"Σκηνές από ένα γάμο": Μη χάσετε το αριστούργημα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν με τις συναρπαστικές ερμηνείες της Μαρίνας Ασλάνογλου και του Νίκου Ψαρρά

"Σκηνές από ένα γάμο": Μη χάσετε το αριστούργημα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν με τις συναρπαστικές ερμηνείες της Μαρίνας Ασλάνογλου και του Νίκου Ψαρρά

Τελευταίες παραστάσεις, ύστερα από δύο επιτυχημένες σεζόν, για την παράσταση που σκηνοθετεί η Έλενα Καρακούλη στο βιωματικό έργο του Σουηδού κινηματογραφιστή

Το αυτοβιογραφικό και από τα πιο πολυπαιγμένα έργα του Μπέργκμαν ευτύχησε στη  δυναμική σκηνοθεσία της Έλενας Καρακούλη, σε μια συναρπαστική παράσταση που ετοιμάζεται να ρίξει αυλαία στις 28 Ιανουαρίου, ύστερα από δύο σεζόν επιτυχημένης παρουσίασης. Τελευταία ευκαιρία, λοιπόν, για να παρακολουθήσετε δύο ωραίους ηθοποιούς, με εξαιρετική χημεία, στους ρόλους ενός ανδρόγυνου που επαναπροσδιορίζει τη σχέση και τη ζωή του.

Ο Νίκος Ψαρράς και η Μαρίνα Ασλάνογλου υποδύονται τον Γιόχαν και τη Μαριάννε, που βλέπουν την πολυετή σχέση τους να καταρρέει, με αφορμή την εξωσυζυγική σχέση του πρώτου. Οι δύο ηθοποιοί καθώς ερμηνεύουν δύο ενήλικες που αναγκάζονται να αντικρίσουν με ειλικρίνεια τους εαυτούς τους κι έπειτα τη σχέση τους, διανύουν καθ' όλη τη διάρκεια της παράστασης μια μεγάλη και ταραχώδη ψυχική απόσταση με πάθος και αμεσότητα που κατεβαίνει στην πλατεία.

Οι «Σκηνές από ένα γάμο» αποτελούν την ακτινογραφία μιας ζωής δύο ανθρώπων και αποτυπώνουν με ειλικρίνεια και σχεδόν ντοκουμενταρίστικο ρεαλισμό τα στάδια της φθοράς και της παρακμής μιας συζυγικής σχέσης. Πρόκειται για μια ιστορία με την οποία καθένας μπορεί να ταυτιστεί και να αναγνωρίσει κομμάτια του εαυτού του και των σχέσεών του, κάτι που επιβεβαιώνει τη διαχρονική δημοφιλία της. Η παράσταση της Έλενας Καρακούλη κερδίζει από την πρώτη στιγμή την καρδιά των θεατών, αρχικά χάρη στην οικεία ατμόσφαιρά της κι έπειτα χάρη στη δυναμική σκηνοθεσία, που αποτυπώνει καίρια τον ψυχισμό των δύο ηρώων.

Κλείστε τα εισιτήριά σας, μέσω more.com 

Στο Σύγχρονο Θέατρο παίζεται ακόμη ένα συναρπαστικό δράμα, ο «Πατέρας» του Φλοριάν Ζελέρ, σε σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη. Το βραβευμένο έργο του σύγχρονου Γάλλου συγγραφέα εξετάζει τις σχέσεις ενός ηλικιωμένου άνδρα και της κόρης του, που συνταράζονται εξαιτίας της νόσησής τους από αλτσχάιμερ. Πρόκειται για ένα σημαντικό και άκρως επιδραστικό έργο, που βάζει στο μικροσκόπιό του όχι μόνο τη συγκεκριμένη ασθένεια, αλλά τον ίδιο τον άνθρωπο και τη σχέση του με το χρόνο, τη μνήμη και τους οικείους του. Στην ελληνική παράσταση, καταθέτουν δύο σπουδαίες ερμηνείες ο Περικλής Μουστάκης και η Ιωάννα Παππά.
 

Προπώληση εισιτηρίων, μέσω more.com

TIPS

H Έλενα Καρακούλη είναι δραματουργός και σκηνοθέτρια, ενώ έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Φιλολογίας και το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην παράσταση υπογράφει εκτός της σκηνοθεσίας, τη μετάφραση και τη δραματουργική επεξεργασία. Τα σκηνικά είναι της Αλέγιας Παπαγεωργίου, τα κοστούμια της Βασιλικής Σύρμα, η επιμέλεια κίνησης της Φαίδρας Σούτου, η μουσική σύνθεση και τα video της Violet Louise και οι φωτισμοί του Νίκου Βλασόπουλου.
Οι «Σκηνές από ένα γάμο» ξεκίνησε ως σειρά έξι επεισοδίων για τη σουηδική τηλεόραση, έγινε γρήγορα ταινία (1974) και λίγο αργότερα θεατρικό έργο (1981), που το σκηνοθέτησε πρώτος ο ίδιος ο Μπέργκμαν. Για τη συγγραφή του είχε δηλώσει: «έγραψα τις "Σκηνές" σε τρεις μήνες, τη γύρισα σε τέσσερις, χρειάστηκε όμως η εμπειρία μιας ολόκληρης ζωής».
Ο σπουδαίος σκηνοθέτης του κινηματογράφου, Ίνγκμαρ Μπέργκμαν (1918-2007) ξεκίνησε να ασχολείται με τη σκηνοθεσία, πρώτα του θεάτρου και ύστερα την κινηματογραφική, κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Τμήμα Ιστορίας και Φιλολογίας του πανεπιστημίου της Στοκχόλμης. Έχει σκηνοθετήσει περισσότερες από τριάντα ταινίες («Έβδομη σφραγίδα», «Άγριες φράουλες», «Φθινοπωρινή σονάτα», «Persona» κ.ά.), και έχει λάβει πολλές διακρίσεις, γι’ αυτές, καθώς και το βραβείο Όσκαρ καλύτερης ταινίας («Φάνι και Αλέξανδρος», 1984) και καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας («Η πηγή των παρθένων», 1960).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σύγχρονο Θέατρο

 Ευμολπιδών 45
 2103464380