"Mummenschanz" | 50 years: Οι μάγοι της μιμικής τέχνης για πρώτη φορά στην Αθήνα για δύο μόνο παραστάσεις

"Mummenschanz" | 50 years: Οι μάγοι της μιμικής τέχνης για πρώτη φορά στην Αθήνα για δύο μόνο παραστάσεις

Η περίφημη ελβετική ομάδα μιμικής MUMMENSCHANZ έρχεται στο Θέατρο Παλλάς στις 22 και 23 Μαρτίου για να γιορτάσουν μαζί μας τα 50 χρόνια ιστορίας τους!

Οι μαγευτικοί και πολυβραβευμένοι Mummenschanz (Μούμενσανζ) δημιουργήθηκαν το 1972 στο Παρίσι. Από τότε, οι τρεις ιδρυτές τους, η Ιταλοαμερικάνα Floriana Frassetto και οι Ελβετοί Andres Bossard (δυστυχώς απεβίωσε το 1992) και Bernie Schürch, κατέκτησαν τον κόσμο χωρίς να πουν ούτε μια λέξη, χρησιμοποιώντας μόνο μια καθαρά οπτική γλώσσα: Μάσκες σε μαύρο φόντο.

Οι σημαντικότερες στιγμές της 50ετούς - και πλέον - πορείας τους θα ζωντανέψουν στο σανίδι για δύο συλλεκτικές παραστάσεις που σίγουρα θα μείνουν αξέχαστες σε όποιον σπεύσει να τις απολαύσει! Κάθε εμφάνιση τους θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά γεγονότα της χρονιάς, μαγεύοντας τους θεατές στα σπουδαιότερα θέατρα όλου του κόσμου με την γλώσσα που ενώνει όλη την υφήλιο, την σιωπή!

Η ποιήτρια της σιωπής, όπως αποκαλείται η Floriana Frassetto, ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση της συγκεκριμένης παραγωγής για να τιμήσει την επέτειο της ίδρυσης του μοναδικού αυτού θιάσου. Οι χαρισματικοί ερμηνευτές που θα ενσαρκώσουν το απολαυστικό υπερθέαμα είναι οι Sarah Lerch, Tess Burla, Kevin Blaser, Floriana Frassetto, Manuel Schunter. Όλοι μαζί μας μεταφέρουν στις πιο δημοφιλείς, επιτυχημένες παραγωγές των περασμένων ετών, με θρυλικούς χαρακτήρες, όπως οι μάσκες από πηλό και τα πρόσωπα από χαρτί υγείας, τους ευαίσθητους, γεμάτους αέρα Γίγαντες, το πλάσμα Pipe και πολλά άλλα παράξενα αντικείμενα και σχήματα.

Με τις υπέροχες μάσκες, τις ευφάνταστες κατασκευές και την διακριτική χορογραφία τους μοιάζει αναπόφευκτο να μην κατακτήσουν και το ελληνικό κοινό. O μαγευτικός κόσμος της σιωπής που δημιουργούν οι Mummenschanz δεν είναι εύκολο να ενταχθεί σε μια μόνο κατηγορία θεάματος. Είναι ένα ευφάνταστο, ποιητικό ταξίδι για όλες τις ηλικίες, με παιχνιδιάρικες, διαδραστικές παραστάσεις που δεν χρειάζονται υπότιτλους. Ένα ζωντανό, χιουμοριστικό, γεμάτο στοργή και γεμάτο φαντασία υπερθέαμα στο μαγικό κόσμο της σιωπής, που δεν πρέπει να χάσει κανείς την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Μαρτίου στο θέατρο Παλλάς.

Τους φωτισμούς υπογράφει ο Jan Maria Lukas.

Καμιά φορά και η σιωπή γίνεται εκκωφαντικά ηχηρή!

Δείτε εδώ το teaser trailer της παράστασης.

Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ.

TIPS

Ο θίασος των Mummenschanz αυτοχαρακτηρίζεται "θέατρο με μάσκες" ή "θέατρο παντομίμας". Το όνομά τους είναι ένας συνδυασμός του "Mummen", που σημαίνει απόκρυψη ή μάσκα (παρόμοιο με το αγγλικό "mummer") και "Schanz", που παραπέμπει σε ένα παιχνίδι στην "τύχη".
Η Floriana Frassetto και ο θίασος των Mummenschanz ξεκίνησαν να προετοιμάζουν την νέα επετειακή περιοδεία "50 Years" κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου lockdown λόγω του Covid 19. Η πρεμιέρα έγινε στην Ζυρίχη στις 10 Δεκεμβρίου 2021.
Λίγα λόγια ως φόρος τιμής για τον - ένα εκ των τριών - εκλιπόντα ιδρυτή του θιάσου Andres Bossard: Γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου 1944 στη Ζυρίχη, όπου παρακολούθησε το δημοτικό και το γυμνάσιο και ένα έτος καλλιτεχνικό σχολείο. Στα 23 του, μετακόμισε στο Παρίσι, όπου πέρασε δύο χρόνια σπουδάζοντας στην École Jacques Lecoq. Ο Andres Bossard ήταν πεπεισμένος ότι μπορούσε να εκφραστεί πιο εύκολα στη σκηνή με κίνηση και μάσκες παρά με λόγια. Στο Παρίσι γνώρισε τον Bernie Schürch. Το 1969, το ζευγάρι άρχισε να αναπτύσσει οπτικά και μη λεκτικά πειράματα θεάτρου και την πρώτη τους εμφάνιση με αλλαγή μάσκας. Ο Andres Bossard απεβίωσε στις 25 Μαρτίου 1992, σε ηλικία 48 ετών, νικημένος από το AIDS.