Παιδικά θεατρικά εργαστήρια στο Εθνικό θέατρο και το Ωδείο Αθηνών

Δύο ξεχωριστά θεατρικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους λειτουργούν φέτος το καλοκαίρι από δύο οργανισμούς με κύρος και ιστορία. Μήπως ήρθε η ώρα να μυήσουμε τους πρωταγωνιστές της ζωής μας στο μεγάλο μυστήριο του θεάτρου;

Παιδικά θεατρικά εργαστήρια στο Εθνικό θέατρο και το Ωδείο Αθηνών

Δύο ξεχωριστά θεατρικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους λειτουργούν φέτος το καλοκαίρι από δύο οργανισμούς με κύρος και ιστορία: το Εθνικό θέατρο και το Ωδείο Αθηνών. Μήπως ήρθε η ώρα να μυήσουμε τους πρωταγωνιστές της ζωής μας στο μεγάλο μυστήριο του θεάτρου;

Παιδικά θεατρικά εργαστήρια στο Εθνικό θέατρο και το Ωδείο Αθηνών - εικόνα 1

Διαδραστικό παιχνίδι στο Εθνικό θέατρο

Θερινά παιδικά εργαστήρια και τμήματα αυτοσχεδιασμών για εφήβους φιλοξενεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το Εθνικό θέατρο στο εμβληματικό κτίριο Τσίλλερ της οδού Αγίου Κωνσταντίνου. Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων, τα παιδιά, μέσα από το διαδραστικό παιχνίδι, τον χορό, τα παραμύθια και την κατασκευή κούκλας και μάσκας έχουν την ευκαιρία, όπως επισημαίνουν και οι συντελεστές του εργαστηρίου, «να συνειδητοποιήσουν το σώμα τους να το συνδέσουν με τον λόγο, να διευρύνουν τη λεκτική τους ικανότητα και να εκτονώσουν τις εσωτερικές τους φορτίσεις».

Πληροφορίες: 2105288178

Παιδικά θεατρικά εργαστήρια στο Εθνικό θέατρο και το Ωδείο Αθηνών - εικόνα 2

Ποίηση και πικ-νικ στο Ωδείο Αθηνών

«Για να πατάς στέρεα στη γη, πρέπει το ένα πόδι σου να είναι έξω από τη γη» έγραφε ο Οδυσσέας Ελύτης. Το Ωδείο Αθηνών, το αρχαιότερο μουσικοθεατρικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της νεότερης Ελλάδας, ακολουθεί τη ρήση του ποιητή, κάνοντάς την προμετωπίδα του για φέτος το καλοκαίρι.

Γιατί η Μαρία Αθηναίου, η οποία διευθύνει το Εργαστήρι Θεατρικής Αγωγής, αναλαμβάνει να μυήσει τα παιδιά μας στο λόγο των Ελλήνων ποιητών μέσω του εκπαιδευτικού δράματος, του σωματικού θεάτρου και των θεατρικών παιχνιδιών, με τρόπο βιωματικό. Στο κτίριο- ορόσημο του Ωδείου Αθηνών, στη συμβολή των οδών Λεωφ. Bασ. Kωνσταντίνου & Pηγίλλης, τα παιδιά μας –είτε πρόκειται για μαθητές του δημοτικού είτε για εφήβους- διερευνούν, όπως σημειώνει και η υπεύθυνη: «τα όρια ποίησης και της πραγματικότητας, του ρεαλισμού και της φαντασίας, με το ημερήσιο πρόγραμμα να περιλαμβάνει δουλειά μέσα στην αίθουσα το πρωί και το μεσημέρι ομαδικό πικ-νικ και παιχνίδια στον κήπο!».

Πληροφορίες : 2107223464

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εργαστηρίων του Εθνικού θεάτρου

Πρωινά τμήματα από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:30 - 13:30. Α΄ κύκλος: Από Τρίτη 21/06 έως Παρασκευή 01/07. Β΄κύκλος: Από 04/07 έως 15/07. Κόστος: Για τον Α΄ κύκλο: 200€. Για Α΄ και Β΄ κύκλο: 275€. Για τον Β΄ κύκλο: 150€.

Απογευματινά τμήματα από Δευτέρα έως Παρασκευή. Προγράμματα Παιδικών Εργαστηρίων δυο φορές την εβδομάδα. Α΄ κύκλος: Από Τρίτη 21/06 έως Παρασκευή 01/07. Β΄κύκλος: Από 04/07 έως 15/07. Κόστος: Για τον Α΄ κύκλο: 70€. Για Α΄ και Β΄ κύκλο : 100€. Για την Β΄ κύκλο: 50€.

Τα εργαστήρια αυτοσχεδιασμού για εφήβους (και ενήλικες) θα πραγματοποιηθούν από 6 Ιουνίου έως και 25 Ιουλίου στο κτίριο Τσίλλερ. Τα τμήματα θα λειτουργούν ως εξής: Τμήμα εφήβων 13:00 – 17:00 Τμήμα ενηλίκων 17:30-21:30. Κόστος: 100€ ανά μήνα.

Οι δηλώσεις ενδιαφέροντος για τα παιδικά εργαστήρια και τα τμήματα αυτοσχεδιασμού θα πρέπει να έχουν σταλεί έως και 15/6 είτε μέσω email στο paidikosteki@n-t.gr είτε θα γίνεται τηλεφωνική κράτηση στο 210.5288178 (9:00 – 16:00).

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εργαστηρίων του Ωδείου Αθηνών:

Πρόγραμμα Δημοτικού Το ημερήσιο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει δουλειά μέσα στην αίθουσα το πρωί και το μεσημέρι θα βγαίνουμε έξω για ομαδικό πικ-νικ και παιχνίδια στον κήπο! Τρίτη 21/6 - Παρασκευή 25/6 (4η/5η/6η Δημοτικού) Ώρες : 9:00 - 14:00 Δευτέρα 27/6 - Παρασκευή 1/6 (1η/2α/3η Δημοτικού) Ώρες : 9:00 - 14:00. Το κόστος είναι 95 ευρώ στα οποία συμπεριλαμβάνεται το πικ-νικ. Το εργαστήρι θα έχει μέγιστο αριθμό συμμετοχής τα 12 παιδιά και ελάχιστο τα 8 παιδιά.

Πρόγραμμα εφήβων-Γυμνασίου Δευτέρα 4/7 , Τετάρτη 6/7, Παρασκευή 8/7, Τρίτη 12/7 και Πέμπτη 14/7 Ώρες : 16:00 - 19:00 & Πρόγραμμα εφήβων-Λυκείου Τρίτη 5/7, Πέμπτη 7/7, Δευτέρα 11/7, Τετάρτη 13/7 και Παρασκευή 15/7 Ώρες : 17:00 - 20:00. Το κόστος είναι 70 ευρώ. Το εργαστήρι θα έχει μέγιστο αριθμό συμμετοχής τα 15 παιδιά και ελάχιστο τα 6 παιδιά.

Γενικές πληροφορίες: 2107223464 (Κατερίνα Τσεσμετζή)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.

Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ

Καμπάνια ενημέρωσης για την έρευνα "Παιδί και ανάγνωση" και ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".