Ραντεβού στο Μουσείο Αλέκος Φασιανός για τις πιο συναρπαστικές ξεναγήσεις

Ραντεβού στο Μουσείο Αλέκος Φασιανός για τις πιο συναρπαστικές ξεναγήσεις

Μία μόνο επίσκεψη δεν είναι αρκετή για να χορτάσουμε το Μουσείο Αλέκος Φασιανός. Σε λίγες ημέρες, το μουσείο μάς δίνει νέες αφορμές για να το επισκεφθούμε, καθώς έχει ετοιμάσει μια νέα σειρά θεματικών δράσεων για το ενήλικο κοινό, με στόχο την ευεξία και το «πάντρεμα» παιχνιδιού και τέχνης. Το μουσείο, βέβαια, δεν θα μπορούσε να ξεχάσει τους μικρούς του φίλους: τα Σάββατα δίνουμε ραντεβού στη γειτονιά του Αγίου Παύλου και συμμετέχουμε στις πιο δημιουργικές εκπαιδευτικές δράσεις, ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά.

«Περιπλανήσεις»
Διαδραστική ξενάγηση

Το Μουσείο Αλέκος Φασιανός διοργανώνει μια διαδραστική ξενάγηση όπου οι συμμετέχοντες θα ταξιδέψουν στην παλιά Αθήνα, τόπο έμπνευσης για τον καλλιτέχνη, επιχειρώντας να αφουγκραστούν τις ανάγκες των συνανθρώπων μας, να ανταποκριθούν με όρους συμπερίληψης και να ενισχύσουν την ευεξία μέσω της παιχνιδοποιημένης επαφής με την τέχνη. Στη δράση θα αισθανθούμε τα φουλάρια των έργων του Φασιανού, τις παλλόμενες χορδές της κιθάρας στην καντάδα του, θα μυρίσουμε μπαχαρικά καφενείου και θα κληθούμε να λύσουμε γρίφους ανταλλάσσοντας απόψεις και οπτικές.

Στόχος της ομάδας είναι να καταστήσει το μουσείο έναν χώρο κοινωνικοποίησης που όλες και όλοι θα νιώθουν ελευθερία για έκφραση. Παράλληλα, το μουσείο προβάλλει την καθημερινότητα μέσα στην πόλη, αναδεικνύοντας την τέχνη ως μέσο ικανό να μας φέρει πιο κοντά και να επηρεάσει τη συνολική μας ευεξία μέσα από τεχνικές παιχνιδοποίησης.

Info:
Πέμπτη 25/1
Ώρα έναρξης: 5 μ.μ.
Κατηγορίες εισιτηρίων:
Oλόκληρο εισιτήριο: €13
Μειωμένο εισιτήριο: €10
(Μαθητές, Φοιτητές, άνω των 65, Ομάδες επισκεπτών άνω των 15 ατόμων)
Εισιτήριο με ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση: €3
Παιδιά έως 18 ετών, Άτομα με αναπηρία και ο συνοδός τους, Άνεργοι με την επίδειξη ενεργής κάρτας ΟΑΕΔ, Φοιτητές αρχαιολογίας και ιστορίας της τέχνης, Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, Υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού, Κάτοχοι Κάρτας Ελεύθερης Εισόδου σε Μουσεία, Δημοσιογράφοι, Διπλωματούχοι ξεναγοί
Διάρκεια: 60 λεπτά
Κράτηση θέσης μέσω της πλατφόρμας More.com
Πρόσβαση από σταθμό Μεταξουργείο ή Σταθμό Λαρίσης (Γραμμή 2)

Την ημέρα της ξενάγησης, το μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 6 μ.μ.

«Μουσειοβαλίτσα, Ο Μύθος της γειτονιάς μου»
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 5-8 ετών

Οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη μουσειοβαλίτσα του Αλέκου Φασιανού «Ο μύθος της γειτονίας μου». Θα κληθούν να κοινωνικοποιηθούν και να λειτουργήσουν σε ομάδες, αναπτύσσοντας τις κοινωνικές τους δεξιότητες και το πνεύμα συνεργασίας ενώ παράλληλα λαμβάνουν πρωτοβουλίες καλλιεργώντας την αυτοπεποίθησή τους λύνοντας γρίφους και ξεκλειδώνοντας μύθους.

