Παιδικά θεατρικά εργαστήρια στο Εθνικό θέατρο και το Ωδείο Αθηνών

Δύο ξεχωριστά θεατρικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους λειτουργούν φέτος το καλοκαίρι από δύο οργανισμούς με κύρος και ιστορία. Μήπως ήρθε η ώρα να μυήσουμε τους πρωταγωνιστές της ζωής μας στο μεγάλο μυστήριο του θεάτρου;

Παιδικά θεατρικά εργαστήρια στο Εθνικό θέατρο και το Ωδείο Αθηνών

Δύο ξεχωριστά θεατρικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους λειτουργούν φέτος το καλοκαίρι από δύο οργανισμούς με κύρος και ιστορία: το Εθνικό θέατρο και το Ωδείο Αθηνών. Μήπως ήρθε η ώρα να μυήσουμε τους πρωταγωνιστές της ζωής μας στο μεγάλο μυστήριο του θεάτρου;

Παιδικά θεατρικά εργαστήρια στο Εθνικό θέατρο και το Ωδείο Αθηνών - εικόνα 1

Διαδραστικό παιχνίδι στο Εθνικό θέατρο

Θερινά παιδικά εργαστήρια και τμήματα αυτοσχεδιασμών για εφήβους φιλοξενεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το Εθνικό θέατρο στο εμβληματικό κτίριο Τσίλλερ της οδού Αγίου Κωνσταντίνου. Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων, τα παιδιά, μέσα από το διαδραστικό παιχνίδι, τον χορό, τα παραμύθια και την κατασκευή κούκλας και μάσκας έχουν την ευκαιρία, όπως επισημαίνουν και οι συντελεστές του εργαστηρίου, «να συνειδητοποιήσουν το σώμα τους να το συνδέσουν με τον λόγο, να διευρύνουν τη λεκτική τους ικανότητα και να εκτονώσουν τις εσωτερικές τους φορτίσεις».

Πληροφορίες: 2105288178

Παιδικά θεατρικά εργαστήρια στο Εθνικό θέατρο και το Ωδείο Αθηνών - εικόνα 2

Ποίηση και πικ-νικ στο Ωδείο Αθηνών

«Για να πατάς στέρεα στη γη, πρέπει το ένα πόδι σου να είναι έξω από τη γη» έγραφε ο Οδυσσέας Ελύτης. Το Ωδείο Αθηνών, το αρχαιότερο μουσικοθεατρικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της νεότερης Ελλάδας, ακολουθεί τη ρήση του ποιητή, κάνοντάς την προμετωπίδα του για φέτος το καλοκαίρι.

Γιατί η Μαρία Αθηναίου, η οποία διευθύνει το Εργαστήρι Θεατρικής Αγωγής, αναλαμβάνει να μυήσει τα παιδιά μας στο λόγο των Ελλήνων ποιητών μέσω του εκπαιδευτικού δράματος, του σωματικού θεάτρου και των θεατρικών παιχνιδιών, με τρόπο βιωματικό. Στο κτίριο- ορόσημο του Ωδείου Αθηνών, στη συμβολή των οδών Λεωφ. Bασ. Kωνσταντίνου & Pηγίλλης, τα παιδιά μας –είτε πρόκειται για μαθητές του δημοτικού είτε για εφήβους- διερευνούν, όπως σημειώνει και η υπεύθυνη: «τα όρια ποίησης και της πραγματικότητας, του ρεαλισμού και της φαντασίας, με το ημερήσιο πρόγραμμα να περιλαμβάνει δουλειά μέσα στην αίθουσα το πρωί και το μεσημέρι ομαδικό πικ-νικ και παιχνίδια στον κήπο!».

Πληροφορίες : 2107223464

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εργαστηρίων του Εθνικού θεάτρου

Πρωινά τμήματα από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:30 - 13:30. Α΄ κύκλος: Από Τρίτη 21/06 έως Παρασκευή 01/07. Β΄κύκλος: Από 04/07 έως 15/07. Κόστος: Για τον Α΄ κύκλο: 200€. Για Α΄ και Β΄ κύκλο: 275€. Για τον Β΄ κύκλο: 150€.

Απογευματινά τμήματα από Δευτέρα έως Παρασκευή. Προγράμματα Παιδικών Εργαστηρίων δυο φορές την εβδομάδα. Α΄ κύκλος: Από Τρίτη 21/06 έως Παρασκευή 01/07. Β΄κύκλος: Από 04/07 έως 15/07. Κόστος: Για τον Α΄ κύκλο: 70€. Για Α΄ και Β΄ κύκλο : 100€. Για την Β΄ κύκλο: 50€.

