Βουνίσιος αέρας φυσά στο Ακροπόλ

«Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου μεταφέρει στη σκηνή ο Β. Μαυρογεωργίου με 3D animation, παραδοσιακά μουσικά όργανα, ήχους και μυρωδιές του δάσους. Δείτε τα σε avant-premiere.

Βουνίσιος αέρας φυσά στο Ακροπόλ

«Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου, το πρώτο αναγνωστικό που γράφτηκε στη δημοτική, μεταφέρει στη σκηνή ο Β. Μαυρογεωργίου με 3D animation, παραδοσιακά μουσικά όργανα, ήχους και μυρωδιές του δάσους.

Βουνίσιος αέρας φυσά στο Ακροπόλ - εικόνα 1

Αυτή η τόσο όμορφη ιστορία για τη φύση και τη φιλία προκάλεσε λυσσαλέες αντιδράσεις την εποχή που γράφτηκε, το 1918, και αποσύρθηκε το 1920. Ευτυχώς οι εποχές άλλάξαν και πλέον «Τα Ψηλά Βουνά» θεωρούνται σταθμός στην ιστορία της νεοελληνικής σχολικής και παιδικής λογοτεχνίας. Φιλοδοξία των εκλεκτών ηθοποιών Δημήτρης Κουρούµπαλης, Άρης Τρουπάκης, Θανάσης Δόβρης, Γρηγόρης Ποιµενίδης, Κλεοπάτρα Μάρκου, Σωτήρης Μεντζέλος, Γιώργος Σύρµας, Παντελής Φλατσούσης, Γιώργος Φλωράτος) αλλά και του σκηνοθέτη της παράστασης είναι οι θεατές να έχουν «την αίσθηση πως δεν είδαν μόνο μια παράσταση, αλλά ότι πήγαν μια πρωτότυπη εκδρομή». (Avant premiere με 300 προσκλήσεις για τους αναγνώστες του έντυπου «α»: 11/10. Πληροφορίες στο τεύχος που κυκλοφορεί στις 8/10.)

Περισσότερες πληροφορίες

Τα ψηλά βουνά

  • Δραματοποιημένη Νουβέλα
  • Διάρκεια: 90 '

Μια πρωτότυπη εκδρομή στην ελληνική ύπαιθρο σε μια μεγάλη παραγωγή με μουσικές των Mode Plagal και 3d animation

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο κήπος με τα συναισθήματα" της Βίκυς Σακκή, στο Φουαγιέ του Δηµοτικού Θεάτρου Πειραιά

Παρουσίαση του πρώτου βιβλίου της συγγραφέα Βίκυς Σακκή για μικρούς και οπωσδήποτε μεγαλύτερους αναγνώστες.

Εορταστικό πρόγραμμα παραστάσεων για το "Παραμύθι χωρίς όνομα"

Η παράσταση που έχουν αγαπήσει μικροί και μεγάλοι και είναι sold out από την πρώτη μέρα που ανέβηκε βρίσκεται σε γιορτινή διάθεση προσφέροντας έξτρα παραστάσεις.

"Σκρουτζ The Musical": Ένα ξεχωριστό θέαμα για όλη την οικογένεια

Ζωντανή ορχήστρα και ένας λαμπερός θίασος 25 συντελεστών ανεβαίνουν στη σκηνή του Ακροπόλ και παρουσιάζουν την πιο χριστουγεννιάτικη μουσικοθεατρική παράσταση.

"Foodprint: The Mediterranean Diet Revisited": Φωτογραφικό εργαστήριο με θέμα τη μεσογειακή διατροφή

Στο τέλος του εργαστηρίου, ο καθένας θα επιλέξει μια φωτογραφία που θα παρουσιαστεί στο Εθνικό Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης το φθινόπωρο 2023, στο πλαίσιο ενός συλλογικού έργου που δημιουργείται με αφορμή την έκθεση "Foodprint".

Ζήσε τα "Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στο Παρίσι" στο Μέγαρο Μουσικής

Η ελληνική παράδοση συναντά τη γαλλική κουλτούρα σε μια ολοκαίνουργια vegan, χριστουγεννιάτικη κωμωδία γεμάτη χιούμορ και δράση.

Τρεις ηθοποιοί διαβάζουν αρχαίους στα παιδιά

Μια νέα, πρωτοποριακή, εικονογραφημένη σειρά παιδικών βιβλίων από τις εκδόσεις "Κάκτος" με έργα που διασκευάζουν γνωστές προσωπικότητες, όπως ηθοποιοί, συγγραφείς, εκπαιδευτικοί και άλλοι, οι οποίοι γνωρίζουν σε βάθος τα πρωτότυπα κείμενα.