Ποιος είναι ο Μύθος της γειτονιάς; Πώς γίνεται ένα σπίτι μουσείο; Πώς γίνεται η ζωή ζωγραφική; Ακολουθήστε το χέρι του ζωγράφου και συναρμολογήστε βήμα-βήμα το Μουσείο στη γωνία Χίου και Νεοφύτου Μεταξά. Ετοιμαστείτε να πετάξετε δράκους, μέλισσες και πουλιά πάνω από το μεγάλο ξύλινο ταμπλό για να ακούσετε, να ανακαλύψετε και να φανταστείτε. Στο τέλος, μετρήστε τους σπόρους σταχυού που συλλέξατε και ξεκλειδώστε τον μύθο.

Η μουσειοβαλίτσα είναι ένα ολοκληρωμένο αυτόνομο εκπαιδευτικό kit που σκοπό έχει να ταξιδέψει και να παρουσιάσει την ιστορία και τη συλλογή του Μουσείου Αλέκος Φασιανός με πρωτότυπο και διαδραστικό τρόπο.

Info:
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 5-8 ετών.
Διάρκεια: 60 λεπτά
Κόστος συμμετοχής: €7 / συμμετοχή
Κράτηση θέσης μέσω της πλατφόρμας More.com
Πρόσβαση από σταθμό Μεταξουργείο ή Σταθμό Λαρίσης (Γραμμή 2)

«Homo Imaginarius»
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 9-13 ετών

Οι μικροί φίλοι του μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να αναλάβουν τον ρόλο του επιμελητή, δημιουργώντας την δική τους έκθεση ενώ παράλληλα αναλαμβάνουν διαφορετικούς ρόλους με στόχο να εξερευνήσουν τις κλίσεις τους οξύνοντας παράλληλα την δημιουργικότητα, την φαντασία και το πνεύμα συνεργασίας. Στο τέλος, τα παιδιά παρουσιάζουν την δική τους έκθεση στους φανταστικούς επισκέπτες -σε ζωντανό χρόνο- με τη βοήθεια μικροσκοπικής κάμερας και φεύγοντας λαμβάνουν ένα δίπλωμα επιμελητή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
-Εξερεύνηση του μουσείου τόσο με το σώμα όσο και με τις αισθήσεις 
-Σχεδιασμό εικαστικής έκθεσης μέσω τρισδιάστατου μοντέλου μακέτας (ξύλινη μακέτα )
-Ανακάλυψη προσωπικών αντικειμένων του ζωγράφου
-Ακουστική αφήγηση στο χώρο του μουσείου

Info:
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 9-13 ετών.
Ώρα έναρξης: 12 μ.μ.
Διάρκεια: 60 λεπτά 
Κόστος συμμετοχής: 7 ευρώ / συμμετοχή
Κράτηση θέσης μέσω της πλατφόρμας More.com
Πρόσβαση από σταθμό Μεταξουργείο ή Σταθμό Λαρίσης (Γραμμή 2)

TIPS

Μην ξεχάσετε να δείτε τα εντυπωσιακά αντικείμενα που υπάρχουν στο Alekos Fassianos Boutique, κατασκευασμένα από τον Αλέκο Φασιανό ή εμπνευσμένα από την τέχνη του. Όλα τα έσοδα διατίθενται για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του Μουσείου Αλέκος Φασιανός.
Το Μουσείο Αλέκος Φασιανός ανήκει εδώ και δεκαετίες στην οικογένεια του ζωγράφου και κρύβει πολλές συναρπαστικές ιστορίες για την παιδική του ηλικία, την επαφή του με τους κατοίκους της γειτονιάς και τον τρόπο που ο Άγιος Παύλος επηρέασε τη θεματολογία του.
Στη συλλογή του μουσείου υπάρχουν διάφορα «τραπέζια» με αντικείμενα από την προσωπική συλλογή του Αλέκου Φασιανού: χειρόγραφα, αλληλογραφία, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ακόμα και μικροκατασκευές του καλλιτέχνη, όπως οι χειροτεχνίες που έκανε με έμπνευση το θέατρο σκιών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μουσείο Αλέκος Φασιανός

 Νεοφύτου Μεταξά 15, Μεταξουργείο
 2107241580