Λεξιλογία: Το Online πρόγραμμα για την αποκατάσταση της δυσλεξίας

Με στόχο την πρόληψη αλλά και την αποκατάσταση της δυσλεξίας ξεκίνησε τη λειτουργία το πρόγραμμα Λεξιλογία, που στόχο έχει να ενισχύσει και να βοηθήσει παιδιά αλλά και ενήλικες με προβλήματα δυσλεξίας.

Λεξιλογία: Το Online πρόγραμμα για την αποκατάσταση της δυσλεξίας

Μερικές ώρες την εβδομάδα online παρακολούθησης και ενασχόλησης με το πρόγραμμα, τα παιδιά και οι ενήλικες με δυσλεξία μπορούν να έχουν μια πολύ θετική πορεία και να βελτιώσουν κατά πολύ τη φωνολογική και μορφολογική επίγνωση. Ακολουθείται χωρίς τη φυσική παρουσία του ειδικού, οπουδήποτε, ανά πάσα στιγμή της ημέρας, όπου και να μένουν, χωρίς ταλαιπωρία, αποδοτικά και οικονομικά. Δεν πρέπει εξάλλου να ξεχνάμε ότι η δυσλεξία αποτελεί μια συχνή μαθησιακή δυσκολία που συναντάται στο 10-15% των παιδιών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και εμφανίζεται κατά την διάρκεια της εκμάθησης της ανάγνωσης και της γραφής.
Απευθύνεται ως πρόληψη σε μαθητές νηπιαγωγείου, μαθητές 1ης και 2ας δημοτικού αλλά και ως αποκατάσταση σε μαθητές δημοτικού, μαθητές γυμνασίου και λυκείου και ενήλικες.

Λεξιλογία: Το Online πρόγραμμα για την αποκατάσταση της δυσλεξίας - εικόνα 1

Η μέθοδος της φωνολογικής και μορφολογικής επεξεργασίας από το πρώτο στάδιο, αυτό της αναγνώρισης των φθόγγων και του συσχετισμού συμβόλου και φθόγγου έως το τρίτο και τελευταίο στάδιο, αυτό της μορφολογικής επεξεργασίας της ελληνικής γλώσσας αποτελεί δημιούργημα της εξελικτικής ψυχολόγου Hester Hoette, με εξειδίκευση στις μαθησιακές δυσκολίες και ειδικότερα στη δυσλεξία. Μέσω της χρήσης της Λεξιλογίας, οι χρήστες προόδευσαν τόσο, ώστε να μπορούν να λειτουργούν ικανά και αποτελεσματικά στο σχολείο και στην κοινωνία, ενώ το γνωστικό τους επίπεδο δεν υπολείπεται πλέον από το αντίστοιχο επίπεδο του μέσου όρου των συμμαθητών και συμπολιτών τους. Μέσω της μεθόδου Λεξιλογία τα άτομα που πάσχουν από δυσλεξία καθίστανται συνειδητοί χρήστες της γλώσσας τους.

Τη Λεξιλογία μπορεί κανείς να βρει στη διεύθυνση http://lexilogy.com/gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.