"Χορεύοντας με τη θύελλα": Μία κωμωδία για τα ετερώνυμα που έλκονται

"Χορεύοντας με τη θύελλα": Μία κωμωδία για τα ετερώνυμα που έλκονται

Η Γιούλη Ηλιοπούλου και ο Τάκης Παπαματθαίου γίνονται Τζούντιθ και Πάτρικ και "αποκλείονται" μαζί -με απρόβλεπτες συνέπειες- στη σκηνή του Πειραιώς 131.

Το θέατρο Πειραιώς 131 φιλοξενεί αυτή τη σεζόν το γοητευτικό όσο ξεκαρδιστικό έργο του βραβευμένου συγγραφέα Πίτερ Κουίλτερ. Ο τίτλος του “Χορεύοντας με τη θύελλα” και οι πρωταγωνιστές του δύο εκ διαμέτρου διαφορετικοί άνθρωποι που κάπως τα φέρνει η ζωή και αναγκάζονται να συνυπάρξουν, με συνέπειες απρόβλεπτες. Αυτό το απρόσμενο και ιδιαίτερο ζευγάρι, δηλαδή την εκκεντρική Τζούντιθ και τον μονόχνωτο Πάτρικ, ερμηνεύουν μοναδικά η Γιούλη Ηλιοπούλου και ο Τάκης Παπαματθαίου (ο οποίος και σκηνοθετεί) . Για να δούμε, λοιπόν, με λίγα λόγια την αναπάντεχη ιστορία τους που σκορπά το γέλιο.

Ο Πάτρικ είναι ένας μοναχικός άντρας που μένει μόνος του, αποκομμένος από τις πολλές κοινωνικότητες. Μια μέρα, λοιπόν, που απολάμβανε την ηρεμία του σπιτιού του, και όσο έξω μαινόταν μια σφοδρή κακοκαιρία, ξαφνικά κάποιος του χτύπησε την πόρτα. Ήταν η Τζούντιθ, μια ιδιαίτερη γυναίκα που έμενε στο διπλανό χωριό, η οποία αναζητούσε λίγο ψωμί, μερικά αβγά και κυρίως, έναν άνθρωπο για καλή παρέα. Ο Πάτρικ από μεριάς του κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να τη διώξει, αλλά ο καιρός έχει άλλα σχέδια. Η καταιγίδα γίνεται όλο και πιο έντονη κι έτσι φαίνεται ότι οι δύο ήρωες θα αναγκαστούν να περάσουν ακόμη περισσότερο χρόνο μαζί… Δύο κόσμοι, ο ένας συγκροτημένος και νοικοκυρεμένος και ο άλλος θυελλώδης και απρόσμενος, συγκρούονται, προκαλώντας καταστάσεις που φέρνουν αβίαστα το γέλιο αλλά και θα αλλάξουν τη ζωή τους για πάντα.

Η παράσταση δεν θα ήταν ίδια χωρίς τα καλαίσθητα σκηνικά του Μιχάλη Σδούγκου, τη μουσική επένδυση της Κρίστελ Καπερώνη που υπογραμμίζει μοναδικά τις στιγμές του έργου, τους φωτισμούς του Λάμπρου Σούνδια, τις χορογραφίες της Ειρήνης Μεσσήνη αλλά και τα ειδικά εφέ του Λεωνίδα Φουντούλη.

Προλάβετε μια θέση με ένα κλικ εδώ.
Δείτε το τρέιλερ εδώ.

Φωτογραφίες: © Θωμάς Δασκαλάκης

TIPS

*Η Γιούλη Ηλιοπούλου μιλά για τον ρόλο της: “Ο Τζούντιθ είναι πληθωρικός χαρακτήρας, απρόβλεπτος, μια δεύτερη θύελλα μέσα στη θύελλα, μια αστεία και ταυτόχρονα δραματική προσωπικότητα. Παίζει ρόλους μέσα στον ρόλο, για να γλιτώσει έστω για λίγο από την μοναξιά της και τελικά καταλήγει να πετάει στο τραπέζι τις αλήθειες της ψυχής της -κυρίως στο δεύτερο μέρος του έργου”.
*Ο Τάκης Παπαματθαίου μιλά για τον ρόλο του: “Ο χαρακτήρας μου, ο Πάτρικ, είναι ένας τύπος συντηρητικός λόγω δικών του φόβων, φόβοι που οι περισσότεροι είναι κοινοί σε όλους μας και, το βασικότερο, δεν θέλουμε να τους παραδεχτούμε.”
*Η Γιούλη Ηλιοπούλου συμμετέχει και ως σκηνοθέτρια στον “Μικρό Πρίγκιπα” στο Πειραιώς 131, ενώ ο Τάκης Παπαματθαίου γίνεται Σκρουτζ στην παράσταση “Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ” (έως 30/12).