"Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου": Σπεύσατε να δείτε τη βραβευμένη νουάρ παράσταση που ολοκληρώνει τον δεύτερο χρόνο επιτυχίας!

"Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου": Σπεύσατε να δείτε τη βραβευμένη νουάρ παράσταση που ολοκληρώνει τον δεύτερο χρόνο επιτυχίας!

Με την πάντα απολαυστική Κάτια Δανδουλάκη να ηγείται ενός θιάσου εξαιρετικών πρωταγωνιστών, η σπιντάτη παράσταση των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα που απογείωσε το ανατρεπτικό νουάρ αριστούργημα του Ρομπέρ Τομά συνεχίζεται μέχρι και τις 24 Μαρτίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη. 

Διασκευάζοντας και αναδεικνύοντας απόλυτα τις αρετές του αριστουργηματικού έργου του  Ρομπέρ Τομά το "Διπλό παιχνίδι", το ταλαντούχο δίδυμο των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, που υπογράφει και τη σκηνοθεσία, μας προσφέρει απλόχερα δύο ώρες γνήσιας ψυχαγωγίας στην πλέον καλοκουρδισμένη παράσταση με πλοκή του ανατρέπει τα πάντα μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. 

Έχοντας αποσπάσει το 3ο βραβείο ερμηνείας στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2023 η Κάτια Δανδουλάκη τα δίνει όλα καθώς συναντιέται επί σκηνής με ένα θίασο εξαιρετικών πρωταγωνιστών (Κοραλία Καράντη, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πάνος Σταθακόπουλος , Γιώργος Γεροντιδάκης) σε μια παράσταση που ολοκληρώνει τον δεύτερο χρόνο επιτυχίας ενθουσιάζοντας τους φαν του είδους της νουάρ λογοτεχνίας και όχι μόνο αυτούς. 

Στην υπόθεση παρακολουθούμε τη Φρανσουάζ Κορμπάν, ζάπλουτη κληρονόμο, που ζει στην βίλα της μαζί με τον νεότερο σύζυγό της Πωλ Κορμπάν και την αφοσιωμένη οικονόμο της Αντέλ. Τα χρέη του Πωλ στα χαρτιά και η πίεση που ασκεί στην Φρανσουάζ για την αποπληρωμή τους κορυφώνουν ακραία την ένταση και την τριβή στην σχέση του ζευγαριού. Η ατμόσφαιρα βαραίνει  όταν νυχτερινοί θόρυβοι ταράζουν την ηρεμία της βίλας – θόρυβοι και ίχνη μιας παρουσίας που ούτε ο ίδιος ο αστυνομικός διευθυντής δεν μπορεί να εξηγήσει… Η ξαφνική επίσκεψη της Βαρόνης Σαρντονί και αυτά που έχει να πει, μπερδεύουν ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση.. Ένας ιστός αράχνης δείχνει να υφαίνεται γύρω από την Φρανσουάζ και κανείς δεν ξέρει ποιος είναι φίλος και ποιος εχθρός.

Με αμείωτο ρυθμό και απόλυτο συγχρονισμό η παράσταση αποτυπώνει με ένταση το παιχνίδι της αλήθειας και του ψέμματος όπου εμπλέκονται τα πρόσωπα της ιστορίας, τα οποία κρύβουν μυστικές πλευρές ακόμη και όσον αφορά την ταυτότητά τους, και έχουν βρει εδώ τους ιδανικούς ερμηνευτές. Η σκηνοθεσία των Ρέππα - Παπαθανασίου  έχει κάνει πολύ ωραία δουλειά τόσο με τις δραματικές όσο και με τις κωμικές και αυτο-σαρκαστικές αποχρώσεις του κειμένου σε μια παράσταση που δεν αγαπήθηκε τυχαία από το κοινό! 

TIPS

Το κείμενο της παράστασης αποτελεί διασκευή του έργου "Το διπλό παιχνίδι" του Ρομπέρ Τομά, ενός από τα πιο δημοφιλή έργα του πολυβραβευμένου συγγραφέα. Ο Τομά, γνωστός και από έργα όπως οι "8 Γυναίκες" συνδυάζει μοναδικά στα έργα του την αστυνομική κωμωδία με το θρίλερ, το μελόδραμα, τη φάρσα και την κοινωνική σάτιρα.
Η εύστοχη αποτύπωση της πλούσιας έπαυλης όπου κινούνται τα πρόσωπα, στα καλαίσθητα σκηνικά της Αθανασίας Σμαραγδή και τα κοστούμια της Έβελιν Σιούπη, και οι φωτισμοί του Αλέκου Αναστασίου, που ενισχύουν τη μυστηριώδη ατμόσφαιρα, ολοκληρώνουν το πολύ καλό αποτέλεσμα της feelgood παράστασης.
Οι καταιγιστικές εξελίξεις και οι ανατροπές πυροδοτούν το σασπένς και την ένταση μέχρι την τελευταία στιγμή. Το αναπάντεχο φινάλε της παράστασης αιφνιδιάζει ακόμη και τους πιο υποψιασμένους και εξασκημένους στο είδος των έργων μυστηρίου. Δεν θα σας το αποκαλύψουμε!