"Κοντά στις ράγες": Προσφορά προπώλησης εισιτηρίων έως 4/2 και έξτρα παραστάσεις, για το έργο της Άλκης Ζέη στην παιδική σκηνή του θεάτρου Άλφα "Ληναίος-Φωτίου"

"Κοντά στις ράγες": Προσφορά προπώλησης εισιτηρίων έως 4/2 και έξτρα παραστάσεις, για το έργο της Άλκης Ζέη στην παιδική σκηνή του θεάτρου Άλφα "Ληναίος-Φωτίου"

Το θέατρο ανακοίνωσε και δεύτερη παράσταση τις Κυριακές στις 14:30 για την θεατρική μεταφορά του αγαπημένου μυθιστορήματος της Άλκης Ζέη, από 4/2, και προσφορά προπώλησης 10€ για κρατήσεις έως την ίδια ημερομηνία.

Η παράσταση "Κοντά στις ράγες" έκανε πρεμιέρα στις 7 Οκτωβρίου του περασμένου έτους με αφορμή την ανακήρυξη του 2023 ως "Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη" από το Υπουργείο Πολιτισμού και αγαπήθηκε αμέσως από μικρούς και μεγάλους. Από τις 4/2, η παράσταση σε διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Τζαβάρα, θα ανοίγει αυλαία πλέον και τις Κυριακές στις 14:30 εκτός από τα Σάββατα στις 15:00.

Η ιστορία του πολυαγαπημένου βιβλίου της Άλκης Ζέη που γράφτηκε το 1977 μας συστήνει την δεκάχρονη Σάσα, η οποία, κοιτάζοντας κάθε μέρα τις ράγες από το παράθυρό της, ταξιδεύει σε μία καινούρια ζωή. Η Σάσα μεγαλώνει στην προεπαναστατική Ρωσία παλεύοντας να αντισταθεί στην αδικία και περιμένοντας με λαχτάρα την μεγάλη αλλαγή που ξεπροβάλλει.

Η παράσταση ακολουθεί την νεαρή κοπέλα και παρασύρει και εμάς, με οδηγό τον ενθουσιασμό και τον αυθορμητισμό που μόνο ένα παιδί μπορεί να έχει, σε ένα ταξίδι γεμάτο όνειρα για την καλύτερη μέρα που θα έρθει και θίγοντας θέματα που είναι πάντα επίκαιρα.

Έξι ταλαντούχοι ηθοποιοί και μουσικοί (Αλέξανδρος Βαμβούκος, Τάσος Θεοφιλάτος, Γιώργος Κυδωνάκης, Μαρία Κυρώζη, Βασιλική Χρυσικού, Τσαμπίκα Φεσάκη) ενσαρκώνουν τους παραμυθένιους ήρωες της Άλκης Ζέη χαρίζοντάς μας στιγμές γεμάτες φαντασία και χιούμορ.

Η παράσταση απευθύνεται σε θεατές 6+. Προπώληση εδώ 

TIPS

Το πάντα επίκαιρο έργο θέτει στο επίκεντρο το παιδί ως ισότιμο πολίτη και μας φέρνει σε επαφή με καίρια ζητήματα του Ανθρώπου, όπως η κοινωνική ανισότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ξενοφοβία, η σχολική ζωή, η αξία της φιλίας και οι σχέσεις μέσα στην οικογένεια.
Το "Κοντά στις ράγες" είναι βασισμένο στο έργο της Α. Μπρουστέιν "Ο δρόμος που ξανοίγεται μπροστά".
Το βιβλίο της Άλκης Ζέη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Άλφα - «Ληναίος-Φωτίου»

 Πατησίων 37
 2105201828