Λιμάνια: γνώρισε τη σημασία τους στο Λαύριο

Ποια η σημασία ενός λιμανιού για έναν τόπο και τι συμβαίνει εκεί; «Το λιμάνι και ο άνθρωπος» πρωταγωνιστούν σ’ ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον επιβατικό σταθμό του λιμανιού του Λαυρίου μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου.

Λιμάνια: γνώρισε τη σημασία τους στο Λαύριο

Ποια η σημασία ενός λιμανιού για έναν τόπο και τι συμβαίνει εκεί; «Το λιμάνι και ο άνθρωπος» πρωταγωνιστούν σ’ ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον επιβατικό σταθμό του λιμανιού του Λαυρίου μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου.

Λιμάνια: γνώρισε τη σημασία τους στο Λαύριο - εικόνα 1

Πλοία της γραμμής κι εμπορικά, κρουαζιερόπλοια και αλιευτικά. Καράβια φορτωμένα με κοντέινερ που φέρνουν στα μέρη μας από τόπους μακρινούς ρούχα, παιχνίδια κι αυτοκίνητα κι άλλα που στέλνουν επισκέπτες, κατοίκους κι εμπορεύματα στα νησιά.

Ένας ζωντανός μικρόκοσμος τα λιμάνια χωρούν στην επικράτειά τους λογιών λογιών σημαίες κι εργασίες. Όσοι βρεθείτε προς Λαύριο μεριά, μπορείτε ν’ ανακαλύψετε πώς επηρεάζουν τη ζωή, την οικονομία και την κοινωνία συνολικά μέσα από το πρόγραμμα που πραγματοποιεί το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο.

Στον Επιβατικό Σταθμό Λιμένος Λαυρίου με θέα στο πέλαγος, τη Μακρόνησο αλλά και την ιστορική σιδερένια Γαλλική Σκάλα, μικροί και μεγάλοι έχετε την ευκαιρία να βιώσετε την καθημερινότητα του λιμανιού.

Να παρατηρήσετε το χώρο και τα υλικά που διακινούνται, να ανακαλύψετε τα επαγγέλματα που εμπλέκονται στη λειτουργία του αλλά και πώς συνδέεται με αυτοκινητοδρόμους ή σιδηροδρόμους ώστε να φτάσουν τα εμπορεύματα στον καταναλωτή, να μάθετε για το ρόλο της θάλασσας στο παρελθόν στο εμπόριο, τον τουρισμό, την αλιεία και να εντοπίσετε διαφορές ανάμεσα στο τότε και στο τώρα.

Ανάλογα με την ηλικία τους τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν, να φτιάξουν το δικό τους… ναυτικό φυλλάδιο και τη θαλασσινή τους πορεία, να μάθουν να δημιουργούν ναυτικούς κόμπους (καντηλίτσες και ψαλιδιές, οκτάρια και ποδόδεσμους) αλλά και τα δικαιώματά τους ως επιβάτες.

Πληροφορίες-κρατήσεις στα 2292025575, 2292069178/9, bbem@otenet.gr και www.bbem.edu.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.