Στο καλαίσθητο εστιατόριο των Βριλησσίων η ποιότητα και η υψηλή μαγειρική τεχνογνωσία έχουν τον πρώτο λόγο.
Σε έναν κομψό, μίνιμαλ χώρο με industrial πινελιές στρώνει προσεγμένα τα τραπέζια του ο "Καλοφαγάς", το κρεατοφαγικό εστιατόριο των Βριλησσίων που φημίζεται για την επιμονή του στις ποιοτικές πρώτες ύλες και τις ανεβασμένες τεχνικές στη διαχείρισή τους. Η μεγάλη σάλα στολίζεται διακριτικά από ιδιαίτερα έργα τέχνης που "κρύβονται" σε προθήκες στους τοίχους, τα οποία αξίζει να ανακαλύψετε κατά την επίσκεψή σας, αλλά και από ένα ψυγείο για τα κρασιά που κλέβει την παράσταση στους οινόφιλους και όχι μόνο. Εδώ αποθηκεύονται προτάσεις από επιλεγμένα κτήματα από όλη την Ελλάδα και τις γευστικότερες σοδειές τους, δίνοντάς σας την ευκαιρία να εμπλουτίσετε γευστικά το δείπνο σας με τις διαφορετικές νότες και αρώματα που θα γεμίσουν το ποτήρι σας.
Ένα μακρόστενο παράθυρο μάς επιτρέπει ένα sneak peek στα καλούδια που ετοιμάζει η έμπειρη και αφοσιωμένη ομάδα της κουζίνας, πριν αυτά φτάσουν στο τραπέζι μας από το ευγενικό και περιποιητικό σέρβις Τα 55 χρόνια προϋπηρεσίας του «Καλοφαγά» στο χώρο του κρέατος δεν αφήνουν αμφιβολίες για την ποιότητα αλλά και για τις εξελιγμένες τεχνικές που αξιοποιούνται στα πιάτα του. Υποδειγματικές κοπές, σίτεμα που γίνεται επί τόπου, ψησίματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε κομματιού κρέατος: κάθε διαδικασία εδώ γίνεται με γνώμωνα τον εμπλουτισμό και την απελευθέρωση της γεύσης. Ο Παναγιώτης Σολδάτος, ο φιλόξενος οικοδεσπότης που βρίσκεται στο τιμόνι της κουζίνας και του εστιατορίου συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση, έχει ανανεώσει γευστικά και ιδεολογικά τον "Καλοφαγά", φέρνοντας τον σε μια νέα εποχή και συντονίζονταν τον με τις τάσεις και τις τεχνικές του τώρα.
Για παράδειγμα, μιας και αναφερθήκαμε στις κοπές, κρατήστε σημειώσεις: εδώ θα βρείτε τις πολύ λιχούδικες flap ή flank steak, εξαιρετικά rib-eye (Ουρουγουάης, Αμερικής και Wagyu Αυστραλίας), ζουμερή picanha αλλά και χορταστική tomahawk. Θα δυσκολευτείτε να διαλέξετε, αλλά ό,τι κι αν επιλέξετε θα είναι μια premium γευστική εμπειρία. Σε πιο κλασικά μονοπάτια, το εστιατόριο καθιερώθηκε με την σταβλίσια μπριζόλα του, σπεσιαλιτέ για την οποία καταφθάνουν εδώ πιστοί θιασώτες του "Καλοφαγά".
Το κρέας πρωταγωνιστεί και στα ορεκτικά της τόσο-όσο σε έκταση κάρτας του "Καλοφαγάς". Άχαστο είναι το μπεγιεντί με μπεσαμέλ, καπνιστή μελιτζάνα και σιγομαγειρέμενο κιμά αγριογούρουνου, αλλά και το ταρτάρ από μοσχαρίσιο φιλέτο ψημένο στην οξύτητα πάνω σε ψημένο κόκκαλο με το μεδούλι. Φτάνοντας στα κυρίως, πέραν των κοπών θα αμφιταλαντευτείτε ανάμεσα στο κριθαρότο, με μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο, λάδι τρούφας και παρμεζάνα, και τα σκιουφιχτά, με σιγομαγειρεμένη μοσχαρίσια ουρά bresee & tuile παρμεζάνας.
Η απόλαυση όμως δεν σταματά εκεί. Η έξοδος σας στον "Καλοφαγά" δεν μπορεί παρά να ολοκληρωθεί με κάποιο από τα εκλεπτυσμένα επιδόρπια του. Ο μπακλαβάς με φυστίκι ανταγωνίζεται στενά το choco hazelnut, με μπισκουί σοκολάτας, ναμελάκα φουντούκι, μοντέ σοκολάτας μπίτερ, πραλίνα φουντουκιού και καραμελωμένα φουντούκια.
https://www.o-kalofagas.gr/
TIPS
Για όσους προτιμάτε η έξοδος σας να περιέχει περισσότερο "έξω" η βεράντα του "Καλοφαγά" σφραγίζεται κατά τον χειμώνα ώστε να σας προσφέρει μια όμορφη θέα χωρίς να περιοστείτε στην εσωτερική σάλα.
Εκτός από κρασιά, εδώ θα βρείτε και μια σφιχτή λίστα καλοφτιαγμένων κλασικών κοκτέιλ καλώς και κάποιες premium ετικέτες ουίσκι και άλλων ποτών.
Όλα τα κρέατα του εστιατορίου προέρχονται από την Ελλάδα και την Ολλανδία.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Καλοφαγάς (Ο)
Πλατεία 28ης Οκτωβρίου & Π.Π. Γερμανού 1, Βριλήσσια
2108040380