Στο θέατρο Βαφείο συνεχίζει να χτυπάει η καρδιά της νέας γενιάς

Στο θέατρο Βαφείο συνεχίζει να χτυπάει η καρδιά της νέας γενιάς

Τα έργα "Οι Υπάκουοι ή Reunion" και "Free Freaks" συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους, αφουγκραζόμενα τους προβληματισμούς της νέας γενιάς και εξερευνώντας όλα εκείνα τα στοιχεία που συγκροτούν τελικά την ταυτότητά της.

Δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη που οι δύο παραγωγές του θεάτρου Βαφείο- "Λάκης Καραλής" έχουν αγαπηθεί από το θεατρόφιλο κοινό και ιδιαίτερα, μάλιστα, από τους ανθρώπους της νεάς γενιάς. Είναι πάντα ανακουφιστικό να παρουσιάζονται στις θεατρικές σκηνές έργα που αντλούν το περιεχόμενό τους από τη σύγχρονη παραγματικότητα και μπορούν και αφορούν τους θεατές σε προσωπικό επίπεδο. Έτσι, τα δύο ξεχωριστά έργα σε σκηνοθεσία του Κώστα Δελακούρα συνεχίζουν την πορεία τους προσκαλώντας τους θεατές σε νέες συγκινήσεις. 

Πώς είναι να συναντάς παλιούς φίλους που τους θυμάσαι παιδιά και να τους βλέπεις πια μεσήλικες; Πόσο εύκολα γίνονται οι απολογισμοί μιας ζωής; Πόσο έτοιμος είναι κάποιος να αντιμετωπίσει το πέρασμα του χρόνου; Στην παράσταση "Οι υπάκουοι ή Reunion" που παίρνει για τρίτη φορά φέτος παράταση, δίνονται όλες οι απαντήσεις.
 

Οι ήρωες του έργου συμβολίζουν την απελπισία μίας γενιάς που "ξεκίνησε από τα εύκολα και ζει μονίμως σαν να την κυνηγάει μία αντίστροφη μέτρηση". Τίποτα γύρω τους δεν θυμίζει τα ξένοιαστα χρόνια της δεκαετίας του ’90 όταν ξεκίνησαν να χτίζουν τη ζωή τους. Μαζεύονται σ' ένα εξοχικό στην Αράχοβα για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά και εκεί, μιλούν για όλα: για τις ζωές τους και έτσι όπως αυτές έχουν εξελιχθεί, για τους παλιούς τους έρωτες, για τη νιότη που περνάει γρήγορα καθώς και για τις οικονομικές τους δυσκολίες. Θυμούνται το λύκειο, τις φάρσες στους καθηγητές, τα εφηβικά τους φλερτ, τη φιλία, τους ανταγωνισμούς, τις εκδρομές με το σχολείο αλλά και όσα δεν έπρεπε να θυμηθούν. Όμως αυτή τη φορά, ήρθε η ώρα να πουν αυτά που έκρυβαν για χρόνια, κοιτάζοντας επιτέλους τον εαυτό τους στον καθρέφτη και ρωτώντας "Ποιοι είμαστε;".

Οι "Υπάκουοι ή Reunion" είναι ένα απόλυτα επίκαιρο έργο, βγαλμένο από τα γεγονότα της ζωής κάθε σύγχρονου ανθρώπου που υπόσχεται να μας κάνει να γελάσουμε, να συγκινηθούμε, να προβληματιστούμε και τελικά να συνεχίσουμε το "reunion" μέσα μας, μέχρι να απαντήσουμε στο επίμαχο ερώτημα που θέτει η συγγραφέας: "Τι θα αφήσουμε πίσω μας;". 

Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά) οι: Δημήτρης Αντωνιάδης, Κώστας Δελακούρας, Άννα Ετιαρίδου, Ειρήνη Ευαγγελάτου, Σίμος Κυπαρισσόπουλος, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Χριστίνα Μωρόγιαννη και Γιάννα Παπανικολάου.

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης.

Εισιτήρια μέσω www.more.com.

Μετά από μια χρονιά "φρικαρισμένης" πραγματικότητας, η παράσταση "Free Freaks" συνεχίζεται και για δεύτερη χρονιά, έτοιμη να ταρακουνήσει τα δεδομένα κάθε θεατή. Τα Φρικιά πυρπολούν με τον αιρετικό τους τρόπο την "κανονικότητα" και μας προτείνουν να παίξουμε ένα παιχνίδι, δίνοντας στον φρικαρισμένο εαυτό μας μια δεύτερη ευκαιρία να "ζήσει πραγματικά".

Μια comic πρωτότυπη και εκρηκτική παράσταση εμπνευσμένη από τον πιο ανατρεπτικό διαδικτυακό ήρωα της εποχής μας, τον Mr. Freeman, που κατέκλυσε τις οθόνες με τους καταιγιστικούς και αφοπλιστικούς του μονολόγους. Οι Free Freaks, ως γνήσιοι επίγονοί του, χακάρουν τον κόσμο μας και εισβάλλουν στο κρανίο μας για να ταρακουνήσουν τις ετοιμοθάνατες νευρικές απολήξεις του εγκεφάλου μας.

Μια σύγχρονη κωμωδία - μπορεί και τραγωδία- που μέσα στο χιούμορ της προσκαλεί τον καθένα μας να αναρωτηθεί: "Μήπως είμαι και εγώ φρικιό;". Στη σκηνή ανεβαίνουν (με αλφαβητική σειρά) οι: Σάντρα Ααρών, Αλίκη Καλλιβωκά, Χαρά Καραβασιλείου, Ελένη- Δήμητρα Μουτάφη, Αφροδίτη Ντίτορα και Κώστας Δελακούρας.

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης.

Εισιτήρια μέσω www.more.com.

TIPS

Το " Οι Υπάκουοι ή Reunion" είναι ένα πρωτότυπο ελληνικό έργο, γραμμένο από τη συγγραφέα Άννα Ετιαρίδου. Οι ήρωες του είναι γεννημένοι το 1974 και αγωνίζονται να βρουν την ταυτότητα τους, να επουλώσουν τα τραύματα τους και να αντιμετωπίσουν την σκληρή πραγματικότητα που τους περιβάλλει.
Ο Κώστας Δελακούρας, σκηνοθέτης των παραστάσεων, σημειώνει για το "Free Freaks": Στην εποχή μας, ας το παραδεχτούμε, είμαστε όλοι φρικαρισμένοι. Τι, όχι; Ελάτε τώρα. Ας είμαστε ειλικρινείς. Κοιτάξτε διακριτικά τον διπλανό σας... Μετά θυμηθείτε λίγο τους συναδέλφους σας στην δουλειά, τους οδηγούς των λεωφορείων μαζί με τους επιβάτες τους, τις φάτσες στο μετρό, τους πελάτες των Mall, τις φωτογραφίες των γάμων… Ε; Είμαι σίγουρος πως τώρα συμφωνείτε μαζί μου. Είμαστε όλοι φρικαρισμένοι!".
Τις κατασκευές στο "Free Freaks" επιμελείται η Όλγα Γεωργιάδου και η Χαρά Καραβασιλείου ενώ τη μουσική δημιουργεί η ίδια η ομάδα "Free Freaks". Αντίστοιχα, τους φωτισμούς στο "Υπάκουοι ή Reunion" επιμελείται ο Σάββας Σουρμελίδης και τη μουσική ο Μανώλης Μπονιάτης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Βαφείο-«Λάκης Καραλής»

 Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115
 2103425637