Τα εργαστήρια αυτοσχεδιασμού για εφήβους (και ενήλικες) θα πραγματοποιηθούν από 6 Ιουνίου έως και 25 Ιουλίου στο κτίριο Τσίλλερ. Τα τμήματα θα λειτουργούν ως εξής: Τμήμα εφήβων 13:00 – 17:00 Τμήμα ενηλίκων 17:30-21:30. Κόστος: 100€ ανά μήνα.

Οι δηλώσεις ενδιαφέροντος για τα παιδικά εργαστήρια και τα τμήματα αυτοσχεδιασμού θα πρέπει να έχουν σταλεί έως και 15/6 είτε μέσω email στο paidikosteki@n-t.gr είτε θα γίνεται τηλεφωνική κράτηση στο 210.5288178 (9:00 – 16:00).

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εργαστηρίων του Ωδείου Αθηνών:

Πρόγραμμα Δημοτικού Το ημερήσιο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει δουλειά μέσα στην αίθουσα το πρωί και το μεσημέρι θα βγαίνουμε έξω για ομαδικό πικ-νικ και παιχνίδια στον κήπο! Τρίτη 21/6 - Παρασκευή 25/6 (4η/5η/6η Δημοτικού) Ώρες : 9:00 - 14:00 Δευτέρα 27/6 - Παρασκευή 1/6 (1η/2α/3η Δημοτικού) Ώρες : 9:00 - 14:00. Το κόστος είναι 95 ευρώ στα οποία συμπεριλαμβάνεται το πικ-νικ. Το εργαστήρι θα έχει μέγιστο αριθμό συμμετοχής τα 12 παιδιά και ελάχιστο τα 8 παιδιά.

Πρόγραμμα εφήβων-Γυμνασίου Δευτέρα 4/7 , Τετάρτη 6/7, Παρασκευή 8/7, Τρίτη 12/7 και Πέμπτη 14/7 Ώρες : 16:00 - 19:00 & Πρόγραμμα εφήβων-Λυκείου Τρίτη 5/7, Πέμπτη 7/7, Δευτέρα 11/7, Τετάρτη 13/7 και Παρασκευή 15/7 Ώρες : 17:00 - 20:00. Το κόστος είναι 70 ευρώ. Το εργαστήρι θα έχει μέγιστο αριθμό συμμετοχής τα 15 παιδιά και ελάχιστο τα 6 παιδιά.

Γενικές πληροφορίες: 2107223464 (Κατερίνα Τσεσμετζή)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια για παιδιά από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης συνεχίζει και την σχολική χρονιά 2022-2023 τα διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια που αγαπήθηκαν τόσο πολύ από μικρούς και μεγάλους.

22/09/2022

Δείτε τις εκπαιδευτικές δράσεις του Ιδρύματος Θεοχαράκη για τον Οκτώβριο

Τα παιδιά γνωρίζουν τον θαυμαστό κόσμο των τεχνών μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις και εργαστήρια.

Το 1ο Διαδραστικό και Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ με σκύλους θεραπείας

Η πρωτοβουλία που υλοποιείται με στόχο την ανάπτυξη κοινωνικών και γνωστικών δεξιοτήτων των παιδιών, πραγματοποιείται για πρώτη χρονιά εντός του χώρου του Σεράφειου του Δήμου Αθηναίων.

"Ηλίας, ο πρώτος γάτος χορευτής της γατοϊστορίας": Μια παράσταση που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα

Το θεατρικό σε σκηνοθεσία Στέφανου Παπατρέχα και Νάντιας Δαλκυριάδου κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Άβατον.

Τα Ηράκλεια 2022 είναι αφιερωμένα στα παιδιά και την παράδοση

Με ένα ακόμα τριήμερο αφιερωμένο στην παράδοση, κυρίως όμως, στα παιδιά συνεχίζεται το ετήσιο, μεγάλο πολιτιστικό φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Ο Μάικ ο Φασολάκης κάνει "Πάρτυ!" στο θέατρο Ήβη

Κάθε Σάββατο και Κυριακή ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών που δημιούργησε η Μαρί Κωνσταντάτου επιστρέφει για να μας διηγηθεί τις νέες του περιπέτειες.

Πώς τα παιδιά μπορούν να κατανοήσουν δημιουργικά τη σχέση τους με το περιβάλλον;

Ο DOMa διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά τα εργαστήρια αρχιτεκτονικής για παιδιά DOMakids.