα συναισθήματα τους και δημιουργούν το δικό τους μοναδικό κόσμο.

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-8 ετών.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 210-3318491/2 ή ηλεκτρονικά στο kmnk@otenet.gr.

Απαραίτητη η επίδειξη κάρτας ανεργίας του γονιού.
Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016
Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016
Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016
Ώρες: 11.00΄-12.30΄

Συντελεστές παράστασης: Κείμενο : Ντόρα Ζαχαροπούλου
Σκηνοθεσία: Ντόρα Ζαχαροπούλου
Μουσική : Ξενοφών Υφαντής Χ
ορογραφίες: Αναστασία Γεωργαλά
Δημιουργική ομάδα ταινίας stop motion animation: Σκηνοθεσία ταινίας: Αγάθη Δαρλάση Διεύθυνση φωτογραφίας ταινίας: Νίκος Παστρικός Clay & paper creator: Ήρα Μαγαλιού Μοντάζ & post production: Αγάθη Δαρλάση & Νίκος Παστρικός Ακούγονται οι: Χ. Ζησιμάτου, Ξεν.Υφαντής, Λ. Υφαντή, Ντ. Ζαχαροπούλου
Η ταινία είναι δημιουργία της ΑΝΑΣΣΑ & του STORYLAB. Στον ρόλο της σκανδαλιάρας παραμυθούς σε διπλή διανομή η Ελευθερία Γαλιατσάτου και η Μαριάννα Σφακιανάκη Διεύθυνση παραγωγής: Ντόρα Ζαχαροπούλου Φωτογραφίες παράστασης: Άντζυ Αρώνη Γραφιστικά: Κωστής Βασιλιάδης

Παραγωγή: ΑΝΑΣΣΑ

Με την ευγενική υποστήριξη ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΟΥ Φ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Πολύχρωμα πειράματα για μικρούς και μεγάλους επιστήμονες

Οι δραστηριότητες του Μουσείου Πειραμάτων περιλαμβάνουν από πολύχρωμα πειράματα και δεινόσαυρους, μέχρι αληθινά πειράματα Χημείας και κατανόηση των καιρικών φαινομένων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/09/2022

"Θεατροπαιχνιδίσματα στο μαγικό βαγόνι" της Αμαξοστοιχίας Ρουφ

Ένα ταξίδι στο χρόνο, το παιχνίδι και τη γνώση μέσα από τους φανταστικούς κόσμους της μυθολογίας, της λογοτεχνίας, των λαϊκών παραμυθιών και των εθίμων.

"Η Χώρα των Πουλιών" έρχεται στο Κνωσός

Μια παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.

Pet Partners of Hellas: "Η επαφή ενός ανθρώπου με έναν σκύλο είναι ευεργετική από μόνη της"

Ο ιδρυτής του Pet Partners of Hellas, Βασίλης Σούκος, μιλά για το φεστιβάλ, τις δράσεις, το έργο και τους στόχους του οργανισμού.

"Underwater": Μια χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μαγευτική παράσταση για βρέφη και γονείς.

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί-μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου περιλαμβάνουν παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια.

"Ο Ραφτάκος των λέξεων" στο θέατρο της Ρεματιάς σε μια μοναδική παράσταση για καλό σκοπό

Η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση για καλό σκοπό στο θέατρο της Ρεματιάς.