"Εγώ, εγώ…κι εγώ": Η μαύρη κωμωδία του Florian Zeller συνεχίζεται στη σκηνή του θεάτρου Αλάμπρα

"Εγώ, εγώ…κι εγώ": Η μαύρη κωμωδία του Florian Zeller συνεχίζεται στη σκηνή του θεάτρου Αλάμπρα

Η Σοφία Σπυράτου σκηνοθετεί, με σύμμαχο ένα πολύ ενδιαφέρον καστ, το έργο του σύγχρονου και επιτυχημένου Γάλλου σκηνοθέτη, θεατρικού συγγραφέα και μυθιστοριογράφου.

Με μαέστρο την Σοφία Σπυράτου και οδηγό τον αγαπημένο ηθοποιό Φάνη Μουρατίδη η παράσταση «Εγώ, εγώ…κι εγώ» έκανε πολύ επιτυχημένη πρεμιέρα στις 15 Δεκεμβρίου, λίγο πριν «σβήσει» το 2023. Η διαδρομή της συνεχίστηκε με μεγάλη επιτυχία και έχει μία δυναμική παρουσία στη θεατρική ατζέντα μέχρι και σήμερα.

Το έργο επικεντρώνεται στον Μισέλ (Φάνης Μουρατίδης), έναν ώριμο άντρα και πετυχημένο επαγγελματία, ο οποίος - μέσα από αλλεπάλληλες κωμικές καταστάσεις και ξεκαρδιστικές ανατροπές -  συνειδητοποιεί ότι όλη η ζωή του είναι μια απάτη και μια αυταπάτη ταυτόχρονα. Αυτή η ξαφνική συνειδητοποίησή του, φέρνει και στο δικό μας μυαλό -μέσα σε ένα κλίμα αστείρευτου γέλιου- ερωτήματα που δεν φαντάζουν τόσο αστεία: Πού τελειώνει το ψέμα της ζωής και πού αρχίζει - αν αρχίζει - η αλήθεια; Τι ξέρουμε πραγματικά για τους άλλους, αλλά και για τον εαυτό μας; Υπάρχει άλλος τρόπος αντιμετώπισης εκτός από το να κλεινόμαστε στον εαυτό μας και στο μικρό μας «εγώ, εγώ κι εγώ»; 

Τον μοναδικό Φάνη Μουρατίδη συνοδεύει ως συμπρωταγωνίστρια η πολύ αγαπημένη Εβελίνα Παπούλια - ως σύζυγος του Μισέλ, Ναταλί – και μαζί με ένα μικρό αλλά θαυματουργό καστ ταλαντούχων ηθοποιών μας προσφέρουν άφθονο γέλιο και εξαιρετικές ερμηνείες. Συγκεκριμένα, τους δύο πρωταγωνιστές πλαισιώνουν ο Γιώργος Συμεωνίδης, ο Χρήστος Σπανός, η Ευγενία Παναγοπούλου, ο Γιάννης Ζαράγκαλης και ο Δημήτρης Ψύλλος.

Οι αφανείς ήρωες της ξεκαρδιστικής παράστασης, που μολαταύτα δίνει απλόχερα τροφή για αυτοκριτική και αυτογνωσία, αποτελούν την κινητήρια δύναμή της. Η Σοφία Σπυράτου εκτός από την σκηνοθεσία αναλαμβάνει και την χορογραφία. Το λιτό αλλά ταιριαστό σκηνικό στήνει ο Μανόλης Παντελιδάκης. Τα κοστούμια των ηθοποιών επιμελείται ο Γιώργος Σεγρεδάκης. Ο Μιλτιάδης Παπαστάμου «ντύνει» με μουσική την παράσταση με τη στιχουργική συνδρομή του Γιώργου Μυζάλη και την σκηνή φωτίζει ο Περικλής Μαθιέλλης. Το γραφιστικό κομμάτι επιτυγχάνει ο Κάρολος Πορφύρης και τη μετάφραση - διασκευή του έργου έκανε εξαιρετικά η Λουίζα Μητσάκου. Φωτογράφος είναι η Ελίνα Γουνανλή.

Ημέρες και ώρες Παραστάσεων: Τετάρτη 19.00, Πέμπτη 20.00, Παρασκευή 21.00, Σάββατο 18.00 & 21.00, Κυριακή 19.00

Προπώληση εισιτηρίων στο more.com

TIPS

Γνωρίσαμε τον Florian Zeller ως συγγραφέα, σεναριογράφο και σκηνοθέτη των μεγάλων επιτυχιών "Ο πατέρας", "Ο γιος", "Η αλήθεια", "Το ψέμα" κ.ά. Μη ξεχνάμε -άλλωστε- πως για το πρώτο, έχει λάβει ο ίδιος Όσκαρ Καλύτερου Προσαρμοσμένου Σεναρίου μαζί με τον Κρίστοφερ Χάμπτον και ο πρωταγωνιστής της ταινίας Αντόνι Χόπκινς, Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.
Οι Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη είναι οι παραγωγοί της παράστασης και αυτή την περίοδο ανεβάζουν κι άλλες εξαιρετικές παραστάσεις σε ποικίλα θέατρα: τον Γλάρο του Άντον Τσέχοφ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, το Συρανό σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη αλλά και την παράσταση "Αινιγματικές Παραλλαγές" σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια και Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη με τα συνεχόμενα sold oute. Μαζί με αυτά… και πολλά άλλα.
Η σκηνοθέτιδα της παράστασης Σοφία Σπυράτου, μιλώντας για την παράσταση σε δημοσιογράφο του «α», είπε μεταξύ άλλων: «Το δράμα πάντα είναι καταλύτης για τους ανθρώπους, αλλά ο συγγραφέας επιλέγει να περάσει τα γεγονότα ελαφρά μέσα από την κωμωδία. Αυτή νομίζω ότι είναι η μεγάλη του εξυπνάδα».