"Ο μικρός πρίγκιπας" από τη Γιούλη Ηλιοπούλου συντροφεύει ως το Γαλαξία τους μικρούς θεατές

"Ο μικρός πρίγκιπας" από τη Γιούλη Ηλιοπούλου συντροφεύει ως το Γαλαξία τους μικρούς θεατές

Συνεχίζεται ακάθεκτη η θεατρική διασκευή της πασίγνωστης ιστορίας του Αντουάν Σαιντ-Εξιπερί που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Πειραιώς 131, με τον Άρη Μακρή στον ρόλο του πιλότου.

Αν και τα περισσότερα παραμύθια έχουν ως αποδέκτες τα παιδιά, υπάρχει ένα, πασίγνωστο, το οποίο μένει πάντα χαραγμένο στις καρδιές των μεγάλων. Αν ξέρετε κι εσείς πως πίσω από το σκίτσο ενός καπέλου “κρύβεται” στην πραγματικότητα ένας βόας που καταβρόχθισε έναν ελέφαντα, τότε θα έχετε καταλάβει ότι μιλάμε για τον “Μικρό πρίγκιπα”. Την τρυφερή ιστορία του Γάλλου Αντουάν Ντε Σαιντ-Εξιπερί διασκευάζει για το θέατρο αλλά και σκηνοθετεί η έμπειρη στις παραγωγές για παιδιά Γιούλη Ηλιοπούλου.

Στη σκηνή του Πειραιώς 131 ζωντανεύει μοναδικά το ταξίδι του μικρού πλάσματος το οποίο αφηγείται τις ιστορίες του σε έναν πιλότο που προσγειώνεται στην έρημο Σαχάρα εξαιτίας μια βλάβης του αεροπλάνου του. Ο πιλότος, ο οποίος ερμηνεύεται από τον πρώην τραγουδιστή του συγκροτήματος “Boys and Noise” Άρη Μακρή, ακούει με προσοχή τον πρίγκιπα να του μιλά για πλανήτες που αν και μακρινοί, μοιάζουν περίεργα με τη Γη. Και κυρίως με τους ανθρώπους της.

Ο Μικρός Πρίγκιπας, στις αλληγορικές αυτές διηγήσεις του, γνωρίζει τον ματαιόδοξο, τον αλκοολικό, τον εγωιστή, τον αλαζόνα, τον τύραννο, δηλαδή πολλές διαφορετικές ποιότητες χαρακτήρων που τις εξηγεί με το αθώο του βλέμμα, κλείνοντας το μάτι στα παιδιά σχετικά με τις ανθρώπινες συμπεριφορές. Παράλληλα, όντας ο ίδιος τόσο αγνός, παρουσιάζει μέσα από τον τρόπο που αντιμετωπίζει την αλεπού του ή το ρόδο του, τα πιο όμορφα συναισθήματα της ανθρώπινης ψυχής.

Το μαγικό σκηνικό που δίνει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στο αισθητικό αποτέλεσμα της παράστασης είναι δια χειρός Μιχάλη Σδούγκου, ενώ τα υπέροχα κοστούμια εποχής υπογράφει η Τζούλια Μάρκο. Τους φωτισμούς αλλά και τα 3D animation δημιούργησε ο Λάμπρος Σουνδιάς και τις ιδιαίτερες, ειδικές κατασκευές ο Θοδωρής Τσιμπλάκης. Στον ρόλο του Μικρού Πρίγκιπα η Ευγενία Αποστολοπούλου κι η Γλυκερία Χασάπη, που πλαισιώνονται από τους Μιχάλη Αναγνώστου, Κώστα Γόνη, Δέσποινα Κασιώτη, Υακίνθη Παράσχη, Παναγιώτη Τσουκάτο, Αναστασία Χατζηθεοδωρίδη.
 

Προλάβετε μια θέση με ένα κλικ εδώ.

Δείτε το trailer εδώ.
 

Φωτογραφίες: © Αποστόλης Παπανικολάου

TIPS

*Ο “Μικρός πρίγκιπας” είναι το δεύτερο βιβλίο στον κόσμο που έχει πουλήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια αντίτυπα, με την πρώτη θέση να καταλαμβάνει “Η ιστορία δύο πόλεων” του Ντίκενς.
*Όπως δήλωσε η Γιούλη Ηλιοπούλου: “Ο Μικρός Πρίγκιπας είναι το πρώτο παραμύθι που διάβασα στην κόρη μου, Κρίστελ Καπερώνη, με την οποία συνεργάστηκα στο ανέβασμα της παράστασης στη μουσική επιμέλεια”.
*Η Γιούλη Ηλιοπούλου, εκτός του “Μικρού Πρίγκιπα, συμμετέχει και στο “Χορεύοντας με τη θύελλα”, όπου πρωταγωνιστεί μαζί με τον Τάκη Παπαματθαίου.