Λυδία Φωτοπούλου και Καίτη Κωνσταντίνου εξομολογούνται στο "Συνέβη στο Monterey"

Λυδία Φωτοπούλου και Καίτη Κωνσταντίνου εξομολογούνται στο "Συνέβη στο Monterey"

Τη σκηνή του Μικρό Χoρν μοιράζονται οι δύο καταξιωμένες ηθοποιοί στο καινούργιο έργο του Άκη Δήμου που ψηλαφίζει τα τραύματα, τις επιθυμίες και τα όνειρα δύο γυναικών, σε σκηνοθεσία του Τάκη Τζαμαργιά.

Την τηλεοπτική συνεργασία τους ανανεώνουν και επισφραγίζουν θεατρικά η Λυδία Φωτοπούλου και η Καίτη Κωνσταντίνου με το νέο έργο του Άκη Δήμου “Συνέβη στο Monterey” που σκηνοθετεί στο Μικρό Χoρν ο Τάκης Τζαμαργιάς. Οι δύο καταξιωμένες ηθοποιοί, πάνω στις οποίες προσαρμόστηκε το έργο παίρνοντας φέτος την τελική του μορφή, ανεβαίνουν στη σκηνή σε ένα εξομολογητικό ντουέτο που σε πρώτο πλάνο παρουσιάζεται ως κωμωδία αλλά στην πορεία αποκτά διαφορετικές διαστάσεις, μπαίνοντας στην ψυχή των δύο ηρωίδων. Η Λυδία Φωτοπούλου υποδύεται το ρόλο της Λητώς Χανδρή, μιας διάσημης ηθοποιού της τηλεόρασης που πρόκειται σύντομα να απωληθεί από τη σαπουνόπερα στην οποία πρωταγωνιστεί, ενώ η Καίτη Κωνσταντίνου αναλαμβάνει το ρόλο της Γαλάτειας, μιας μανικιουρίστα που ζει σε ένα γάμο που έχει παραδοθεί στη φθορά του χρόνου. Οι δύο τους συναντιούνται στις τουαλέτες ενός πανάκριβου κοσμικού εστιατορίου που ονομάζεται “Monterey”.

Αυτή η τυχαία συνάντηση βρίσκει τις δύο απελπισμένες, αδικαίωτες όσο και αστείες ηρωίδες σε μα στιγμή που αναζητούν την ουσιαστική ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία. Μοιράζονται τις ιστορίες τους, αναψηλαφούν τα βαθύτερα τραύματά τους και τις αναμνήσεις τους, φέρνοντας παράλληλα στην επιφάνεια τις επιθυμίες και τα όνειρά τους. Η μία αναγνωρίζει στα γέλια και στα δάκρυα της άλλης κάτι από τον δικό της κρυφό εαυτό, ενώ ανακαλύπτουν ότι τις ενώνει και ένα μυστικό θαμμένο στο παρελθόν σε σχέση με τον ίδιο άντρα: «Κι έτσι στα τυφλά πήγες ν’ ανοίξεις τα πόδια σου; Μου άρεσε το ψευδώνυμό του στο ίντερνετ, “Longtime hermit”».

Το κωμικό και το δραματικό στοιχείο συνυπάρχουν στην πικρή κωμωδία του Άκη Δήμου. Το χαρακτηριστικό μοτίβο που συναντά κανείς στη δραματουργία του αλλά και ειδικά στο “Συνέβη στο Monterey” είναι ότι ξεκινά από το οικείο και το ρεαλιστικό για να βρεθεί στη συνέχεια σε έναν χώρο ενδοσκόπησης και προσωρινής διαφυγής από την πραγματικότητα. Έναν μη-τόπο όπου οι ηρωίδες είναι ελεύθερες να εξωτερικεύσουν όσα νιώθουν και όσα τους ταλανίζουν, προχωρώντας σε μια κάθαρση ψυχής. Και ποιο καλύτερο μέρος γι’ αυτό από μία... πολυτελή τουαλέτα. Όλες ξέρουμε άλλωστε ότι οι πιο ειλικρινείς εξομολογήσεις γίνονται σε ένα κοινό bathroom break.

Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης©

Προπώληση εισιτηρίων από το more.com

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

TIPS

*Τα σκηνικά της παράστασης “Συνέβη στο Monterey” υπογράφει ο Γιώργος Θεοδοσίου, τα κοστούμια η Έλλη Εμπεδοκλή, τους φωτισμούς ο Χάρης Δάλλας, τη μουσική η Αλεξάνδρα Κατερινοπούλου και την κίνηση η Στεφανία Γώγου.
*Στο Μικρό Χορν παίζονται επίσης για τρίτη χρονιά τα βραβευμένα «Αξύριστα πηγούνια» του Γιάννη Τσίρου, ένα συγκλονιστικό έργο για τον σεξισμό, την κακοποίηση και το φαινόμενο της γυναικοκτονίας, που εκτυλίσσεται στο νεκροτομείο ενός νοσοκομείου, το οποίο παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο τριάντα σχεδόν χρόνια μετά τη συγγραφή του. Τους τρεις ήρωες που βρίσκονται ενώπιον του νεκρού σώματος μίας νεαρής μετανάστριας (Αντωνία Πιτουλίδου), οι οποίοι καλούνται να αναμετρηθούν με τη σχέση που είχαν μαζί της, ερμηνεύουν οι Στάθης Σταμουλακάτος, Ηλίας Βαλάσης και Σπύρος Ασημένιος, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη.
*Στο ίδιο θέατρο παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά και η παράσταση του Γιώργου Παπαγεωργίου πάνω στο εμβληματικό έργο της Σοφίας Αδαμίδου «Σωτηρία με λένε» με την Κάτια Γκουλιώνη στο ρόλο της σπουδαίας μορφής του λαϊκού και του ρεμπέτικου τραγουδιού. Συνοδεία ζωντανής μουσικής από τον Θοδωρή και τον Αντώνη Ξηντάρη και την Ιωάννα Μονέδα στο ρόλο της νοσοκόμας της, η Μπέλλου αφηγείται την ιστορία της ζωής της, το βράδυ πριν την εγχείρηση που θα της στερήσει τη φωνή.