Ένα μουσικό ταξίδι στην αυστριακή πρωτεύουσα με τη Vienna Mozart Orchestra

Ένα μουσικό ταξίδι στην αυστριακή πρωτεύουσα με τη Vienna Mozart Orchestra

Η Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης κάνει ποδαρικό στην ανθοστόλιστη αίθουσα του Christmas Theater για ένα πρωτοχρονιάτικο ταξίδι στην αυστριακή πρωτεύουσα με έργα Μότσαρτ και βιενέζικα βαλς. Το διάσημο ορχηστρικό βιεννέζικο σύνολο επιστρέφει, την Τρίτη 2 Ιανουαρίου, για τρίτη χρονιά στο καθιερωμένο πλέον ραντεβού του με το αθηναϊκό κοινό.

Οι 50 δεξιοτέχνες μουσικοί της Ορχήστρας αλλά και αναγνωρισμένοι σολίστ από την Όπερα της Βιέννης μας μεταφέρουν στον 18ο αιώνα και την πόλη, που έζησε και μεγαλούργησε ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, ερμηνεύοντας κοσμαγάπητα έργα του μεγάλου μουσουργού. Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς, την τιμητική τους έχουν τα δημοφιλή βαλς και οι πόλκες της οικογένειας των Στράους που υπόσχονται να μας παρασύρουν σε ένα ρομαντικό και ονειρικό στροβιλισμό· από τον «Γαλάζιο Δούναβη» και το Αυτοκρατορικό Βαλς μέχρι την επιβλητική εισαγωγή της «Νυχτερίδας» και το εμβατήριο Radetzky. 

Η Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης είναι ένα από τα σπουδαιότερα ορχηστρικά σύνολα της χώρας, τόσο χάρη στην αυθεντική αναπαράσταση της εποχής στην οποία εστιάζουν οι μουσικές εξερευνήσεις της όσο και στον καλλιτεχνικό ενθουσιασμό των μουσικών της. Με την ορχήστα – αυθεντία του βιεννέζικου μουσικού ιδιώματος συμπράττουν συχνά μερικοί από τους καλύτερους μουσικούς της Φιλαρμονικής της Βιέννης.

Κλείστε τα εισιτήρια σας για τη μεγάλη εορταστική συναυλία της Ορχήστρας Μότσαρτ της Βιέννης στο Christmas Theater εδώ.

TIPS

1. Οι συναυλίες της Ορχήστρας Μότσαρτ της Βιέννης φιλοξενούνται σε μερικές από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες αίθουσες συναυλιών της Βιέννης, όπως το Golden Hall της Musikverein, το Wiener Konzerthaus και το Great Hall του Hofburg.
Όπως κάθε χρόνο, η αίθουσα του Christmas Theater μεταμορφώνεται σε ένα γιορτινό σκηνικό γεμίζοντας λουλούδια για να υποδεχτεί το διάσημο βιενέζικο σύνολο.
Οι πενήντα μουσικοί της ορχήστρας συμπληρώνουν την εορταστική ατμόσφαιρα και τις δεξιοτεχνικές ερμηνείες τους με αυθεντικά κοστούμια και περούκες εποχής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

City Theater (Κλειστό Γήπεδο Γαλατσίου)

 Λεωφ. Βεΐκου 139, Γαλάτσι
 2117701700