"Όταν πέθανα": Συνεχίζεται ακάθεκτη η νέα κωμωδία του Λάκη Λαζόπουλου

"Όταν πέθανα": Συνεχίζεται ακάθεκτη η νέα κωμωδία του Λάκη Λαζόπουλου

Απολαύστε τον σπουδαίο κωμικό μαζί με all star cast -Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Διονύσης Ατζαράκης, Μάνος Καζαμίας κ.ά.- σε μια μεταφυσική κωμωδία που διαδραματίζεται μεταξύ ζωής και… θανάτου!

Ένας άνθρωπος πεθαίνει, αλλά καθώς ένα από τα νεύρα του παραμένει ζωντανό, συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα. Έτσι, στα τριήμερά του, συγγενείς και φίλοι θα τον βρουν όρθιο στο νεκροταφείο, να τους περιμένει για μια εκ βαθέων συζήτηση. Αυτή είναι η πρωτότυπη υπόθεση του νέου έργου του Λάκη Λαζόπουλου, που σκηνοθετεί ο ίδιος, επιστρέφοντας στο θέατρο Βέμπο, απ' όπου ξεκίνησε τη διαδρομή του.

Πρόκειται για μια παράσταση όπου μπλέκουν το γέλιο με το δράμα, το σκοτάδι με το φως, και παρουσιάζονται δύο διαφορετικές πλευρές του ίδιου ανθρώπου, που ζητούν μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή. Μπορούν, αλήθεια, να υπάρξουν δύο χαρακτήρες σε έναν άνθρωπο; Τι συνέβη με αποτέλεσμα να πηδήξει από τον 6ο όροφο του ψυχιατρείου; Τι έχει να του πει ο κολλητός του, η μητέρα του, η δεύτερη γυναίκα του, ο αδερφός του, ο πεθαμένος ψυχίατρος και κυρίως, τι έχει να του αποκαλύψει η πρώτη του γυναίκα, που έχει εγκαταλείψει τα εγκόσμια και ζει σε ένα μοναστήρι;
 



Ο Λάκης Λαζόπουλος στη μεγάλη του θεατρική επάνοδο συνεργάζεται με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, στο ρόλο της πρώτης του συζύγου, τον stand up comedian, Διονύση Ατζαράκη, στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση, σε αυτόν του ψυχιάτρου, και με οχτώ ακόμη ταλαντούχους νέους ηθοποιούς.

Τους υπόλοιπους ρόλους ερμηνεύουν οι: Μάνος Καζαμίας, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Βασιλική Σουρρή, Μαρία-Νεφέλη Χρονοπούλου, Φαίδρα Σκλήρη, Κωνσταντίνος Γιάννης, Λαζάρια Σαζεΐδου και Χρήστος Ντούλας. Πιάνο επί σκηνής παίζει ο Θανάσης Μάντζαρης.

Εισιτήρια μέσω more.com

TIPS

Ο Λάκης Λαζόπουλος δήλωσε στο «α» για την έμπνευση πίσω από τη συγγραφή του έργου: «Καταρχάς, η περιπέτεια που πέρασα μετά το δεύτερο εμβόλιο. Τότε ήταν μια περίοδος όπου όποιος μιλούσε ήταν καταδικασμένος να λέει κάτι και αυτό να του χρεώνεται 'σε διαφορετική τιμή' απ’ ό,τι το είπε. Ο δεύτερος λόγος ήταν ότι από πολύ μικρός έβλεπα το ίδιο όνειρο, ότι είχα πεθάνει, με πήγαιναν στην εκκλησία κι εκεί σηκωνόμουν από το φέρετρο κι έκανα σόου. Και, τέλος, επειδή πιστεύω ότι, αν ο δημιουργός του ανθρώπου του έδινε να ζήσει λίγο από το θάνατό του, θα μπορούσε να καταλάβει όσα δεν κατάλαβε σε ολόκληρη τη ζωή του".
Τα σκηνικά της παράστασης είναι της Μαίρης Τσαγκάρη, τα κοστούμια της Ιωάννας Τσάμη & της Ιφιγένειας Νταουντάκη, η μουσική του Βάιου Πράπα, ο σχεδιασμός των φωτισμών του Περικλή Μαθιέλη και οι χορογραφίες της Κατερίνας Φώτη.
Ηθοποιός, σεναριογράφος, παρουσιαστής, συγγραφέας, στιχουργός, ο Λάκης Λαζόπουλος είναι ένας από τους πλέον ταλαντούχους και πολυπρισματικούς Έλληνες δημιουργούς. Διακρίνεται για το αιχμηρό, σαρκαστικό χιούμορ του και έχει υπογράψει δεκάδες τηλεοπτικές και θεατρικές επιτυχίες. Η ψυχαγωγική-σατιρική εκπομπή του «Αλ Τσαντίρι Νιουζ»  είναι η μακροβιότερη της ελληνικής τηλεόρασης και ο ίδιος έχει ψηφιστεί ως ένας από τους επιδραστικότερους Έλληνες του 20ού αι.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Βέμπο

 Καρόλου 18
 2105229519